Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Pylly ylös


Mikä on Pylly ylös?

Syksystä 2016 lähtien SYKETTÄ on toteuttanut Pylly ylös -toimintaa Joensuun korkeakouluissa. Pylly ylös -toiminnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta korkeakoulujemme toiminnassa. Toiminnalla halutaan parantaa opiskelu- ja työkykyä sekä vaikuttaa korkeakoulujen toiminta- ja asennekultuuriin. Tavoitteenamme on olla aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö. Pylly ylös -toiminta on alun perin lähtenyt Turun ammattikorkeakoulun ja YTHS:n yhteistyöstä.

Pylly ylös -lähettiläät

Joensuun korkeakoulujen opiskelijoiden joukosta valitut Pylly ylös -lähettiläät toimivat liikunnan ja hyvinvoinnin edistäjinä Joensuun korkeakouluissa. SYKETTÄ kouluttaa Pylly ylös -lähettiläät syksyisin lukuvuoden alussa ja he ovat sitoutuneita tehtäväänsä huhtikuun loppuun saakka.

Pylly ylös -lähettiläiden tehtäviä ovat:

– Toiminnallisten taukojen ohjaaminen luennoilla ja henkilöstön palavereissa
– Korkeakoulujen toiminta- ja asennekulttuuriin vaikuttaminen
– Liiallisen istumisen vähentämiseen liittyviin tempauksiin ja tapahtumiin osallistuminen

SYKETTÄ hakee uusia Pylly ylös-lähettiläitä jokaisen lukuvuoden alussa. Jos haluat olla mukana muuttamassa korkeakoulujen luentokulttuuria aktiivisemmaksi Pylly ylös -lähettiläänä, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi.

Miten voin tilata Pylly ylös -lähettilään luennolleni tai palaveriimme?

Pylly ylös -toiminnassa toiminnallisen tauon ohjausta tilaava taho ottaa yhteyttä SYKETTÄ-korkeakoululiikuntaan sähköpostitse ja pyytää luennolleen tai henkilöstön palaveriin ohjausta. SYKETTÄ sopii Pylly ylös -lähettiläiden kanssa ohjauksista ja ohjaa heidät oikeisiin ohjauspaikkoihin. Pylly ylös -lähettiläät voivat myös itse ottaa yhteyttä luennoitsijoihin ja tarjota ohjattuja toiminnallisia taukoja. Pylly ylös -lähettiläiden ohjaamat toiminnalliset tauot ovat ilmaisia. Jos haluat tilata Pylly ylös -lähettilään ohjaaman toiminnallisen tauon, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi.

Puuhanurkat

SYKETTÄ-korkeakoululiikunta kannustaa korkeakoulujen opiskelijoita ja henkilöstöä myös omatoimiseen taukoliikuntaan. Korkeakouluille on rakennettu puuhanurkkia, joissa voi itsenäisesti toteuttaa taukoliikuntaa. Puuhanurkista löytyy voimistelukeppejä ja kuminauhoja verryttelyn ja lihashuollon toteuttamiseen. Puuhanurkkien seiniltä löytyy myös kuvalliset ja kirjalliset ohjeet taukoliikuntaan sekä ilman välinettä että eri välineillä. SYKETTÄ vastaa puuhanurkkien välineiden täydentämisestä, joten otathan yhteyttä, jos puuhanurkissa on puutteita. Puuhanurkat sijaitsevat seuraavissa paikoissa:

Itä-Suomen yliopisto:

– Agora: 1. kerros, aula
– Aurora: 3. kerros, henkilöstöyksikön käytävä
– Futura: 1. kerros, aula
– Futura: 2. kerros, study lounge
– Natura: 3. kerros, henkilökunnan kahvihuone
– Lisäksi Taitolassa on liikuntakorneri, josta löytyy paljon erilaisia liikuntavälineitä

Karelia-ammattikorkeakoulu:

– Tikkarinne: kirjaston 2. kerros
– Wärtsilä: D-rakennuksen 3. kerros, Karelia-amk:n henkilökunnan kahvihuone

Pylly ylös -materiaalipankki

Puuhanurkkien kuvalliset ja kirjalliset taukoliikuntaohjeet löytyvät täältä.

SYKKEEN YouTube-kanavalta löydät taukoliikuntavideoita, jotka ovat kaikkien opiskelijoiden ja henkilöstön jäsenten vapaassa käytössä. Videoilla on esitetty muutamia taukoliikuntaliikkeitä sekä välineillä että ilman välineitä.