Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Säbäliiga


Mikä on Säbäliiga?

Joensuun kampuksella järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on yksi suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga, joka liikuttaa Joensuun kampuksella n. 200 opiskelijaa. Liiga pelataan kahdessa sarjassa, Haastaja- ja Kilpasarjassa, ja otteluita pelataan kahdella kierroksella loka-huhtikuussa tiistaisin ja torstaisin klo 12.30-14.30. Haastajasarjan tarkoituksena on pitää hauskaa matalan kynnyksen harrasteporukalla, ja kilpailla hyvällä asenteella. Kilpasarjassa taso on kovempi, jossa lajitaidot ja joukkuepelaaminen nousevat isompaan rooliin. Kummassakin sarjassa kilpaillaan maineen ja kunnian lisäksi myös Säbäliigan upouusista pokaaleista.

Haastaja- ja kilpasarja

Jako Haastaja- ja Kilpasarjaan tehdään edellisen vuoden runkosarjasijoituksen perusteella. Uusilta joukkueilta kartoitetaan lajiosaamista ja omaa toivetta sarjavalinnasta, ja jos vaikuttaa siltä, että kiinnostus ja lajitaidot sopivat Kilpasarjaan, joukkue sijoitetaan suoraan Kilpasarjaan. Muussa tapauksessa uusi joukkue siirtyy Haastajasarjaan. Uudessa liigasysteemissä sarjapaikka ei ole pysyvä, vaan sarjapaikkoja sekoitetaan ensimmäisen kierroksen sijoitusten perusteella. Uudessa liigasysteemissä, Kilpasarjan viimeinen ja Haastajasarjan ensimmäinen vaihtavat sarjaa toiselle kierrokselle. Nousija- ja tippujajoukkueiden pisteet nollataan, ja heille on jaossa toisella kierroksella tuplapisteet. Lisää tietoa säännöistä, otteluohjelmat ja sarjataulukot löydät täältä.

Välineet ja tuomarointi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalta on lainattavissa kolme settiä maalivahdin varusteita. Tuomarointi runkosarjassa hoidetaan perinteisesti joukkueiden kesken. Tuomarointia varten ISYYn toimistolta löytyy pillit. Pudotuspeleissä ja finaalissa on salibandyliiton tuomarit.

Otteluohjelma ja sarjataulukko

Säbäliiga 2019-2020

Säbäliiga 2018-2019