Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

13/62 SYKETTÄ-kalenterin liikuntamahdollisuutta testattuna!

Kirjoitettu: 3.1.2018 16:18


SYKETTÄ-kalenteri mahdollistaa uusien lajien kokeilun


Syyskauden ryhmäliikunnat on nyt taputeltu, ja monille SYKETTÄ-liikkujille on varmasti ehtinyt muodostua kuluneen syksyn aikana omat lempparitunnit liikuntakalenterista. Itse olen valuttanut hikeä eniten pumpissa, spinningissä ja bodycombatissa. Onneksi kaikki ne jatkuvat keväälläkin! Kuten kaikki tiedämme, kehomme tarvitsee vaihtelevia ärsykkeitä kehittyäkseen. Tämän vuoksi päätin piristää niin mieltä kuin kehoakin eräänä synkkänä marraskuisena viikkona kokeilemalla mahdollisimman paljon erilaisia, itselleni entuudestaan tuntemattomia, liikuntamuotoja.  


Puolitoista tuntia lihaskuntotreeniä istumispäivän päätteeksi, kyllä kroppa kiittää!

Maanantai


Viikon ensimmäisenä päivänä testiin lähti Studentialla peräkkäin pidettävät Ylä– ja alavartalotreenitunnit. Kyseisillä tunneilla tehdään helppoja ja yksinkertaisia liikkeitä kehonpainolla tai esimerkiksi kahvakuulaa lisäpainona käyttäen. Pitkän istumispäivän päätteeksi teki kyllä todella hyvää treenata ihan puolentoista tunnin edestä! Näille lihaskuntotunneille mahtuu 50 jumppaajaa mukaan, joten tilaa varmasti löytyy myös viime tippaan ilmoittautuneille. 


Tiistai 


Viimeistään aamulla sängystä noustessa sain varmistuksen edellisen päivän jumppien tehokkuudesta, kyllä nimittäin lihaksia jomotti! Tiistaina minulla oli pitkä 8 tunnin seminaaripäivä, jonka jälkeen puolinukuksissa raahauduin Studentialla järjestettävälle sykkeen nostatustunnille, eli Powercardioon. Energisen Emman vetämällä aerobista kuntoa kohottavalla tunnilla tehdään muun muassa tehokkaita tabatoita (20 sekuntia kovaa treeniä, 10 sekuntia taukoa), tällä kertaa jopa niin tehokkaasti että ehdittiin tunnin aikana tehdä yksi ylimääräinenkin tabata. Kyseinen tunti oli kyllä uskomattoman hyvä piristys päivään, ja tunti oli kyllä kokonaisuudessaan ihan törkeän hyvä. Yllättäen löysinkin itseni sitten samalta tunnilta myös viikon päästä. Kevään lukkarissa samalla paikalla on Emman Cardio & interval.


Keskiviikko  


Kahden tehokkaan treenipäivän jälkeen oli jonkin rauhallisemman tunnin vuoro. Kiireisessä arjessa harmittavan usein kehonhuolto pääsee unohtumaan, vaikka sille tulisi tehdä aikaa ihan samalla lailla kuin vaikka lihaskunnollekin. Keskiviikkona testiin pääsikin sitten Foamroller-tunti. Tunneilla rullaillaan vuoroviikoin ylä- ja alavartaloa, kyseisellä viikolla vuorossa oli ylävartalo. Putkirullailu oli minulle oikeastaan ihan uusi kokemus ja kyllähän se tuntui hyvältä, kun kiireisen päivän päätteeksi sai ihan luvan kanssa vain makoilla rullan päällä. 

Foamrollerit löytyvät Opistotien rautasalin nurkasta, niillä pääset treenaamaan siis ihan milloin vain! Tässä kuvassa ovat DT-Nikon jalat.

 


Torstai, perjantai ja lauantai


Nämä olivat sitten ”aktiivisen liikunnan” välipäiviä. Tosin lauantain shoppailureissua voinee kutsua vähintäänkin tehokkaaksi hyötyliikunnaksi!


Sunnuntai 


Ihan näin paljon ei vielä marraskuussa ollut lunta, mutta onneksi nyt päästään jo nauttimaan talvisista maisemista!

Kuten olette varmaan aikaisemmista blogiteksteistäni huomanneetkin, niin myös juoksu ja lenkkeily ovat minun lempiurheilumuotojani. Usein lenkeilläkin tulee tampattua vain niitä samoja reittejä, joten uusien kokeiluiden viikollani lähdin myös lenkille uusiin maisemiin. Juoksukin vaihtui tällä kertaa reippaaksi kävelyksi Puijon metsämaisemissa. Raitista ilmaa ja ulkoilua vielä valoisaan aikaan, täydellinen lopetus liikuntaviikolleni.

Nyt alkaa taas uusi vuosi uusine lupauksineen ja myös SYKETTÄ-kalenteriin tulee joitain muutoksia. Tarjolla on joka tapauksessa iso kasa liikuntamahdollisuuksia, jotka menee ihan hukkaan jos viikosta toiseen ilmoittautuu samoille lempparitunneilleen. Mitäpä jos otettaisiinkin tavoitteeksi edes kerran kuussa kokeilla jotain entuudestaan tuntematonta tuntia?  Ota vauhti vaikka ilmaisilta liikuntaviikoilta!

Uutta kautta ja uusia lempparitunteja odottaen,

DT-Katriina 

Kommentoi