Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

3 x SYKETTÄ! Äänessä liikkujat Kaisa, Sanna ja Tiina

Kirjoitettu: 4.1.2016 07:00


Nyt kertovat liikkujat: Miksi juuri SYKETTÄ?


Polkaisemme uuden vuoden käyntiin täällä blogin puolella antamalla aktiivisten SYKETTÄ-liikkujien Kaisan, Sannan ja Tiinan kertoa omia ajatuksiaan SYKETTÄ-palveluista. Mikä on ollut parasta ja mikä saa liikkumaan? Entä paljonko maksaa yksittäinen jumppa innokkaalle treenaajalle? Katso myös kuvat tarkkaan – olet varmasti nähnyt nämä ihanat naiset omillakin suosikkitunneillasi, sen verran ahkerasti he ovat SYKETTÄ-tarraansa vilautelleet eri jumpissa!


Kaisa: Liikunnan iloa ja pukkariyhteisöllisyyttä


SYKETTÄ-tunnit ovat olleet tervetullut, elämänhallinnallinen seikka kiireisessä yliopisto-opiskelijan elämässä. Olen ottanut itselleni omaa aikaa säännöllistä liikkumista varten ja se on maksanut itsensä takaisin energiana, jonka avulla on jaksanut opiskella ja pysyä hyvällä mielellä läpi syksyn. Ryhmäliikuntatunneilla käyminen Studentialla on ollut helppo ja edullinen keino yhdistää hyvinvointi ja opiskelu.

Ryhmäliikuntatunnit ovat kivan monipuolisia, ja kokeilujen ja omien muitten harrastusten rytmitysten kautta on löytynyt useita tunteja, joille ilmoittautuu innoissaan viikko toisensa jälkeen. Siitä iso kiitos myös huipuille ohjaajille! Tunteja yhdistelemällä on saanut aikaan kivan paletin lihaskuntoa ja kehonhuoltoa, esimerkiksi hymyn huulille tuovaa Zumbaa ja ihanan kamalaa kehonpainoharjoittelua. Ihan lempparijuttuja on ollut tiistaiset itsensä voittamiset ja selviytyminen 7.30 alkavaan aamucoreen herättelemään kehoa ja oppimaan uutta.

Syksyn aikana kävin yhteensä 65 eri SYKETTÄ-tunnilla, hintaa yhdelle ohjatulle tunnille tuli 0,46 €. – Ei paha! 

Parasta syksyssä on liikunnan ilon lisäksi ollut mukava pukkariyhteisöllisyys niin muiden jumppaajien kuin ohjaajien kanssa. Pukuhuoneessa on ollut helppo vaihtaa kuulumisia, päivitellä säätä ja kipeitä lihaksia sekä puida asioita yli vuosikurssi- ja pääainerajojen. Uusien liikkumismuotojen lisäksi olen tutustunut uusiin ihmisiin. Aika huikeaa!

Pukkarissa tavataan taas tammikuussa,

Kaisa

P.S. Suosikkini aamucore jatkaa ryhmäliikuntakalenterissa vanhalla paikallaan:

TIISTAI: 7:30 AamuCore, alkeet
TORSTAI: 7:30 AamuCore, jatko


Sanna: Kokeiluviikot koukuttivat


Tutustuin syksyllä SYKETTÄ-tarjontaan huikean työsuhde-etuni myötä (työskentelen Itä-Suomen yliopistolla), ja se on kyllä kannattanut! SYKETTÄ-tunnit ovat olleet todella hyviä. Tarjonta on monipuolista ja kattavaa, eli uskon suurimman osan halukkaista löytävän jonkin itselleen sopivan lajin. Ohjaajat ovat olleet todella hyviä tyyppejä ja sopivia persoonallisuuksia ohjaamaan tuntejaan. SYKETTÄ-tuntien myötä olen myös tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut muitakin vinkkejä liikunnan suhteen.

Aluksi ajattelin syksyllä, että lunastan palloilutarran ja käyn pelkästään kuntosalilla. Kävin kuitenkin ilmaisilla kokeiluviikoilla katsomassa ja kokeilemassa tarjontaa ja kuinkas sitten kävikään – lunastin ryhmäliikuntatarran koko vuodeksi! Kertaakaan en ole katunut päätöstä. Kokeiluviikoilla kävin kummallakin viikolla tutustumassa 13 eri ryhmäliikuntaan. Myöhemmin aikataulullisista syistä vakiintuivat ne omat suosikkitunnit eli noin 8 kertaa viikossa – jotain jokaiselle arkipäivälle! Suosikkejani olivat muun muassa maanantain ylä- ja alavartalon jumpat sekä keskiviikon kahvakuula ja aamujooga, joihin yritin aina ehtiä.

Yhteensä liikuin syksyllä 115 tuntia, eli hintaa kertyi 0,26€/tunti – sehän on melkein ilmaista!

Olen todella halunnut ottaa aikaa liikunnalle, jos siihen on ollut pienikin mahdollisuus. Usein ihmisten aikataulut ovat niin täyteen buukattu, että ylimääräistä aikaa ei ole helppo järjestää. Itse pyrin aina yhdistämään treenit työpäivään. Jos päivän jälkeen pystyy jäämään suoraan tunneille, niin ei tule korkeata kynnystä lähteä uudestaan kotoa liikunnan pariin. Yliopistolla pidettäviin ryhmäliikuntatunteihin osallistuminen oli siksi mielestäni helppoa. Aamucore-tunneille herääminen oli kyllä joskus hiukan haastavaa mutta kun oli tehnyt päätöksen, että sinne menee, niin aamulla oli vain pakko herätä!

Tammikuussa jatketaan SYKETTÄ-tuntien parissa,

Sanna

Koita näitä Sannan suosikkeja:

YLÄVARTALOJUMPPA: maanantai 17:30
ALAVARTALOJUMPPA: maanantai 18:15 
AAMUJOOGA: keskiviikko 8:00
KAHVAKUULA: tiistai 16:00, keskiviikko 17:00


Tiina: Kuin laittaisi rahaa pankkiin


SYKETTÄ on parasta! Olen liikkunut SYKETTÄ-palveluiden puitteissa opiskelijana, työntekijänä ja Dream Teamin jäsenenä. Minä liikun, koska siitä saa hyvän olon ja se auttaa jaksamaan. SYKETTÄ-palveluiden ansiosta liikkuminen on myös todella helppoa. Töiden jälkeen voi suunnata suoraan liikuntasalille, matka on lyhyt ja aikaa säästyy. Ryhmäliikuntakalenteri tarjoaa myös erittäin monipuolisen liikuntapaletin, jonka avulla voi kehittää liikkuvuutta, lihaskuntoa ja aerobista kestävyyttä, toisin sanoen kokonaisvaltaista liikunnallista hyvinvointia. Lempituntejani ovat muun muassa Zumba ja After work -yoga.

Syksyllä on tullut liikuttua SYKETTÄ-tunneilla 68 tunnin verran – 0,44€/tunti! Näiden päälle sitten vielä Dream Teamin lajikokeilut , lenkkeilyt ja pyöräillyt työmatkat, eli liikuntaa on tullut harrastettua! Sehän on kuin rahaa laittaisi pankkiin vai miten se menikään… 😉

Olen aiemminkin kirjoittanut liikuntamietteistäni tähän blogiin, käy ihmeessä lukaisemassa myös tämä kirjoittamani juttu siitä, kuinka SYKETTÄ toteuttaa haaveita.

Suosikkiani Zumbaa on tarjolla keväällä melkein joka päivä, tule kokeilemaan!

ZUMBA: maanantai 15:30, tiistai 17:00, keskiviikko 16:00, sunnuntai 18:00

Aktiivista uutta vuotta toivottaen,

Tiina


 Liikunnan iloa, uusia ystäviä ja hyvää menoa – siksi juuri SYKETTÄ!
Hyppää mukaan 11.1.2016!Kommentoi