Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Lentopallon OSM-kisat 16.-17.4. – Hyvää fiilistä ja tiimihenkeä!

Kirjoitettu: 3.5.2016 13:55


Lentopallon opiskelijoiden suomenmestaruudesta on nyt taisteltu. Valitettavasti Kuopion joukkueet eivät yltäneet palkintopallille saakka, mutta kiivasta taistelua ja hyvää joukkuehenkeä päästiin kuitenkin näkemään – ja ensi vuoden kisakoitoksetkin on jo suunnitelmissa! Annetaan puheenvuoro ISYY:n lentopallokerhon Teemu Soiniselle sekä kisoissa otelleille joukkueille.


Kaksi joukkuetta kovatasoisiin kisoihin


OSM-turnaukseen valmistautuminen ja suunnittelu aloitettiin jo vuoden 2015 puolella, koska aikaisemman viiden vuoden kokemuksella turnauksen vastustajien vaikeustaso on ollut selkeästi nousujohteinen kooten viime vuosina Suomen parhaat opiskelevat lentopalloilijat aina maajoukkuepelaajia myöten. Valmistautuminen aloitettiin kevättalvella 2016 hakemalla osallistumiskuluihin tukijoita ja osallistumista mahdollistamassa olivatkin Itä-Suomen Yliopisto, Savonia Ammattikorkeakoulu, SAVOTTA, SYKETTÄ-korkeakoululiikunta sekä Monineuvoiset urheilijat ry ja haluammekin esittää nöyrät kiitokset kaikille edellä mainituille tahoille.

Vuonna 2016 Kuopiota ja Itä-Suomea edustamaan saimme valitettavasti ainoastaan kaksi joukkuetta, koska turnaus sai todella suuren suosion ja sekasarjan ilmoittautuminen oli täyttynyt hetkessä joukkueemme jäädessä varasijalle. Onneksi kuitenkin miesten ja naisten joukkueet saatiin ilmoitettua ajoissa turnaukseen.


Miesten joukkue – Team Sawo


Miesten joukkue vuonna 2016 oli kovalla kädellä uudistunut ja nuorennusleikkauksen
läpikäynyt. Mukana pelaavassa kokoonpanossa oli mukana ainoastaan neljä henkilöä viime vuoden edustusjoukkueesta. Suurin osa uusista tulokkaista oli nuoria opiskelunsa aloittaneita lentopalloilijoita, joten tulevaisuuden kehitys on siltä osin turvattu ja hyvissä käsissä.

Peliurakkamme aloitimme lauantaina 16.4.2016 Tampereen TTLK:ta vastaan. Kyseinen joukkue on aikaisempina vuosina osoittautunut meille haastavaksi, joten koko joukkueella oli erinomainen lataus peliin ja valmistautuminen onnistunut. Tiukan väännön jälkeen Team Sawo osoittautui nipin napin paremmaksi. Seuraavaksi vastaan asettui edellistä kovempi vastus Seinäjoen AMK:sta, mutta onnistuneiden pelaajavaihtojen ja erinomaisen joukkuehengen avulla onnistuimme kääntämään pelin
molemmat erät tappioasemasta voitoksi. Lauantain viimeinen ottelu oli Jyväskylän joukkuetta vastaan, joka oli jo voittanut OSM-kisojen kolme viimeistä mestaruutta ja lähtökohtaisesti mahdollisuudet edes haastaa vastustajaa tosissaan olivat heikot. Tiukan pelin jälkeen oltuamme jo pitkään johdossa jouduimme nöyrtymään ja hävisimme tämän matsin. Sunnuntaina ottelimme vielä kaksi tiukkaa matsia Tampereen AMK:n Keijot-joukkuetta ja KyJyä vastaan, jotka kummatkin hävisimme.

Kokonaisuutta katsoen miesten turnaus oli onnistunut, harmillisesti turnauskaavio ja arvaamattomat muutokset vaikuttivat lopputulokseen. Tästä huolimatta voidaan sanoa, että joukkue palaa ensi keväänä entistä kovempana ja parempana ja kykenee jo nyt parhaimmillaan haastamaan kärkijoukkueet hyvin.


Haastattelussa miesten joukkueen kapteeni Simo


Team Sawo pelaamassa. Kuva: Matti Kosola

Esittele itsesi ja joukkueesi.

Olen Simo Näkki, joukkueen libero. Joukkueemme on UEF:n ja Savonian yhdistelmäjoukkue. Ollaan treenattu muutama kerta viikossa yhdessä.

Miltä nyt tuntuu, kuinka peli sujui ja oletko siihen tyytyväinen?

Nyt on takki tyhjä -fiilis: kaikki mitä joukkueessa oli, annettin kyllä kentälle! Pelit sujuivat ihan hyvin, lauantai oli hyvää nousujohteista peliä ja koko joukkue pääsi näyttämään kykynsä. Tänäänkin haastettiin vielä vähän niin sanotusti kovempia joukkueita, mutta ei ihan riittänyt sitten finaaliin asti.

Miksi pelaat juuri lentopalloa?

Isä pakotti. No ei, isän mukana lähettiin aina mukaan pienenä pyörimään ja siitä se lähti. Ei muutakaan tyhmä osaa!

Miksi halusitte lähteä OSM-kisoihin? Mikä oli tunnelma kisoissa?

No haluttiin lähteä viettämään hyvää aikaa porukalla ja pelaamaan viihdyttävää lentopalloa. Tunnelma oli kisoissa tosi hyvä! Siellä riittä meteliä sekä katsomassa että kentillä, oli tiukkoja vääntöjä joka puolella kisa-areenaa.

Miksi kannattaa koota tiimi ja lähteä OSM-kisoihin?

Kannattaa lähteä mukaan, koska tapaa paljon lentopalloihmisiä ympäri Suomea ja pääsee tutustumaan hyviin tyyppeihin ja saa uusia kontakteja, unohtamatta tietysti lauantain kisabileitä, joissa pääsee vähän päästelemään höyryjäkin siinä samalla!

Mikä on joukkueen seuraava etappi näiden kisojen jälkeen?

No kyllä tässä varmaan palautellaan ja mietitään, mitä voidaan parantaa ja ens vuonna sitten uusin kujein.

Onko terveisiä SYKETTÄ-liikkujille?

Stay active!


Naisten joukkue – Savon Muikut


Myös naisten joukkueen ilme oli muuttunut viime vuoden voitokkaasta pronssijoukkueesta, ja vain neljä pelaajaa oli jäänyt muodostamaan runkoa tämän vuoden joukkueelle. Joukkueen muut pelaajat koottiin vanhoista pelikavereista sekä lentopallon avoimilta lajivuoroilta. Joukkueen kokoonpano muodostui lopulliseen muotoonsa vasta aivan turnauksen kynnyksellä ja viimeisimmät pelaajat tapasivat muut joukkueen jäsenet vasta pelipaikalla ennen ensimmäistä peliä. Joukkue koostui mukavasta sekoituksesta vankkaa pelikokemusta sekä nuorta lahjakkuutta, ja lähdimme peleihin rennolla ja hyvällä fiiliksellä.

Peliurakkamme alkoi heti lauantaiaamuna klo 9 kun ensimmäiseksi vastustajaksemme tuli Rokl Raumalta. Lähdimme avoimin mielin ja hyvällä sykkeellä haastamaan joukkuetta. Savon Muikkujen pelissä oli havaittavissa selvää aamukankeutta sekä pientä hätäilyä ja vastuualueiden sekavuutta. Vankkaa kokemusta omaava Rokl vei pelin selkein lukemin 2-0. Seuraavan kerran Muikut pääsivät tositoimiin Hesan naisia vastaan. Päällä oli hyvä lataus ja parempi yhteinen sävel alkoi löytyä myös hyökkäyspäähän. Olimme kuulleet, että joukkue koostui lähes täysin Helsingin 1-sarjaa pelaavista naisista, ja se näkyi vastustajassa varmuutena ja yhteen hitsautuneena pelinä. Onnistuneilla suorituksilla Savon Muikut jopa johtivat peliä hyvin pitkälle yli erän puolenvälin, mutta kovatasoiset hesalaiset veivät lopulta pelin. Hesan naiset päätyivät kyllä viemään koko OSM naisten mestaruuden, joten voimme olla ylpeitä ensimmäisen erän tiukasta pelistä! Seuraavasta matsista Tampereen yliopiston lentopallokerhon joukkue Utaletta vastaan saimme 2-0 voiton. Sunnuntaina vastassamme oli Åbolaiset Turusta. Savon Muikkujen peli ei oikein lähtenyt käyntiin koko aikana ja lisäksi eräs luottopelaajista oli joutunut jo lähtemään kotiin. Åbolaiset veivät pelin selvin lukemin 2-0. Tämä sinetöi Savon Muikkujen tien päättymiseen puolivälieriin, ja lopulta sijoitukselle 6.

Taso naisten sarjoissa oli todella kova ja joukkueissa oli paljon maajoukkuetason ja 1-sarjan pelaajia. Savon Muikkujen puheissa pelien jälkeen oli ilmoilla paljon positiivista henkeä ja kovia suunnitelmia ensi vuodelle. Tämän vuoden joukkueessa oli useita pelaajia joiden opiskelut ovat vasta alkutaipaleella, joten ensi vuodelle on jo selkeä runko joukkueelle kasassa. Paremmalla valmistautumisella saamme varmasti hitsattua joukkuetta paremmin yhteen ja tähtäämme kohti kovempia tavoitteita ensi vuoden turnauksessa!


Haastattelussa Heli ja Eija naisten joukkueesta


Muikkuja kentällä. Kuva: Matti Kosola

Esitelkää itsenne ja joukkueenne. Ketä siihen kuuluu ja pelaatteko usein yhdessä?

Heli: Minä olen Virtasen Heli ja Itä-Suomen yliopistossa teen jatko-opintoja.

Eija: Eija Pietilä ja opiskelen Itä-Suomen yliopistossa.

Heli: Joukkueeseemme kuuluu sekä Itä-Suomen yliopiston että Savonian opiskelijoita sekalainen sakki. Itse asiassa vain kolme harjoituspeliä ehdittiin yhdessä pelailla. Kinnusen Anna, Tannisen Elina, Raiskinmäen Heidi, Alatalon Henna, Mehtosen Krista, Koivulan Laura, Heikkisen Mari ja Kärkkäisen Riikkaliisa ja sitten Soikkelin Suvi oli meidän poppoo.

Miltä nyt tuntuu, kuinka peli sujui ja oletteko tyytyväisiä peliin?

Heli: No mä sanoisin että kyllä yllättävän hyvin lähti löytymään se yhteispeli. Tosiaan kolme harjoituspeliä pelattiin ja sitten mentiin tonne turnaukseen. Jonkun verran ollaan eri kokoonpanoilla harjoiteltu sitä ennen kyllä.

Eija: Mutta ensimmäistä kertaa oli itse pelissä kaikki joukkuelaiset paikalla yhtä aikaa.

Heli: Ja hyvää tsemppiä ja yrittämistä oli, että loppujen lopuksi aika pienet asiat sitten ratkaisi sen, että puolivälieristä ei päästy jatkoon. Yrittämiseen ja asenteeseen ja yhteishenkeen voi kyllä olla tyytyväinen viikonlopun osalta!

Miksi pelaatte juuri lentopalloa?

Heli: Mä oon joskus ollu kattomassa kummitädin peliä pienenä tyttönä. Sitten tuli lähikoululle mahdollisuus aloittaa se, niin siitä se sitten lähti, joskus 8-vuotiaana.

Eija: No meillä ala-asteella sai esitellä omia lajeja ja sitten kun kaverit esitteli lentopallon, niin mä jotenkin hurahdin siihen aivan täysin ja aloin harrastaa. Siitä se lähti.

Miksi halusitte lähteä OSM-kisoihin? Mikä oli tunnelma kisoissa?

Heli: Meillä oli hyvät kokemukset viime vuodelta ja tiedettiin, että vaikka kootaankin vähän eri pelaajia eri paikoista, niin saadaan ihan hyvä porukka kasaan. Lähdettiin pitämään hauskaa kentällä ja kentän ulkopuolella.

Eija: Huikee oli tunnelma!

Miksi kannattaa koota joukkue ja osallistua OSM-kisoihin?

Eija: Siksi että se on hauskaa ja siellä näkee paljon vanhoja tuttuja lentopallopiireistä. Opiskelijoitten yhteinen tekeminen on aina tosi hyvä juttu.

Mikä on joukkueen seuraava etappi näiden kisojen jälkeen?

Heli: No kyllähän tuossa jo suunniteltiin kovasti ensi vuoden kisoja, mutta varmasti tässä välillä harjotellaan eri kokoonpanoilla ja biitsiä pelataan ja toivottavasti myös johonkin biitsikisoihin lähdetään sitten vaihtelevilla kokoonpanoilla. Mutta harjoitukset jatkuvat!

Terveisenne SYKETTÄ-liikkujille?

Eija: Lentopallo on aivan loistava laji, kannattaa lähteä pelailemaan avoimille vuoroille, kokeilemaan ja alkeiskursseille ainakin mukaan! Se on hauskaa, se ei oo välttämättä sitä mitä koulun lentopallosta on jäänyt mieleen, vaan siitä saa paljon enemmän irti kun kokeilee vähän. Biitsille kannattaa ainakin lähteä kesällä pelaamaan.


Koko OSM-jengi!





Kommentoi