Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Anu & Urban training day – Ulkotreenit ovat kesän kovin juttu!

Kirjoitettu: 31.5.2016 14:00


Liikunnan riemua ja tsemppihenkeä


Dream Teamin Anu osallistui 21.5. monipuolisesti ulkotreenin mahdollisuuksia esittelevään Urban training day -tapahtumaan. Edes surkea sää ei lannistanut innokasta liikkujajoukkoa, joka tutustui muun muassa kehonpaino- ja porrasharjoittelun sekä dynaamisen liikkuvuuden saloihin. Koska kesä on parasta aikaa liikkua ulkona, katso jutun lopusta myös Anun vinkit Kuopion liikuntatapahtumista! Nyt on oikea heti asettaa tavoite ja alkaa suunnata sitä kohti 🙂


Äiti ja tytär vauhdissa


Lähenevä kesä ja lämmin ilma houkuttelevat yhä useampia nauttimaan liikunnan riemusta ulkona. Element Studio ja Kuntokeskus Huippu järjestivät 21.5. Kuopion keskustassa Kuopio Urban Training Day –tapahtuman, joka tarjosi osallistujilleen ohjattua kehonpainoharjoittelua, dynaamista liikkuvuutta, porrastreeniä ja Street Workouttia keväisessä kaupunkimiljöössä. Mukaani sain houkuteltua sporttisen äitini, joka oli tullut vierailulle Kuopioon.

Pilvinen tapahtumapäivä starttasi Kuopion torilta, jossa ilmoittautumisen jälkeen oli tarjolla dynaamisia liikkuvuusharjoituksia, joilla saatiin mukavasti lämmiteltyä ja homma rullaamaan. Tämän jälkeen tapahtuma siirtyi Pikkukakkosen puistoon /Brahenpuistoon, jossa ensimmäisenä treeninä oli Urban workout kuminauhoilla. Tehokas treeni lämmitti mukavasti ja sai vastuksen avulla jalat tärisemään. Harjoittelusta tarttui paljon hyviä liikkeitä kuten erilaiset kyykyt, loitontajaharjoitukset ja rintarankaa avaavat liikkeet.


Kesän tehokkain treeni on tässä!


Toisena harjoituksena suoritettiin porrasharjoittelua. Tätä varten siirryimme Väinölänniemen stadionille. Harmaat sadepilvet alkoivat tässä välissä satamaan vettä, joten harjoittelu stadionin katetussa katsomossa tuli juuri sopivasti. Harjoittelu piti sisällään porrasaskellusta, rappussurtteja, hyppyjä, punnerruksia ja erilaisia vatsalihasliikkeitä. Ehdottomasti tehokkain treeni, jota suosittelen kaikille haasteista pitäville, oli porrashyppely, jossa hypättiin portaita ylöspäin joka toiselle portaalle ja heti perään yksi porras alaspäin. Kyllä puuskutti!


Parin kanssa puntit tutisemaan


Portailta siirryimme nyt jo yltyneessä sateessa Scandicin rantaa, jossa teemana oli kehonpainoharjoittelu paritreeninä.  Onneksi positiivinen asenne kantaa pitkälle, sillä tässä vaiheessa alkoivat vaatteet kastua ihan toden teolla! Harjoituksissa teimme parin avustuksella muun muassa pistoolikyykkyjä, selät vastakkain kyykkäämistä, sykettä kohottavia nyrkkeilyharjoituksia, kukkotappelua ja kottikärrykävelyä.

Toiseksi viimeinen siirtyminen oli satamatorille, jossa suoritettiin FlowMotion. Tässä vaiheessa tuli jo hieman vilu, sillä vaatteet olivat jo aivan märät. Huolellisesti tehdyt liikkeet kuitenkin takasivat, että peruslämpö pysyi kehossa. Viimein jaksoimme vielä viimeisenkin etapin takaisin torille loppuverryttelyyn.


Iloisuutta ja tsemppihenkeä, säästä viis!


Vaikka sää ei tällä kertaa suosinutkaan, oli mukava huomata liikunnan tuoma ihmisten iloisuus ja tsemppihenki. Ihanaa, että Kuopiossa on aktiivia toimijoita, jotka jaksavat järjestää ilmaistapahtumia kuten Kuopio Urban Training Day, jotka sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille! Koska kevät on monella tapaa hyvää aikaa aloittaa päämäärätietoinen harjoittelu, ajattelin, että listaan tähän loppuun muutamia tapahtumia niille, jotka haluavat asettaa itselleen varsin konkreettisia tavoitteita.


Kuopion kesätapahtumat – aseta tavoite ja hyppää mukaan!


Kuopiossa tarjoillaan monipuolisesti leikkimielisiä ja vakavampiakin liikunta-aktiviteetteja kesällä ja syksyllä. Kevät on hyvää aikaa asettaa itselleen tavoitteita!

11.6.2016 Pullukka Run Kuopio

6.8.2016 Länsiranta-Hölökkä

13.8.2016 Kuopio Triathlon

3.9.2016 Kuopio Maraton

14.9.2016 Puijon Puserrus

Treeni-intoa kesään!

-Anu-

Kommentoi