Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream Team proudly presents: Snellmanian kuntosali

Kirjoitettu: 20.10.2015 13:57


DT tutustuu Snellmanian päivitettyyn kuntosaliin


Käytiin lähes koko Dream Teamin voimin testaamassa Snellmanian päivitettyä salia. Harva on tästä salista kuullut ja hieman mystisessä paikassa se sijaitseekin. Aluksi epäilin saapuneeni väärään paikkaan, koska sen verran erikoiselta näytti salin aulatila ja keltainen pommisuojan ovi. Mutta oven takaa paljastui varsin tehokkaan näköinen sali. Toivottavasti tekstin ja kuvien myötä muutkin löytävät tiensä sinne! – Maija-


Mikä Snellun sali??


Sali löytyy yliopistolta, Snellmania-rakennuksesta näillä ohjeilla: Savilahdentien puoleisista, 1. kerroksen pääovista sisään, käänny vasemmalle ja nouse portaat ylös. Kulje käytävää pitkin päähän asti lasiovien läpi, keltaisen oven takana olevaan ”pommisuojaan” ja olet perillä!

Pukutilat löytyvät kun käännyt käytävän lasiovien jälkeen vasemmalle ns. ”tuulikaappiin” ja siitä oikealla olevaan käytävään. Käytävän oikealla puolella on pukutilat. Kuntosalin edustan aulassa on kymmenkunta lukollista lokeroa, joihin voi jättää tavarat treenin ajaksi.

Sali itsessään on kooltaan aika kompakti, mutta tila on jaettu varsin tehokkaasti erilliseen ”treenisaliin” ja sen takaa löytyvään peilisaliin, joten hyvin sinne mahtuu isompikin porukka kerralla.


Dream Teamin circuit-treeni a la Ilmari!


Ilmari ja Niko ylätaljan parissa.

Ei me siellä salilla ihan keskenämme kuitenkaan oltu, vaan lääketieteen opiskelija ja Kunnonsalin ohjaaja Ilmari Hosia veti meille circuit-tyyppisen treenin ja lopuksi keskusteltiin vielä ravintoasioista ja kehonhuollon tärkeydestä. Kehonhuoltoa sivuten sain myös kipeytyneeseen polveeni nopean diagnoosin ja vinkkejä. Kyseessä oli siis juoksijan polvi ja ”parannuskeinoiksi” lepoa ja ahkeraa venyttelyä. Ei mikään turha reissu siis! 😉

Treeni koostui alkulämmittelystä ja 5 eri liikkeen kuntopiiristä. Tarkoituksena oli treenata koko keho ja jo yksinään kukin viidestä liikkeestä oli varsin kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti kuormittava.


Omakohtaisesti salilla on tullut käytyä aika paljonkin, joten sinänsä saliharjoittelussa ei ollut mitään uutta ja esimerkiksi kyykyt ja burpeet olivat jo valmiiksi varsin tuttuja liikkeitä. Mutta oli ihan mahtavaa, kun joku asiantuntevasti tsekkasi omaa tekemistä ja pyrki korjaamaan virheasentoja sekä haastoi lisäämään tehoja jatsemppasi viimeiset toistot.

Tuli taas todistettua, että ihan muutamalla perusliikkeellä saa koko kropan treenattua eikä sitä tilaa ja erilaisia laitteita niin paljon tarvita. Kaikin puolin oli todella mukava kokemus, treeni oli tehokas ja erityisesti vatsalihakset sattuvat vieläkin sen horrorpalloliikkeen jäljiltä.


Mielikuvitus kehiin treeniohjelmaa suunniteltaessa!


Kuten todettua, sali on melko pieni ja välineistöä on maltillisesti. Minusta on mukavaa, kun saa käyttää mielikuvistaan ja haastaa itsensä suunnittelemaan ja toteuttamaan monipuolisen harjoituksen erilaisella välineistöllä, mihin yleensä on tottunut.

 

Snellmanian salilta löytyy seuraavasti välineistöä:

– Kohtalaisen kattava käsipainovalikoima + kahvakuulia
– Kaksi levytankoa ja vapaita levypainoja
Rack-teline, jossa TRX-harjoittelulaite
– Dippiteline
– Rintapenkki -teline
– Vapaapenkki (kaltevuus säädettävissä)
– Etu,- ja takareisikone
– Alatalja sekä ylätalja, johon erilaisia tankoja
– Jumppapallo
– Jumppamattoja
– Pari vanhempaa kuntopyörää

 


Lopun tärpit


Tässä lopuksi vielä muutamia olennaisia tärppejä:

1 – Paljon treenaavan on syytä kiinnittää erityistä huomiota ravinnon ja proteiinien määrän riittävyyteen.

2 – Treeniohjelmaa pitäisi päivittää muutaman kuukauden välein tai kehitys helposti tyssää.

3 – Ei voi liikaa korostaa levon ja venyttelyn tärkeyttä!


SALI AVOINNA:
Maanantai – Perjantai klo 8:00-18:00
Lauantai 10:00-14:00

Snellun salille tarvitset voimassa olevan SYKETTÄ-tarran.

Intoa treeneihin!

Terkuin,
DT-MaijaKommentoi