Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Fannin ohjeet joulun herkkulisukkeisiin

Kirjoitettu: 17.12.2018 15:51


Joulupöydän herkkulisukkeet


Salaatinkastike, sinappi sekä marinoidut punasipulit


Rakastan joulua ja herkkuruokia! Yleisestikin kastikkeet ja lisukkeet ovat minulle aterian tärkeimpiä osasia ja tuovat lisävivahteita mihin tahansa ruokaan. Tässä blogipostauksessa haluan jakaa muutaman minulle tärkeän herkkuohjeen, jotka sopivat niin joulupöytään kuin myös mihin tahansa muuhunkin vuodenaikaan.

Ohjeet ovat helppoja ja ainekset yksinkertaisia, joten esimerkiksi salaatinkastikkeen testaamiseen saattaa hyvinkin löytyä ainekset opiskelijan kaapista enempiä ostelematta. Olen itse hieman höveli ihminen niin yleisesti kuin myös keittiössäkin, joten vaikka ohjeet ovatkin tarkkamääräisiä ne ovat taatusti maistuvia, vaikka suolaa ja sokeria lisäilisikin hieman käsivaralla. Testattu on. Makoisia herkkuhetkiä!


Salaatinkastike


Ainekset


1 ½ dl rypsiöljyä

¾ dl omenaviinietikkaa

½ sitruunan mehu

½ dl ananasmehua

1 dl sinappia

2-3 kpl puristettuja valkosipulin kynsiä

1 dl sokeria

1-2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

1 tl oreganoa


Valmistus


Mittaa kaikki tarvittavat ainesosat kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Säilytä kastiketta jääkaapissa. Sinappina tykkään käyttää dijon sinappia ja lisänä jotain hieman tulisempaa, mutta yleensä sitä mitä kaapista sattuu löytymään. Valkosipulin kanssa voi edetä varovasti, itse lisään yleensä kaksi kynttä riippuen niiden koosta.


Marinoidut punasipulit


Ainekset


2-3 punasipulia

2,5 dl omenaviinietikkaa

1 ¼ dl rypsiöljyä

puolikkaan sitruunan mehu

1 tl suolaa

1-2 tl sokeria

1 tl mustapippuria


Valmistus


Viipaloi punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja lisää sitten loput ainekset. Lisää öljyä ja viinietikkaa ohjeen, mutta myös sipulien koon mukaan, nesteen täytyisi melkein peittää punasipulit kulhossa. Seos on helppo tehdä esimerkiksi leivontakulhossa ja siirtää sitten nätimpään astiaan tekeytymään. Anna sipulien tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.


Sinappi


Ainekset

Pienemmässä purkissa on sinappia, isommassa salaatinkastiketta


1 ½ dl sinappijauhetta

2 ½ dl ruokakermaa

2 kananmunaa

1 dl hunajaa

1 rkl viinietikkaa

2-3 rkl konjakkia


Valmistus


Sekoita sinappijauhe, kerma, kananmunat ja hunaja kattilassa. Kiehauta tämän jälkeen seos paksummaksi sinappimassaksi koko ajan sekoittaen. Mausta sinappi viinietikalla ja konjakilla ja anna jäähtyä rauhassa.

Herkullista joulua!

– Dream Teamin Fanni

 





Kommentoi