Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin lokakuun yhteishaasteessa ihmeteltiin katosta roikkuvia hihnoja ja puolikkaita jumppapalloja. Lue mistä oikein on kyse!

Kirjoitettu: 8.11.2017 15:17


Mikä ihmeen TRX?


Naruja ja puolikkaita jumppapalloja…

Useat liikkujat ovat varmaan nähneet kuntosalien katoista roikkuvia hihnoja, joiden päissä on kahvat. Mitä ne oikein ovat ja mitä kaikkea niillä saa aikaiseksi? Olen pohtinut voiko niillä saada raskaan treenin tehtyä, kun eihän niillä voi edes liikutella raakaa rautaa. Entäs sitten nämä ihmeelliset puolikkaat jumppapallot? Voiko näillä tehdä muuta kuin tasapainoilla? Noh, Dream Team kävi Element Studiolla kokeilemassa, miten kyseisillä TRX-nauhoilla ja BOSU-palloilla saadaan treenattua. Pian saat vastauksen kaikkiin edellä esitettyihin kysymyksiin. Tiesithän, että TRX-tunti löytyy SYKETTÄ-liikuntakalenterista keskiviikkoisin klo 15.30! 


Onkohan tämä tehokasta…?


Koko kehon treeni käynnissä!

Tunnilla jakauduttiin pareihin, joista toinen pääsi testaamaan BOSU-palloa ja toinen temppuilemaan TRX-nauhojen kanssa. Molemmat treenasivat omalla välineellään aina kolme liikettä minuutin ajan, jonka jälkeen vaihdettiin osia, niin että molemmat olivat tehneet samat liikkeet kullakin välineellä. Seuraavalla kierroksella vedettiin samanlainen setti, mutta 45 sekunnin ajan. Sitten vaihdettiin liikkeitä, mitä seurasi saman pituiset sarjat. Liikkeiden monipuolisuus vaihteli valtavasti ja pääsimme treenaamaan käytännössä koko kehon läpi. Vaikka liikkeitä tehtiinkin vain muutaman kerran, niin näiden välineiden avulla sai koko kropan tutisemaan. Olin aluksi hiukan skeptinen siitä, että saako kehonpainon ja muutaman välineen avulla tuntumaan käsissä kunnon poltetta, mutta tämä tunti todisti huoleni vääräksi – kyllä olivat hauikset ja ojentajat kovilla!


…tehoja löytyy takuuvarmasti!


Hyvä treeni, parempi mieli!

Viimeinen kierros koitui keskivartalon kohtaloksi. Tämä kierros nimittäin veti viimeisetkin mehut pois kehosta! Täytyy myöntää, että sain kunnolla pusertaa ja ahertaa, että selvisin viimeisestä kierroksesta kunnialla läpi. Lajikuvauksessa sanotaan: Tunti kehittää voimaa, hallintaa ja liikkuvuutta. TRX- valjailla tehtävät liikkeet kehittävät erityisesti keskivartalon hallintaa, ja tämä kuvaus pitää paikkansa. Kaiken kaikkiaan tämä oli erittäin hyvä, tehokas ja monipuolinen tunti, jota voin suositella lämpimästi kaikille!

DT-Kimmo

Kommentoi