Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Sanna vinkkaa Kuopion porrastreenipaikoista

Kirjoitettu: 22.3.2019 14:59


PORTAAT – parasta hyötyliikuntaa ja puitteet tehokkaaseen treeniin

Arjen pienillä teoilla voi lisätä tehokkaasti hyötyliikuntaa päiviin. Ehkä helpoin ja tehokkain tapa on valita portaat liukuportaiden tai hissin sijasta. Tiesitkö, että jo portaissa kävely vastaa teholtaan hölkkää! Portaita noustessa kropan suuret lihakset pakaroista etu- ja takareisiin pääsee töihin. Jos ottaa kädet liikkeeseen mukaan saa samalla yläselkäänkin rasitusta.

Hyötyliikunnan lisäksi poraat tarjoavat oivan paikan treenaamiseen. Hyviä harjoituspaikkoja porrasjuoksuun löytyy niin sisätiloista kuin luonnon keskeltä. Kuopion varmasti tunnetuimmat portaat ovat Puijolla, mutta vaihtelu tuo mukavaa piristystä urheiluun myös paikan vaihdon muodossa. Listasin kolme omaa lempparipaikkaa porrasjuoksuun. Jos esimerkiksi opiskelu velvoittaa olemaan paljon sisätiloissa, suosittelen tsekkaamaan jonkun näistä paikoista pieneen happihyppelyyn.


1. Linnanpelto

Linnanpellon portaita juostessa hymy on herkässä.

Nämä portaat sijaitsevat matkakeskusta vastapäätä, Linnanpellon puolella. Keskeisestä sijainnista huolimatta alue on kohtuullisen hiljainen, ja täten tarpeeksi rauhallinen myös porrasjuoksuun. Linnanpellon portaissa on kaksi osaa, joiden välissä on tasanne. Näissä onkin loistava tehdä liikkeitä, jotka tehdään molemmille puolille erikseen, kun portaiden määrää ei tarvitse laskea tasapuolisen rasituksen takaamiseksi. Portaissa mahtui myös juoksemaan vierekkäin, joten kaverin kanssa liikkuessa voi pistää pystyyn leikkimieliset kisat. Portaiden lähettyvillä on myös jyrkähkö mäki, jossa voi käydä spurttaamassa viimeiset voimat.

 2. Neulamäen näköalatorni

Näissä portaissa pääsee kirjaimellisesti luonnon keskelle.

 

Neulamäen näköalatornin juurelta löytyy puiset portaat. Nämä ovat listan portaista pisimmät. Puijon portaita näidenkään pituus ei päihitä, mutta alhaalta ylös juokseminen sai kyllä puuskutusta aikaan, ainakin allekirjoittaneelta. Itse olen juossut näissä kuivalla säällä, joten en ole varma kuinka liukkaaksi nämä puusta tehdyt portaat muuttuvat vedestä ja lumesta. Näissä portaissa pääsee kirjaimellisesti luonnon keskelle. Ympäröivä metsä luo tunnelmallisen ympäristön.
Raikkaan ulkoilman lisäksi täällä mieli lepää
luonnon laskiessa stressitasoja. Näille portaille saapuessa
saa Neulamäen mäestä kivan alkulämmittelyn ja lopuksi
näköalatorni tarjoaa hulppeat maisemat!

 

 

3. Väinölänniemen stadion

Neulamäen portaat ovat tämän kolmikon pisimmät.

Väinölänniemen, tuttavallisemmin Vänärin, stadionin katsomon portaat soveltuvat penkkiurheilun lisäksi porrasjuoksuun. Katsomossa on katos, joten täällä pysyy kuivana myös huonomman sään yllättäessä. Portaat ovat lyhyehköt, joten portaat soveltuvat esimerkiksi lisäpainon kanssa treenaamiseen. Stadionin rata tarjoaa samalla paikan spurttien juoksemiseen.

Oliko listassa tuttuja paikkoja? Laita ilo kiertämään ja jaa oma suosikki ulkoliikuntapaikkasi.

Nappaa talteen kevään tehokkain porrastreeni – katso 5 helppoa liikettä
Terkuin DT-Sanna

 

Kommentoi