Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream teamin Teija naurujoogan lajikokeilussa

Kirjoitettu: 1.2.2019 10:43


Testissä naurujooga


Mikäs sen parempi tapa rentoutua kuin nauraminen! Kävin viime viikonloppuna testaamassa Opistotiellä Tuovi Moilasen pitämän naurujooga-lajikokeilun.


Tyhjän nauraminen tekee hyvää

Somedays you have to create your own sunshine


Naurujooga on intialaisen lääkärin Madan Katarian kehittelemä menetelmä. Alun perin ihmiset olivat kerääntyneet puistoon kertomaan vitsejä ja nauraneet yhdessä niille. Myöhemmin naurua ja sen vaikutuksia on ruvettu tutkimaan enemmän. Sitä on käytetty myös yhtenä menetelmänä edistää terveyttä. Nauraminen rentouttaa ja poistaa stressiä, lisää mielihyvä hormonin eritystä sekä se toimii mahtavana treeninä syville vatsalihaksille.

Naurujoogassa ei kuitenkaan kerrota vitsejä, vaan nauretaan ilman mitään syytä. Mikä minusta on aivan ihana ajatus: ettei aina tarvita syytä olla iloinen :). Menin tunnille ilman mitään oletuksia tai ennakkoluuloja, mutta silti ajatus 55 min kestävästä naurujooga-tunnista hieman hirvitti. Usein myös uusi laji, josta et tiedä mitään etukäteen, tuntuu vähän epämukavalta. Näin jälkeenpäin voin hymyssä suin sanoa ’’onneksi lähdin’. Nyt koskee poskiin ja vatsalihaksiin!


Enemmän hassuttelua!


Naurujooga alkoi avaavilla liikkeillä omaa kehoa kuunnellen. Tunti koostui erilaisista leikeistä, hengitys- ja nauruharjoitteista yksin sekä parin/ryhmän kanssa. Emme siis nauraneet 55 min putkeen, se vasta rankkaa treeniä olisikin ollut. Lopussa teimme vielä pieniä lempeitä venytyksiä ja rentouduimme. Tunnin kuvauksessa kerrottiin naurujoogan olevan hauskaa ja ryhmäyttävää. Sitä se todella oli. En tuntenut ketään tunnilta, mutta ilmapiiri oli todella rento ja avoin.

Naurujooga oli hauskaa ja harjoitusten myötä myös aito nauru pääsi valloilleen. Naurujoogassa voit jättää aivot narikkaan ja heittäytyä lapsen tasolle. Tunnille tarvitset mukaan vaan mukavat vaatteet ja kykyä heittäytyä. Tunnilla opittiin, että siivoamisestakin voi tehdä hauskaa. Kokeile ensi kerralla tehdä erilaisia nauruääniä, kun rupeat jahtaamaan villakoiria imurin kanssa, luultavammin saat vähintään perheenjäsenet tai puolison nauramaan. Nauru kyllä tarttuu, jopa ilman syytä!

Tuntia suosittelen kaikille. Me ehdottomasti tarvitaan lisää naurua ja enemmän hassuttelua!

Naurujoogaa voit siis harjoitella myös kotona erilaisilla nauruharjoituksilla ja jos se tuntuu vielä liian epämukavalle, niin aloita vaikka ajattelemalla jotain mikä saa väkisin hymyn huulille. Tiedättekö sen tunteen, kun istut bussissa ja hymyilet ihan ilman syytä? Minä ainakin tiedän. Minun pikkusiskoni muistaa aina mainita siitä kuinka oudon näköistä se on. No onhan se nyt outoa, että suomalainen istuu bussissa tuijotellen pilkko pimeää katua ja vielä hymyilee!

Mitäs sanoisitte, jos vaan annettaisiin hymyjen levitä?

-Dream Teamin TeijaKommentoi