Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Kevät ja kesä ovat ulkolajien kulta-aikaa – Katso DT-Tiinan TOP 3 + villit kortit!

Kirjoitettu: 18.5.2016 08:55


Älä vietä kesäpäivää sisällä!


Kevät on saapunut ja kelitkin pikkuhiljaa lämpenevät. Toukokuun alkupuolella saimme vielä nauttia SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunneista, mutta nyt kutsuvat kesän riennot. Kevät houkuttelee sulaneiden lumien ja lakaistujen katujen myötä harrastamaan erilaisia kivoja ulkoilulajeja. Dream Teamin Tiina listasi omat lempilajinsa tähän postaukseen, joka muuten lienee hänen DT-uransa viimeinen – kiitos Tiina kaikesta! 🙂


1 – Juoksu


Juoksu on tietenkin mukavaa ympäri vuoden, mutta erityisen mukavaa se on keväällä hiekkojen puhdistuksen jälkeen. Keväästä alkaa pitkä yhtäjaksoinen juoksuharjoittelukausi, joka kestää pitkälle syksyyn. Talvella into yleensä vähän laskee, mutta kevään tullen on taas kiva pistää tossua toisen eteen auringon jo lämmittäessä. Kesän aikana juoksukunto ehtii nousta huippuunsa ja syksyn tullen askel nousee jo todella kepeästi. Loppukesästä ja syksyllä kannattaakin osallistua juoksukilpailuihin!


2 – Pyöräily


Kauniilla säällä pyöräily on aina mukavaa, olipa pyörä millainen tahansa. Pyöräilen työmatkat ja muut asioinnit hybridipyörällä. Tänä keväänä hurahdin muutaman vuoden yllytyksen jälkeen maantiepyöräilyyn ja ostin oman maantiekiiturin. Maantiepyöräilyn suosio on tasaisesti kasvanut viime vuosina. Tämän huomaa myös muualla Euroopassa, pyöräilijöitä näkee aiempaa enemmän. Yllätyin maantiepyöräilyn keveydestä ja vauhdista, etenkin ylämäissä. Kesän pitkät, helteiset pyöräilymatkat kutkuttavat jo mielessä. Pyöräillen pääsee ihastelemaan maisemia pitemmänkin matkan päähän. Olo on pitkän pyörälenkin jälkeen kuin olisi tehnyt hiihtolenkin, mutta ei kuitenkaan niin raskas, kuin pitkän juoksulenkin uuvuttamana. Pyöräily sopii muun muassa polvivaivaisille huomattavasti paremmin kuin juoksu. Jos pystyy harrastamaan molempia lajeja, ne tukevat toisiaan mainiosti aerobisen kunnon kohottamisessa.


3 – Luonnossa liikkuminen

DT-Sanna vaeltamassa


Sanotaan, että metsässä kulkeminen puhdistaa. Itse koen juuri näin joka kerta kun kuljen metsässä tai muussa kauniissa luontomaisemassa, kuten hiljaisella meren rannalla tai niityllä. Metsä majesteettisuudessaan sulkee kulkijan puiden ja luonnonäänien huomaan, humisee rauhoittavasti ja kätkee sisäänsä kaikki mielessä liikkuvat yksityiset ajatukset tai keskustelut. Metsä ei lavertele, metsä hyväksyy. Metsässä voi liikkua pitkillä vaelluksilla vaeltaen ja retkeillen, lyhyillä luontopoluilla kulkien, marjastaen ja sienestäen, suunnistaen tai geokätköjä etsien. Sannan syysretkeilyä käsittelevästä bloggauksesta löytyy hyviä vinkkejä myös kesäretkien suunnitteluun!


+ Villit kortit!


Välillä on virkistävää mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kokeilla uusia lajeja. Ulkoilulajeista näistä voi erityisesti mainita vesilajit, kuten melonnan ja SUPpauksen. Jos urbaanimpi ympäristö vetää puoleensa, on parkour tai skeittaus valintasi. Huimapäisemmät voivat kokeilla kalliokiipeilyä tai koskenlaskua. Frisbeegolf, pesäpallo ja jalkapallo sopivat joukkuelajeista kiinnostuneille. Parin kanssa voi harrastaa esimerkiksi tennistä tai beach volleyta, etenkin jos sää on jo mukavasti lämmennyt. Kokeilemalla voi löytää oman kestosuosikkinsa tai sitten vain käydä hakemassa uusia virikkeitä ja hauskoja kokemuksia.

Hyviä kevätkelejä ja liikkumisen iloa toivottaen,

Dream teamin Tiina

Arctic Trainers / kuvaaja Janne Käyhkö

Kommentit

  Aapeli Lahtinen
  19.5.2016 klo 13:14

  Kiitos inspiroivasta kirjoituksesta! Pitääkin taas pitkästä aikaa pelailla biitsilentistä! 🙂

  Sivuhuomiona ultimate frisbee sen sijaan on se joukkuelaji, jota pelataan frisbeellä. Sitten vielä perään mainos: Lajin kuopiolainen seura Salko järjestää sattumoisin kaikille avoimen alkeiskurssin muutaman viikon päästä! Ei muuta ku mukaan juoksemaan kiekon perässä, reenailemaan heittoja ja tekemään maaleja! 🙂

  Lisätietoja kurssista:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=481812272020505&substory_index=0&id=451156421752757

  Juutuubi-videopätkä lajista:
  https://youtu.be/HhUays2ehyI


Kommentoi