Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Elli: Kaverista voimaa ja iloa treeniin!

Kirjoitettu: 25.3.2016 13:33


Ystävän kanssa liikkuminen hoitaa kehoa ja mieltä


Dream Teamin Elli on vannoutunut kaverin kanssa liikkuja. Vaikka joskus olisikin kiva setviä omia ajatuksiaan lenkillä tai hiljentyä yksin treenin ääreen, niin Ellin mielestä liikunta on yleensä parasta yhdistettynä hyviin ystäviin. Ystävä tsemppaa parempiin suorituksiin, potkii takamukselle kun sitä tarvitaan ja kuuntelee ilot ja surut vaikka kävelylenkin aikana. Lue tästä Ellin mietteitä – kuulostavatko ajatukset tutuilta tai saatko kenties uusia ideoita sinun ja kaveriesi yhteisen ajan viettoon?


Kaksi kärpästä yhdellä iskulla


Nyt kun kevätaurinkokin alkaa jo lämmittää niin että vesi tippuu räystäistä ja linnut laulavat, on ihana puhua sananen ystävistä. Ystävä tuo aina raikkaan tuulahduksen normaaliin arkeen. Kahvikupponen tai puhelu ystävän kanssa piristää aina kummasti! Kuitenkin opiskelujen ohessa on aina hankala löytää aikaa ystäville, kun pitäisi muistaa harrastaa ja käydä töissäkin. Olen löytänyt ongelmaan ratkaisun: liikun ystävieni kanssa. Mikä sen parempaa kuin lähteä iltalenkille (joka on hyväksi kropalle ja mielelle) ystävän kanssa (joka on superhyväksi mielelle).


Kaveri tsemppaa liikkumaan


Muutin Kuopioon kuutisen vuotta takaperin ja liikkumisessani oli siihen aikaan ollut pitkä tauko. Liikunnallisesti aktiivinen ystäväni muutti lähelle minua ja pyysi aina mukaansa lenkille. Kohta lenkit olivat viikoittaisia ja sain samalla ujutettua liikkumisen takaisin omaan elämääni. Illalla sohvalla istuessa miettii lähtisikö sitä lenkille nyt vai huomenna. Päätöstä helpottaa yleensä se, jos on vaikka sopinut lenkkitreffit parhaan ystävän kanssa. Liikkuminen on mielestäni parasta silloin kun on kaveri, jonka kanssa saa mennä. Siinä missä liikkuminen kaikissa muodoissa virkistää mieltä ja kehoa, on se myös hyvä mahdollisuus viettää laatuaikaa oman ystävän kanssa! Siinä samalla voidaan vaihtaa kuulumisia, tsempata toisiaan ja vaikka vähän juoruilla, jos se virkistää. Melkein voisin sanoa, etten koskaan ole tullut iltalenkiltä, jumpasta tai salilta surullisena pois. Entistä tarmokkaampi olen, jos olen treenin ohessa nähnyt ystävää ja samalla saanut hieman turista päivän polttavista puheenaiheista.


Kaikki on hauskempaa yhdessä!

DT jumpalla


Aikoinaan kun ostin SYKETTÄ-tarran ensimmäisen kerran, otin sen luokkakaverini kanssa. Kävimme yhdessä jumpissa, sillä kumpikaan ei uutena kävijänä uskaltanut mennä yksin. Rohkeus kuitenkin kasvoi, ja pian uskalsimme käydä jumppaamassa myös yksin. Siltikin edelleen on hauskempaa mennä yhdessä äheltämään naama punaisena jumppaan – kun voimat loppuvat eikä enää jaksaisi tehdä yhtään liikettä, on hyvä vilkaista sitä omaa ystävää, ja jostain sitä saakin pienen voiman kipinän tehdä vielä lisää liikkeitä tai sitten sitä vaan illistellään yhdessä pieleen menneelle yritykselle. Se ainakin on hauskaa!

Ystävä on loisto kamu, kun haluaa lähteä kokeilemaan uusia lajeja. Olen omien ystävieni kanssa nauranut monet naurut kaikista niistä uusista lajeista, joita yhdessä olemme kokeilleet. Kynnys lähteä testaamaan esimerkiksi Cheerleadingia pieneni, kun sain mukaani hyvän ystävän. Kummastakaan ei kannustustanssijaa koskaan tullut, mutta kokemus oli hauska. Myös Dream Teamin kautta olen päässyt liikkuvaan ryhmään kokeilemaan uusia lajeja. On kiva mennä kokeilemaan uusia asioita uusien tuttavuuksien kanssa ja jakaa onnistumisen kokemuksia toisten kanssa. Sekin antaa puhtia ja rohkeutta liikkumiseen. Liikunta- ja harrasteryhmät ovat myös loistava keino löytää uusia liikuntakavereita ja ystäviä ylipäätänsä. Toki joskus kaipaan myös sitä, että saan liikkua yksin. On vapauttavaa lähteä lenkille tai salille niin, että saa hikoilla omissa ajatuksissaan ihan rauhassa. Harvemmin kuitenkin saan yksin aikaiseksi lähteä ja kaikki on hauskempaa ystävän kanssa tehtynä.

Minun vinkkini siis kevääseen: Kun aurinko alkaa paistaa ja hanki kimmeltää, kaappaa ystävä mukaan ja lähtekää yhdessä nauttimaan keväisestä luonnosta. Kevät on myös loistavaa aikaa aloittaa jotain uutta! Jos kaipailet uusia tuulia, lähde ihmeessä kokeilemaan uutta harrastusta tai vaikka jotain kevään liikuntakursseista – esimerkiksi akrojooga sopii kaveruksille, siellä pääsee yhdessä tekemään :)!

-Keväästä inspiroitunein terveisin Elli

P.S. Oletko huomannut, että SYKETTÄ-trainerin saat edullisemmin, jos menet kaverin kanssa treenaamaan? Aion itsekin käyttää tarjouksen hyväkseni ja suunnata ystävän kanssa kuntosalille!

Kommentit


Kommentoi