Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Fannin viisi vinkkiä matkailua helpottamaan

Kirjoitettu: 11.1.2019 16:19


Rennosti reissuun Fannin vinkeillä

Ihania maisemia löytyy myös kotimaasta – tämä on näkymä Tampereen yli.


Reissut ja matkat on yksi maailman ihanimpia asioita! Varsinkin Suomen pimeää talvea on välillä kiva lähteä karkuun jonnekin, missä aurinko näkyy hieman enemmän kuin pari tuntia päivässä. Reissailuun sisältyy kuitenkin myös toinen puoli, mitä ei aina somessa ja blogeissa ensimmäisenä näytetä. Nimittäin se, että reissaaminenkin on joskus raskasta ja energiaa vievää! Ajattelin kerätä tähän muutamia pikkuvinkkejä, joiden olen huomannut parantavan omaa reissuhyvinvointiani ja yleistä hyvää fiilistä. Näin pystyy keskittymään siihen tärkeimpään, eli nauttimiseen ja uusiin kokemuksiin.


1 – Pidä vettä ja evästä mukana


Juominen ja syöminen on jaksamisen kannalta erittäin tärkeää. Nälkäkiukku ei ole kiva reissukaveri! Reissaillessa on hyvä pitää mukana täytetty vesipullo sekä jotain pientä evästä siltä varalta, että nälkä yllättää. Uudessa ympäristössä seikkaillessa voi myös olla epävarmaa, milloin seuraava kauppa tai kioski sattuu vastaan.  Itse suosin eväänä esimerkiksi pähkinöitä, tai muuta hyvin säilyvää ja helppoa evästä.


2 – Vältä yön yli matkustamista


Itse opiskelijabudjettilaisena yritän matkustaessa löytää halvimmat keinot päästä paikasta a paikkaan b. Yleensä ajankohta vaikuttaa matkan hintaan ja keskellä yötä kulkevat bussit ja junat ovat halvimmasta päästä.  Valvomisen vaikutukset ovat toki erittäin yksilöllisiä, mutta itse olen kokemuksen kautta huomannut, että samoilla silmillä matkakohteeseen saapuminen ei ole aina kymmenen euron säästämisen arvoista. Ajatuksen tasolla yöllä matkustaminen tuntuu ajankäytön kannalta hyvältä idealta, mutta seuraavan päivän jaksamisen kannalta suosittelen ennemmin hyviä yöunia.

Listojen teko kannattaa, vaikkapa mahdollisimman kevyen pakkaamisen suunnittelussa!


3 – Jätä ilmaa aikatauluun


Matkustaessa on ihanaa nähdä kaikki mahdollinen, mutta joskus saattaa käydä niin hassusti, että lista on aika pitkä ja reissuaikaa ei ole loputtomiin. Minun suositukseni tähän on valita muutamia lemppari nähtävyyksiä tai tekemisiä, mieluummin hieman vähemmän kuin enemmän. Tällöin vältytään kiireen tunteelta, josta itse ainakin haluan matkalla eroon, ja aikaa jää myös yllättäville extempore-kokemuksille!


4 – Pakkaa ajatuksella


Taannoin lähdin viikon reissulle pelkillä käsimatkatavaroilla (hyviä opiskelijabudjetti-ideoita…vai oliko). Matkaa varatessa säästö tuntui mukavalta, mutta matkan lähestyessä ja pakkailua miettiessä alkoi vähän epäilyttää. Päätin tehdä sitten selkeän listan päivistä ja kirjoittaa joka päivän kohdalle vaatteet, joita käytän. Tämä selkeytti ajatusta paljon ja huomasinkin, että parilla erilaisella ala- ja yläosilla sain jo monta erilaista asukokonaisuutta aikaseksi. Mukaan ei lähtenyt lainkaan ”ehkä minulle tulee fiilis käyttää tätä” -vaatteita ja matkalaukkuun jäi pakkauksen jälkeen mukava pieni shoppailuvarakin!


5 – Tsekkaa muutama kiva ruokapaikka ennakkoon


Kun on keskittynyt ihastelemaan kaikkea uutta ja ihmeellistä ja seikkaillut hyvällä sykkeellä, voi nälkä joskus yllättää yhtäkkiä. Tällöin on kiva, jos takataskusta löytyy muutama kiinnostava ravintola, joista valita. Ei tarvitse sitten   mennä nälkäisenä ensimmäiseen vastaantulevaan ruokapaikkaan!

Tässä olisi muutama pikkuvinkkini matkusteluun.  Mukavia reissuhetkiä! 🙂

Terveisin,

DT-Fanni

Kommentoi