Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Inarin vinkit juoksun aloittamiseen: alkuun hissunkissun ja hyvä musa soimaan

Kirjoitettu: 22.5.2018 15:40


Juoksuharrastuksen aloittaminen


…Tai ehkä tässä nyt ainakin tällä hetkellä puhutaan hölkkäämisestä, mutta jospa se joskus kehittyisi ihan juoksuun asti! 🙂 Kutkuttelisiko sinuakin uuden harrastuksen aloittaminen?


Edullista ja mukavaa liikuntaa


Tällä kelillä oli kyllä kiva lähteä hölkkäilemään!

Muutin itse keväällä toiselle paikkakunnalle useamman sadan kilometrin päähän harjoittelun vuoksi (nyyh, ei enää SYKETTÄ-tunteja!) ja tästä syystä ajattelin, että nyt pitää keksiä uusi harrastus. Olen jo vuosia ajatellut, että juokseminen olisi mukava (ja edullinen) harrastus. Kuitenkin juoksulenkit ovat onnistuneet hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä… Tämä todennäköisesti johtui epäjohdonmukaisuudesta, sillä kävin lenkillä milloin sattui ilman sen parempaa suunnitelmaa.


Et tarvitse juuri muuta kuin kengät


Juoksu on siitä hyvä harrastus, että siihen ei tarvita aloittelijana paljoa välineitä. Kunhan sinulla on jonkinlaiset vaatteet, jotka ei ratkea heti ensimmäisten askelien jälkeen ja kengät, jotka eivät hierrä rakkoja jalkoihin muutamamassa minuutissa, niin pystyt kyllä aloittamaan tämän harrastuksen. Tästä huolimatta suosittelen käyttämään vähintäänkin lenkkareita lenkillä 😉 Jos todella innostut lenkkeilystä, niin on totta kai hyvä sijoittaa kunnon välineisiin, erityisesti hyviin lenkkareihin!


Hyvä musiikki siivittää askelia


Minulle toinen lenkillä tärkeä asia on hyvä musa. Heidihän kirjoitti asiasta blogiin viime syksynä ja se kannattaa käydä tsekkaamassa! Musiikki on lenkillä jotain mikä siivittää omaa juoksuani ja antaa sille tempoa. Tosin tämä on nyt aloitellessa vaatinut sen, että en kuuntele liian nopeatempoista musiikkia, jotta lenkki ei jää liian lyhyeksi tai vauhti käy liian kovaksi. Itselleni Spotify on usein pelastus, myös tässä asiassa. Spotifystä löytyy paljon soittolistoja juuri juoksemiseen ja niistä löytyy paljon vaihtoehtoja myös tempon kannalta!


Aloita riittävän kevyesti!

Itselläni juoksukenkinä on Intersportin alennusmyynnistä löytyneet Asics-lenkkarit ja nämä on kyllä olleet hyvät – voin suositella!


Sitten vielä viimeinen vinkki; älä pelkää aloittaa pienistä hölkkälenkeistä! Itse aloitin ihan muutamasta kilometristä hyvin hitaasti hölkkäämällä. Lenkkiä voi pikku hiljaa alkaa pidentämään, jotta lopulta pääsee omaan tavoitteeseen, oli tavoite sitten 5 km, 10 km tai vaikka maraton. Pienestä on kuitenkin hyvä aloittaa ja muista kuunnella sun omaa kroppaa! Ei kannata ilman juoksukokemusta repiä heti ensimmäisellä lenkillä itsestään liikoja, sillä tämä tekee todennäköisesti enemmän hallaa kuin hyvää.

Kannattaa myös muistaa, että yhtenä päivänä juoksu saattaa kulkea paremmin kuin toisena. Hyväksy siis tämä ja anna itsellesi anteeksi, jos jonain päivänä ei vain tunnu sujuvan. Älä kuitenkaan luovuta, vaan jatka hyvää harjoittelua. Urheileminen vapautta endorfiinejä, jotka tekevät ihmiset onnelliseksi, joten se todellakin kannattaa! (:

Hyviä juoksulenkkejä toivotellen,

DT-Inari

Kommentoi