Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Inarin vinkki arkiliikuntaan: muutto on mahdollisuus treeniin

Kirjoitettu: 18.4.2018 14:54


Lihasvoimaa ja kestävyyttä muuttopuuhista


Kuinka montaa on kaveri joskus pyytänyt muuttoavuksi? Ja kuinka monella on ensimmäisen ajatus ollut, että ”äh, auttaa muutossa?” Tässä uusi vinkkeli muuttoapupyyntöihin ja muutenkin muutama hyvä juttu muistaa muuttoa tehdessä!


Jokainen muutto on mahdollisuus…. ainakin treeniin

Nosta oikein kuntosalin lisäksi myös muuttohommissa!


Itselleni on ajankohtaista muutto 400 km päähän, joten muuttoasiat on olleet nyt paljon mielen päällä, uskokaa pois. Muutto on usein stressiä aiheuttava kaikkine muistettavine asioineen ja niistä se laatikoiden yms. kantaminen on ainakin omasta mielestäni yksi pienimmistä jutuista. Ensi kerralla kun sun itse pitää muuttaa tai joku pyytää sua muuttoavuksi, ota tämä näkökanta: ”hei jos lähden auttamaan muutossa, saan siitä hyvän treenin”. Eikä parane unohtaa, että ei se kaveri itsekään välttämättä tykkää pyytää apua. Itse asun hissittömän talon kolmannessa kerroksessa ja uskokaa pois, kyllä se muuttaminen käy treenistä ja kaikki apukädet ja jalat on enemmän kuin tervetulleita!


Nosta oikein!


Muuttolaatikoita kantaessa ei saa unohtaa ergonomiaa. Älä nosta laatikoita selällä vaan käytä jalkojen lihaksia. Unohda myös laatikoiden ”repiminen” ylös maasta ja nosta rauhassa. Parempi käyttää muuttoon hieman kauemmin aikaa kuin viettää seuraavat pari viikkoa saikulla! Muista myös pienet tauot ja juoda välillä. Pienet välipalat eivät myöskään ole pahitteeksi, jotta energiataso ja mieliala pysyy korkealla eikä viimeisen laatikon jälkeen tule yhtä suurta ”romahdusta”.


Pieni muistilista muuttoa varten


Muuttaessa kannattaa myös käydä kaapit läpi ja ihmetellä, mitä kaikkea sinne on vuosien aikana kertynyt. Sitten vaan kaivamaan esiin sun sisäistä myyntitykkiä ja kierrätykseen kaikki, mitä et enää tarvitse! Esimerkiksi kuopionkirppari.fi-nettisivulla voit myydä itsellesi tarpeettomia esineitä, jotka voivat olla jonkun muun aarteita.

Terkuin,

(nyt jo muuttolaatikot uudessa kodissa purkanut!) DT-Inari

Kommentoi