Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Katriinan viisi syytä rakastua sunnuntailenkkeilyyn

Kirjoitettu: 17.3.2017 12:59


Sunnuntailenkeissä on sitä jotain!


Istuminen tappaa, raitis ulkoilma on terveellistä, lenkkeily tekee hyvää sydän- ja verenkiertoelimistöllesi. Siinä lyhyt lista kaikkien tuntemia syitä tsempata itseään kaivamaan lenkkarit kaapista ja lähteä ulkoilemaan. Mutta oletko huomannut, että se ei ole ihan sama minä päivänä pistät tossua toisen eteen lenkkipolulla tai keskustan kaduilla? Nimittäin erityisesti sunnuntailenkeissä on sitä jotain.


1 – Pysähtyneisyys


Kun astun sunnuntai-aamupäivänä ulos keskustakämpästäni, minua vastassa on kaikista muista viikonpäivistä poiketen vain hiljaisuutta. Kaupat pitävät ovensa suljettuina, eikä kukaan näe mitään syytä pyöriä keskustassa. Tuntuu kuin aikakin olisi pysähtynyt, edes Puistokadulla ei kulje auton autoa. Jopa liikennevalot nukkuvat. Erityisesti juoksijat arvostavat tätä sunnuntaiaamun etua, kun ei tarvitse pysähtyä paikoilleen hyppimään jokaisessa risteyksessä.


2 – Valo


Erityisesti talviaikaan, kun valoisa aika kulutetaan töissätai koulun penkillä istuen, ei arkipäivisin lenkeillä pääse nauttimaan kuin katuvalojen keltaisesta kalpeudesta. Sunnuntaisin suurimmalla osalla meistä on kuitenkin aikaa ulkoilla auringonpaisteessa, tai edes pilviverhon takaa paistavassa päivänvalossa. Maailma näyttää huomattavasti värikkäämmältä paikalta, kun pystyt erottamaan vierekkäisten talojen tai vastaantulevien takkien värit toisistaan.


3 – Yhteisöllisyys


Minä en ole suinkaan ainoa, joka on havainnut sunnuntain viikon parhaaksi ulkoilupäiväksi. Lenkillä tulee sinua vastaan niin juoksijoita, koiran ulkoiluttajia, sauvakävelijöitä kuin lapsia laskemassa pulkkamäkeäkin. Vaikka lähtisit lenkille yksin, koet kuuluvasi tähän moninaiseen porukkaan, jotka ovat kaikki kuin yhteisestä sopimuksesta tulleet yhdessä ulkoilemaan juuri tuona päivänä. Matkallasi saatat päästä kauhistelemaan esimerkiksi mitä hurjapäisempiä mäenlaskuja tai kuulemaan sivukorvalla pätkiä mitä huvittavimmista keskusteluista.


4 – Loistava mahdollisuus parantaa suoritustaan

Onnellinen sunnuntaihymy


Jos lenkkeilysi on tavoitteellista, voi pitkien juoksujen aikatauluttaminen kiireisiin arkipäiviin olla lähes mahdotonta. Pitkän koulu- tai työpäivän jälkeen ei juoksu välttämättä myöskään kulje ihan niin hyvin kuin olisi toivottavaa. Sunnuntaisin lenkkeilyyn on yleensä kuitenkin mahdollisuus uhrata enemmän aikaa, ja takana on usein jo hyvin nukutut pari yötä. Saatat yllättyä, miten rauhalliseen tahtiin aloitettu lenkki levänneellä kropalla rullaakin aiempaa paremmin, ja lenkin loppuminen on enemmänkin yllätys kuin helpotus.


5 – Energiaa päivään


Aamulenkki ei suinkaan tule viemään kaikkea päivän energiaasi, päinvastoin. Kun päivän urheilut on jo takana, voi hyvällä fiiliksellä keskittyä taas muihin juttuihin. Ja hei, sunnuntaina sinulla on vielä aikaakin siihen!

Tulevaa sunnuntaita jo odotellen,

-Katriina

Kommentit


Kommentoi