DT-Kiiran ruokavinkki: tofu teriyaki-kastikkeessa on helppo herkku
Kirjoitettu: 24.5.2018 16:50
Arkiruoka on parhaimmillaan helppoa, hyvää ja muokattavissa
Olen keittiössä vähän semmoinen helpoimman kautta -kokkailija. Tykkään tehdä ruokaa, joka on paitsi maukasta, myös terveellistä ja jonka kokkaamiseen ei mene hirveästi aikaa.
Eräänä viikonloppuna selailin nettiä uusia reseptejä etsien ja löysin tämän teriyakikastikkeen ohjeen. Siitä päivästä lähtien olen kokkaillut kyseisen reseptin avulla useamman kerran, sillä lopputulos on todella maistuva! Ruoka on myös helppo ja nopea valmistaa. Reseptissä parasta on myös se, että sitä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja se sopii myös monille erityisruokavaliota noudattaville. Ainekset myös löytyvät valmiiksi useasta kodista, tai ainakin sitten lähikaupasta. Kokeile siis ihmeessä!
Tarvitset
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa (/omenaviinietikkaa)
- 1-3 rkl sokeria
- ½ rkl seesamöljyä (myös muut öljyt käyvät!)
- ½ rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl valkosipulijauhetta,
- sekä sakeuttamiseen perunajauhoja tai Maizenaa + tilkka vettä
Tee näin
- Sekoita ainekset (perunajauhoa/Maizenaa lukuun ottamatta) pienessä kattilassa ja lämmitä matalalla lämmöllä.
- Maista ja lisää makeutusta makusi mukaan.
- Lisää pieneen määrään vettä perunajauhoa/Maizenaa (noin 1-2 tl) ja lisää kastikkeen joukkoon, kunnes koostumus on mieleistä. Varo laittamasta liikaa!
- Kuori porkkana ja suikaloi kuorimaveitsellä se ja kurkkua, sekä viipaloi punakaalia haluamasi määrät. Paista pannulla mukaan esimerkiksi tofua (/broileria/lohta/nyhtökauraa…), sekä keitä lisäksi esimerkiksi basmatiriisiä.
- Annostele lautaselle haluamasi määrät ja lisää teriyakikastiketta makusi mukaan. Nauti 🙂
Terkuin DT-Kiira,