Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Hölläämisen taito

Kirjoitettu: 2.5.2019 09:23


Muistathan pysähtyä kaiken kiireen keskellä

Ruuhkakevät on kohta lopuillaan ja kesä tarjoaa ihania mahdollisuuksia hölläilyyn ja rentoutumiseen. Keväällä aikataulut on tukossa, deadlinet kasautuu ja voi syntyä kokemuksia siitä, että hetken kun vielä jaksaa painaa täysiä niin kohta se helpottaa.

 

Kaiken kiireen keskellä on hyvä ottaa aikaa itselleen ja hetkiä hölläämiseen. Vaikka kiireessä voi olla haasteellista pysähtyä ja antaa itselleen enemmän tilaa, olisi sitä syytä priorisoida, koska levänneenä jaksamme paremmin ja toimintamme on tehokkaampaa. Ajatuksetkin tuntuvat yksinkertaistuvan, kun pitkään tuijottaa vain samaa asiaa. Tauko voi tuoda uusia näkökulmia ja mielekkäämpää pohdintaa.

 

 

To Do -listojen sijaan Done -purkki

Harjoitus tekee mestarin myös hölläämisessä.

Liikunta on mahtava tapa nollata ja rentoutua kiireen keskellä. Omaa aikaa voi ottaa myös kirjan lukemiseen tai vaikka päikkäreihin. Itselleni höllääminen on erityisesti kiireen tunteesta irrottautumista ja keskittymistä vallitsevaan hetkeen. Hetkeen voi tarttua omannäköisellä tavalla: voit tehdä lyhyen hengitysharjoituksen, keskustella ystävän kanssa tai vaikka kävellä luonnossa. Kiireen keskellä suoritusorientaatioon on helppo vajota, mutta keskittymällä toisinaan kiitollisuuden aiheisiin ja asioihin, jotka tapahtuvat juuri nyt, kiireellisetkin asiat saavat uudet värit. Oliko tässä sittenkään niin paniikki? Ehkä kiireellisten asioiden ympärilläkin tapahtuu paljon hyvää, jotka vähän unohtuu katseen kaventuessa hoidettaviin asioihin? Voimme valita keskitymmekö tekemättömiin asioihin vai siihen, mitä olemme jo saaneet aikaiseksi. Arvostaa ponnistelujamme ja jo savutettuja etappeja matkalla. To do -listojen sijaan voit kokeilla Done -purkkia. Sen sijaan, että suunnittelet mitä kaikkea vielä on tekemättä, laita aina lappu lasipurkkiin, kun olet saanut jonkin asian tehtyä. Pienetkin teot vievät eteenpäin 🙂

 

Höllääminen on tietoinen valinta

Olen itse ollut amatöörihölläilijä jo vuosien ajan, mutta kiireen lisääntyessä olen huomannut hölläämisen muodostuneen entistä tärkeämmäksi taidoksi ja olen alkanut tietoisemmin järjestämään itselleni ”kiireettömiä hetkiä”. Elämä on liian lyhyt jatkuvalle uhrautumiselle ja työnarkomanialle. Anna itsellesi aikaa myös kaiken kiireen keskellä, olet sen arvoinen! Harjoitus tekee mestarin myös hölläämisessä.

DT-Anna

Kommentoi