Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Infokirje 4/2016: Huhtikuussa uutuuksia, boulderointia ja futsal-turnaus

Kirjoitettu: 7.4.2016 09:08


SYKETTÄ – Ajankohtaista huhtikuussa


T.S. Eliotin runon mukaan huhtikuu on kuukausista julmin, mutta me SYKETTÄ-liikuntapalveluissa emme antaudu tällaisen melankolian valtaan. Huhtikuussa tapahtuu vaikka mitä mahtavaa! Huhtikuussa boulderoidaan, ninjaillaan, ravataan ja tanssitaan vanhoja tansseja, ihan vain muutamia mainitaksemme. Huhtikuu on mahdollisuuksien kuukausi!


Tässä infokirjeessä:


1 – Uutuuksia ja muutoksia liikuntakalenterissa
2 – Kuukauden laji: Boulderointi – huomaa SYKETTÄ boulderointi-illat VOEMAlla 5€/krt!
3 – SYKETTÄ-ravitsemusilta 20.4. Syömisen psykologia
4 – Uusia mahtavia etuja: hierontaa ja valmennusta
5 – Tapahtumia: ninjailua, futsal-turnaus ja opiskelijan ravikunkku
6 – FC SYKETTÄ tarvitsee sinua!
7 – Kevään liikuntakurssit

P.s. Kuulitko jo, että Sirpa aloittaa kokopäiväisenä liikuntasuunnittelijana SYKETTÄ-liikuntapalvelussa? Mahtavaa <3 Tällä tiimillä saadaan homma entistäkin suurempaan nosteeseen!


1 – Uutuuksia ja muutoksia liikuntakalenterissa


Huhtikuussa liikuntakalenteriin ilmestyy upeita uutuustunteja ja joidenkin vanhojen tuntien suhteen tapahtuu muutoksia. Tarkista tästä, että sinulla on ajantasainen tieto!

UUTUUDET:
To klo 15:30 BODYBALANCE /Kunnonsali
To klo 16:15 LAVIS /Studentia
To klo 17:00 MIND & BODY /Snellmania
Pe klo 16:00 KUNTONYRKKEILY /Studentia – alkaen 15.4.!

MUUTOKSET:
To klo 16:00 SELKÄ & CORE siirtyy Studentialta Snellmanialle
La klo 13:00 FLOW-YOGA
Kunnonsali – uusi aika!

POISTUU:
To klo 16:00 LIHASKUNTO, HENKILÖSTÖ /Studentia
Su klo 20:00 ILMAJOOGA, JATKO /Huippu

HUOM! Vappu 30.4.-1.5. ja helatorstai 5.5.: Ei ohjattuja ryhmäliikuntatunteja!
Opistotien liikuntatilat ovat käytössä ja vapaat vuorot varattavissa normaalisti nettikalenterin kautta.
Studentian kuntosalille pääsee helatorstaina 5.5. klo 11-19.


2 – Kuukauden laji: Boulderointi


Huhtikuussa kiipeillään! Kuukauden SYKETTÄ-laji on boulderointi. Kuopiossa pääset tavoittelemaan katonrajaa kiipeilykeskus VOEMAlla Särkiniemessä. VOEMAlta löydät sekä upeat puitteet boulderointiin että 10 metriä korkean seinän, jota kiivetään köydellä varmistettuna.

Boulderointi on koukuttavaa ja siinä pääsee nopeasti kehittymään. Dream Teamin kiipeilykeikasta Tahvon kirjoittamana pääset lukemaan TÄÄLTÄ.
Lisätietoja lajista, VOEMAsta ja aktiivikiipeilijä Mirjamista pääset lukemaan TÄÄLTÄ.

SYKETTÄ-tarralla boulderointi on halvempaa kuin koskaan! Joka kuukauden 1. keskiviikko boulderointikerta VOEMAlla maksaa 5 euroa. Boulderoimaan pääsee klo 15-21 välisenä aikana, maksu sisältää kengät ja saat kiipeillä vaikka koko päivän. Etu voimassa 6.4.-3.8.2016.


3 – SYKETTÄ-ravitsemusilta 20.4. Syömisen psykologia


Kuva: Dream Teamin Elli

Ensimmäinen SYKETTÄ-ravitsemusilta pidettiin 22.3. teemalla liikkujan ravitsemus. Lue täältä, mitä siellä tapahtui!

Seuraava ravitsemusilta on 20.4. ja aiheena on syömisen psykologia. Esillä ovat muun muassa syömiskäyttäytyminen, ruoanvalintaa ohjaavat tekijät, joustava suhtautuminen syömiseen ja ruokailun ilo, ruokaan ja syömiseen liittyvät tunteet sekä vinkit niin mielen kuin kehonkin hyvinvointia tukevaan täsmäsyömiseen. Aikaa ja tilaa on myös keskustelulle ja tarjolla on teemaan sopivaa herkullista välipalaa.

MUISTA ILMOITTAUTUA mukaan NETTIKALENTERIN kautta, että välipalaa on riittävästi kaikille!

Ravitsemusillat ovat SYKETTÄ-liikkujille ilmaisia (jos olet ilmoittautunut, etkä saavu paikalle, perimme 5€ maksun peruuttamatta jättämisestä). Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa SYKETTÄ-tarraa, maksu on 5 € ja sinun pitää ilmoittautua sähköpostitse Paulalle (paula@sykettä.fi).


4 – Uusia etuja SYKETTÄ-tarralla


1 – Urheiluhieroja Niko Randelin -15% palveluista

Onko hartiat jumissa ja reidet tukossa? Hae helpotusta vaivoihisi urheiluhieroja Niko Randelinin vastaanotolta. Ajanvaraus hoituu kätevästi netissä.

Lue Dream Teamin Anun tutustumiskäynnistä blogista, TÄSTÄ.

2 – HUIPPU-valmentaja online-palvelu -25%

Huippuvalmentaja on kestävyysurheilulajeihin keskittynyt online-palvelu. Palvelu antaa  tavallisille kuntourheilijoille, aloittelijoille ja tavoitteellisuutta haluaville harrastajille mahdollisuuden treenata huippu-urheilijan valmennuksessa kohtuukustannuksin, paikasta riippumatta.

Paketti valitaan aloitustason ja tavoitematkan mukaan:
10km (ja puolimaraton) / aloittelija – norm. 99€ > SYKETTÄ-alennuksella 74,25€
10km ja puolimaraton / kuntoilija – norm. 129€ > SYKETTÄ-alennuksella 96,75€
10km ja puolimaraton / kilpakuntoilija – norm. 129€ > SYKETTÄ-alennuksella 96,75€
Jukolan viesti 06/2016 Kuntoilija / Aloittelija – norm. 129 € > SYKETTÄ alennuksella 96,75€

Alennus-koodi on ”SYKETTA” ja sillä saa valmennus-kaupassa -25% alennuksen 8.4. saakka.


5 – Huhtikuun tapahtumia


Opiskelijaninja 8.4. @ Vesileppis


Vielä ehdit mukaan Savon notkeimpaan ja uusimpaan opiskelijatapahtumaan! Opiskelijaninja järjestetään perjantaina 8.4. Leppävirran Vesileppiksen hulppeissa puitteissa. Neljän hengen joukkueet suorittavat ninjahenkisiä rasteja ja voittajat palkitaan ruhtinaallisesti. Ninjailun jälkeen vaihdetaan simmarit jalkaan ja siirrytään allasbileisiin, ja suihkunraikkaina siitä Spektin keikalle. Jatkobileet Kuopiossa ravintola Tähdessä.

HUOM! Bussikyydit Vesileppikseen ja takaisin Kuopioon jatkobileisiin kuuluvat lipun hintaan!

Löydät kaiken tiedon tapahtuman sivuilta. Lippuja (á 15€) voit ostaa Lukemalta, Café Savotasta sekä Lippupalvelusta.


Futsal -turnaus 16.-17.4.


No nyt on kunnollista: Harjoittelijamme Mikko on järkkäillyt kaikille jalkapallointoilijoille oman sisäjalkapallo -turnauksen!

MILLOIN? Lauantaina 16.4. klo 14.30-20 hupisarjan pelit, sunnuntaina 17.4. klo 11-16 kilpasarjan turnaus.
MISSÄ? Ottelut pelataan Opistotien liikuntasalissa (Opistotie 2), uuden karheiden futsal-maalien kera.
KENELLE? Tarjolla on kaksi sarjaa, kilpa- ja hupisarja. Turnaus on avoin kaikille Kuopiossa toimivien korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle.  Et tarvitse SYKETTÄ-tarraa voidaksesi osallistua.
KERRO LISÄÄ! Ottelut pelataan koko liikuntasalin kokoisella kentällä 5 vs. 5 joukkueilla, joukkueessa saa olla max. 10 henkilöä. Yksi matsi kestää 12 minuuttia. Mukaan pääsee molempiin sarjoihin 8 joukkuetta. Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohje TÄÄLTÄ.

Tapahtuma on alkoholiton
Jos joukkue ei ilmaannu paikalle on sanktiomaksu 20e/joukkue

Huom! Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta!


Opiskelijoiden Ravikunkku 25.4.


Opiskelijoiden ravikuninkuudesta kisaillaan 25.4. Sorsasalossa. Kuopion Ravirata Oy, KuoLO ry, SAVOTTA, ISYY ja SYKETTÄ järjestävät kaikille opiskelijoille ainejärjestöön tai korkeakouluun katsomatta avoimen vappumielisen ravitapahtuman.

Kerää joukkue ja saavu paikalle mittelemään rahapalkinnoista tai avaa äänesi ja saavu kannustamaan suosikkiasi! Raviradalla kilpaillaan opiskelijoiden ravimestaruudesta Ravikärrynvedossa, seurataan oikeita TOTO-raveja ja veikataan lähtöjen sijoituskisassa.

Kisassa vedetään 3 hengen joukkuein ravikärryjä, joita kaksi joukkueesta vetää ja kolmas ohjastaa. Kilpailun lähtö tapahtuu oikeiden ravien tapaan lähtöauton takaa. Klikkaa tapahtuman Facebook-sivuille ja kurkkaa tunnelmia viime vuoden kunkusta!


6 – Kuopion kortteliliiga: FC SYKETTÄ tarvitsee sinua!


Kuopion Kortteliliiga on matalan kynnyksen liiga kaikille yli 16-vuotiaille henkilöille, kaveriporukoille, opiskelijoille tai työyhteisöille. Ottelut pelataan pienkentällä, 7 v 7 (1+6) pelitavalla ja peleissä ei ole paitsiosääntöä. Peliaika on 2 x 25 min hauskanpitoa! Kevään 2016 aloitus tapahtuu heti ulkokenttien avauduttua huhti – toukokuussa ja ottelut jatkuvat kesäloman jälkeen elokuussa. Voittajajoukkue pääsee palkintomatkalle Kortteliliigan ”Mekkaan” Lahteen pelattavaan Kortteliliigapäivään.

FC Sykettä lähtee hakemaan mestaruutta vahvempana kuin koskaan! Haluatko mukaan tiimiin? Ilmoittaudu: pajunen.mikko@gmail.com. SYKETTÄ maksaa joukkuemaksun, jokainen maksaa itse pelaajamaksun 25€/hlö. Ilmoittautuminen velvoittaa sinut osallistumaan peleihin!

Voit myös koota oman joukkueesi. Kuopion Kortteliliigan Facebook-sivuilla viimeisin tieto on, että vielä 9 joukkuetta mahtuu mukaan!


7 – Kevään liikuntakurssit: Historiallisia tansseja ja melomista tulossa toukokuussa


Suuri osa kevään liikuntakursseista on jo käynnissä, mutta ei hätää, lysti ei suinkaan lopu huhtikuuhun! Katso tästä, mitä loppukevääksi on tarjolla.


Boffermiekkailu 23.-24.4.2016


Boffaus on urheiluhenkistä taistelua pehmustetuilla itse tehdyillä aseilla. Siihen ei tarvita erityisiä suojavarusteita, mukaan voi tulla jos omistaa sääntöjen mukaisen aseen. Lajissa urheillaan joukkueissa, kaksintaisteluna tai pelin muodossa. Säännöt ovat yksinkertaiset ja niiden noudattaminen sekä osumien laskeminen on helppoa. Kurssilla voit tehdä oman miekan, jonka materiaalimaksu on 10 €. Ilmoittautuminen liikuntakalenterin kautta.


Burleski 23.-24.4.2016


Kaipaatko luentojen ja tenttien lisäksi elämääsi hieman glamouria? Kiinnostaako viehkeä liikkuminen, skandalöösit shimmyt ja bump’n’grind? Tule tutustumaan burleskiin!

Kurssilla tutustutaan lyhyesti burleskin historiaan ja nykyhetkeen ja aloitetaan perusliikkeistä: perusasento, shimmyt (hartioilla ja lantiolla), bump’n’grind ja shake. Tehdään myös kävelyharjoituksia lattian poikki ja mahdollisesti myös pientä improvisaatiota. Mukaan otetaan myös hansikkaiden riisuminen (muuta burleskitunneilla ei riisuta). Omia hansikkaita ei tarvitse varata mukaan. Kurssi huipentuu pieneen koreografiaan, jonka harjoittelemme. Tule rohkeasti mukaan!

Kurssi pidetään Kuntokeskus HUIPPUssa, ohjaajana upea Sirkku Aaltonen, burleski-taiteilijanimeltään ”Lily de Spell”. Kurssin hinta on 30 €. Ilmoittaudu kalenterin kautta!

KURKISTUS BURLESKIIN & SIRKKUUN: Tämän Youtube-videon kautta


Historiallisten tanssien kevätleiri 13.5.-15.5.


Muisteletko vanhoja tansseja kaiholla? Haluaisitko päästä tanssimaan historiallisia tansseja 1300-luvun italiasta, 1700-luvun englannista ja 1800-luvun ranskasta? Siilinjärven Punttisilimällä järjestetään Historiallisten Tanssien kevätleiri, jossa opetetaan tansseja hyvässä hengessä ja seurassa. Leirillä on pajamuotoisia pikakursseja sekä aloittelijoille että pidempään tanssineille sekä tanssiaiset, joissa tanssitaan opittuja tansseja.

SYKETTÄ-tarralla leirin hinta 40 €/henkilö! Ilmoittautuminen leirin nettisivujen kautta 30.4. mennessä. Katso lisätietoja leirin sivuilta sekä SYKETTÄ-kurssisivulta!


Melonnan alkeet 15.-17.5.


Melonnan alkeiskurssi sisältää Kallan Melojat ry:n toteuttaman 3 x 4 h paketin melonnasta kiinnostuneille. Aluksi käydään läpi teoriaa ja tutustutaan seuraan, mutta pian päästään vesille ja harjoitellaan melontaan liittyviä käytänteitä ja tekniikkaa. Kurssilla opit liikkumaan etu- ja takaperin, sivuttain sekä jarruttamaan. Kaatumista harjoitellaan turvallisissa olosuhteissa.

Kurssi maksaa SYKETTÄ-tarralla 50 €, ilmoittautuminen tapahtuu nettikalenterin kautta. Katso tarkemmat tiedot kurssisivulta!


Kommentoi