Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Intensiivinen kuukausi Santa Barbarassa takana: Jenni teki harrastuksesta ammatin

Kirjoitettu: 4.7.2017 08:27


Ei ne unelmat toteuttamalla lopu! Yksi etappi saavutettu!


Dream Teamista ja ohjaajahommista tuttu Jenni vietti keväällä kuukauden Yhdysvalloissa opiskelemassa joogaa. Lue aiemmat kuulumiset täältä! Intensiivinen ja upea koulutus vain lisäsi tiedonnälkää. Nyt on asanoita ja opetustaitoja hiottu, joten syksyllä Sykkeen joogatunneilla on luvassa siis vielä entistäkin parempaa opetusta.


Annoin pikkusormen…

Kaksinkerroin!


En ole oikein koskaan tiennyt mikä minusta isona tulee. Olen tehnyt työtä 14-vuotiaasta lähtien farkkumyyjänä, tarjoilijana, lastenhoitajana, baarimikkona, vaalitoimitsijana, asuntomessutätinä ja vaikka minkälaisessa kioskissa, mutta mikään ei ole koskaan tuntunut omalta. Opiskelen seitsemättä vuotta yliopistossa historiaa ilman sen suurempaa määränpäätä. Töiden ja opiskelun lomassa urheilu ja liikunta ovat pysyneet mukanani osana arkea eri elämänvaiheissa ja ulkomailla asuessani. Juoksu oli ykkösjuttuni ja henkireikä, kunnes parikymppisenä jooga tuli mukaan kuvioihin.

Aluksi inhosin joogaa, koska se vaati pysähtymistä eikä ruokkinut endorfiininälkääni samaan tapaan kuin hapottavat Puijon portaat tai kunnon jalkatreeni salilla. Päätin kuitenkin, että annan joogalle mahdollisuuden ja sille tielle jäin. Opiskelin joogaa aluksi yksin ja opin monet asiat kantapään kautta omaa kehoa testailemalla, etsien kehoni ja mieleni rajoja. Pikkuhiljaa löysin mahtavia joogaopettajia, joiden opastuksella joogasta tuli paljon enemmän kuin harrastus. Siitä tuli elämäntapa ja uusi tapa hengittää ja olla.


Anatomiaa, filosofiaa, opettamista


Olin toukokuun joogaopettajakoulutuksessa Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Kyseinen koulutus perustuu Bikram-joogan 26+2 hathajoogasarjaan, joka toimii hyvänä peruskivenä kaikelle joogalle. Saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta käytännössä opiskelimme, joogasimme ja opiskelimme lisää maanantaista lauantaihin aikavälillä 07-21. Opiskelu sisälsi muun muassa anatomiaa, asanaklinikkaa, joogan filosofiaa sekä tietysti opettamista ja opettamisen opiskelua. Koulutus oli rankka, intensiivinen, tiivis, uuvuttava ja aivan mahtava!

Kameli-asanaa hiomassa

Koulutuksessa meitä oli 8 opettajaopiskelijaa, jotka kaikki minua lukuun ottamatta olivat kotoisin Yhdysvalloista. Koska päivät olivat pitkiä, emme juurikaan ehtineet tutustumaan lähiympäristöön, paitsi hieman viikonloppuisin. Santa Barbara on kaunis merenrantakaupunki, joka on tunnettu delfiineistä, valaista ja auringosta.


Koulutuksessa oppii, miten vähän tietää


Koulutuksen myötä ymmärsin, miten paljon minulla on vielä opittavaa ja miten suuri tiedonnälkäni on. En vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona, mutta tiedän varmaksi sen, että tällä hetkellä haluan opiskella ja jakaa joogan ja liikunnan iloa kaikille niistä kiinnostuneille niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Vain aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Paras ja tärkein oppi, minkä joogakoulu minulle opetti onkin se, että elämä on tässä ja nyt. Breathe, nothing is under control.

Nähdään syksyllä, uusia ja vanhoja tuntejani tulee jälleen löytymään liikuntakalenterista! 🙂

Jenni

Opetusharjoituksia Kalifornian auringon alla

Kommentoi