Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Jennin terveiset Losista: Elämää joogakuplassa

Kirjoitettu: 9.5.2017 15:35


Tiukka kuukausi joogaopettajakoulutuksessa


Tänä keväänä pääsin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani ja lähdin opiskelemaan joogaopettajaksi. Koulutus tapahtuu Summerland-nimisessä kylässä Santa Barbarassa, Los Angelesissa. Uuden opiskelun lisäksi myös ympäristö ja kulttuuri ovat siis ihan uusia, eikä pitkä kotimatka suinkaan helpota reissua. Koulutus kestää kuukauden, mutta työ alkoi erilaisten tehtävien ja opiskeltavien materiaalien muodossa jo alkukeväällä heti sen jälkeen, kun ilmottauduin mukaan opettajakoulutukseen.


Jäätävä jännitys


Matka jännitti minua enemmän kuin mikään asia pitkään aikaan. Eniten minua kauhistutti pitkät lennot ja se, löydänkö koskaan perille määränpäähäni. Matkustettuani noin kolmekymmentä tuntia junalla, lentokoneella, bussilla ja taksilla pääsin kuitenkin vihdoin ja viimein perille aurinkoiseen Summerlandiin.


Kuukausi joogakuplassa


Meitä on täällä koulutuksessa kymmenen naista ja asumme samassa talossa koko kuukauden.

Koulukavereitani talomme edessä

Kaikki muut opiskelijat ovat kotoisin jostain päin Yhdysvaltoja lukuunottamatta huonekaveriani Jo`ta, joka on Australiasta. Opettajistamme yksi on juuriltaan suomalainen, mutta hän on asunut koko ikänsä Ruotsissa. Joogaopettajakoulun lisäksi luvassa on siis myös melkoinen kielikylpy! Huomasin jo parin ensimmäisen päivän aikana, että kun treenaa englanniksi, asioi kaikkien ympärillä olevien ihmisten kanssa englanniksi ja opiskelee englanniksi joogafilosofiaa, asanoita ja ihmisen anatomiaa ei illalla tarvitse miettiä miten saisi unen päästä kiinni.

Kuten meille ensimmäisenä päivänä sanottiin, seuraavan kuukauden me ajattelemme, elämme ja uneksimme pelkästään joogaa. Saattaa kuullostaa hassulta, mutta sitä se on. Kuukausi on hyvin lyhyt aika, joten päivät ovat pitkiä ja itseopiskelu jatkuu illalla luentojen jälkeen ennen nukkumaan menoa ja alkaa aamulla ennen varsinaista opetusta. Treenaamme myös vähintään kerran päivässä. Normaaliin päiväohjelmaan kuuluu aamiainen, koulutusta, treeni, lounas, koulutusta, opiskelua, koulutusta, treeniä ja vielä vähän lisää koulutusta.

 


Ei mitään biitsillä makoilua


Vaikka tämä ei ole loma niin saamme silti nauttia mahtavasta merinäköalasta joka päivä, koska asunnoltamme ja joogastudiolta näkyy Tyynimeri. Mutta vaikka rantaan on viiden minuutin kävelymatka, emme ole päässeet sinne vielä kertaakaan, koska päivät kuluvat opiskelun ja treenin parissa. Onneksi meillä on ihana ruotsalainen kokki Juliette, joka laatii meille joka päivä aivan mahtavat vegaaniateriat ja huolehtii siitä, ettei meidän (tiiviisti yhdessä elävän naislauman) verensokerit pääse laskemaan liian alas. Ehdoton suosikkini on joogastudiosta avautuva merinäköala, josta voi hyvällä tuurilla bongata valaita ja delfiinejä harjoittelun lomassa 🙂 

Ihanaa loppukevättä kaikille!

Jenni

P.s. Jennin kuulumisia ilmestyy välillä myös Instagramiin @syketta_kpo!

Kommentoi