Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Kadonnutta liikuntamotivaatiota etsimässä DT-Paulan vinkeillä

Kirjoitettu: 29.1.2018 14:15


Lopahtiko liikuntamotivaatio?


Paulan eka postaus, jännää! 🙂

Uudenvuodenlupausten tuoma motivaatiobuusti alkaa mahdollisesti tammikuun lopun lähestyessä olla myöskin lopussa. Joulun aikaisen löhöilyn ja herkuttelun jälkeen liikuntarutiineihin palaaminen voi joskus olla takkuista.  Kannattaa muistaa, että kyse ei ole fyysisen kunnon romahtamisesta vaan enemmänkin henkisestä kynnyksestä. Näillä keinoilla palautat kadonneen liikuntamotivaation!


 1 – Olet yhden treenin päässä paremmasta olosta!


Elimistö tuottaa liikunnan jälkeen endorfiineja, jotka saavat olon tuntumaan hyvältä. Liikunta virkistää ja saa sinut tuntemaan olosi energiseksi. Keho ja mieli voivat paremmin jo yhden lenkin jälkeen paremmin. Aina ei tarvitse edes liikkua hiki hatussa, että saat hyvän olon hormonit hyrräämään! Kokeile vaikka välillä aloittaa päivä reippaalla kävelylenkillä talvisessa luonnossa.


2 – Treenitreffit kaverin kanssa


Kun treenit on ystävän kanssa sovittu etukäteen, treenien väliin jättämisestä tulee vaikeampaa kuin yksin treenatessa.


3 – Kyllä kehittymiselle, ei täydellisyyden tavoittelulle


Älä aloita liikuntaa liian rankasti vaan kuuntele aluksi kehoasi. Esimerkiksi kuntosalilla huolehdi ensin liikkeet itsellesi tutuiksi ja pyri vain oikeaan tekniikkaan. Tämän jälkeen voit vähitellen nostaa treenipainojakin. Anna myös keholle sekä mielelle aikaa tottua uuteen lajiin, äläkä turhaan vertaa itseäsi muihin. Jokainen meistä on joskus ollut aloittelija 🙂


4 – Kokoa suosikkibiiseistäsi soittolista tai lataa puhelimeen äänikirja


Laita lenkkitossut jalkaan, kuulokkeet korville ja lähde lenkille. Mieluinen musiikki tai kiinnostava äänikirja saa ajan kulumaan kuin siivillä!


5 – Valitse sinulle mieluisin laji


Tauon jälkeen on tärkeää madaltaa kynnystä lähteä liikkumaan. Valitse siis laji, joka on sinulle mielekästä. Jos salilla rehkiminen ei heti kiinnosta, houkuttelisiko vaikka ulkona liikkuminen tai joku uusi ryhmäliikuntatunti enemmän? Pääasia, että saat itsesi liikkeelle.

Toivottavasti motivaation löytyminen on edes hiukan lähempänä kuin aiemmin!

Mukavaa viikkoa,

DT-Paula

 

Kommentoi