Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Kahvi on Dream Teamin Elinalle terveysvaikutteinen elämän eliksiiri

Kirjoitettu: 29.11.2018 15:06


Aina valmis pannulliselle kahvia!


Suomalaiset ovat kovaa kahvinjuojakansaa, niin myös Dream Teamin Elina. Suomalainen aikuinen juo keskimääärin 4-5 kuppia päivässä eli maailmanlaajuisesti tarkastellen hyvin paljon.  Kahvinjuominen virkistää ja voi olla rauhallinen oma hetki tai sosiaalinen kahvittelutuokio. Tiesitkö, että kahvin juomisella on myös lukuisia terveyshyötyjä?


Kahvia ja ystävyyttä


Kahvi ja opiskelu ne yhteen soppii!

Ensimmäiset muistoni tästä elämän eliksiiristä ovat yläasteen lopulta. Olin juuri tutustunut uuteen kaveriin, joka joi silloin kahvia lähes päivittäin. Muistan hänen ehdottaneen kahvihetkeä, ja mietin että miksipäs ei. Kyllähän nyt jokainen osaa kahvia juoda. Silloin tuli todistettua, ettei tämä olettamus pitänyt ollenkaan paikkaansa. Muistan, kuinka hankalaa oli saada kahvi punaiseen pahvimukiin ja asettaa muovikansi siihen oikealla tavalla. Oikeaa asennustapaa en sillä hetkellä oppinut ja sen takia kannen sivusta valui tätä keltaruskeaa litkua päälleni. Voitte arvata, ettei meistä kahvin kanssa tullut parhaita kavereita sillä kerralla – kaveristani ja minusta taas tuli.


Kahvia ja opiskelua


Nykyään osaan asettaa kertakäyttöiseen pahvimukiin muovikannen näppärästi yhdellä käden liikkeellä. Siitä voitte myös olettaa, että minä ja kahvi olemme löytäneet yhteisen tien tässä kymmenen vuoden aikana.

‘’Virallisesti’’ aloitin kahvin kanssa läträämisen noin viisi vuotta sitten. Huomasin silloin sattumalta, miten mukavasti tämän ihmeellisen nesteen juominen piristi aamukuudelta alkavia työvuoroja. Siitä lähtien olen juonut kahvia lähes päivittäin. Nautittavat määrät ovat kasvaneet sekä uusia makukokemuksia on kokeiltu erilaisten paahtojen sekä juomalaatujen välillä. Nykyään onkin todennäköisempää bongata minut ylipistolta kahvikupin äärestä kuin opiskelemasta.

Asia, mitä vihaan eniten kahvissa, on sen keittäminen. Haluaisin sen olevan aina olevan valmiina pannussa täydellisen mustana. Pitäisi palkata varmaan oma kahvinkeittäjä, jotta täydellinen kahvi -unelmani toteutuisi. Onnekseni talouteemme saapui uusi perheenjäsen syyskuussa – se taikoo kapseleista herkullisia erikoiskahveja alle minuutissa!


Aina on aikaa kahaville


Kahvi jakaa mielipiteitä ja ihmisiä. Osa on sitä mieltä, että tämmöinen myrkky pitäisi kaataa viemäristä alas ja toiset taas miettivät, miksei kahvista voisi saada kaikkia tarvittavia energiaravintoaineita. Itse kuulun aika lailla puoleen väliin tätä karkeaa luokitteluasteikkoa. Mielestäni täydellinen kahvihetki koostuu hieman jäähtyneestä perussuodatinkahvista, tilkasta mantelimaitoa sekä rauhallisesta hetkestä yksin tai kahvinjuontikavereiden kesken. Sanotaanko, että minun kaveriporukassa keretään kyllä aina yhdet kahavit juoda.

Löytyykö teistä SYKETTÄ -lukijoista yhtä innokkaita kahvin lipittelijöitä?

DT-Elina

Ps. Muistin juuri, kuinka alkusyksystä kävin läpi yhden pahvimuki+muovikansi –episodin, joten ehkä en voikaan kutsua itseäni vielä tämän suhteen ammattilaiseksi…

Kommentoi