Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream team ja tuutorit West Coast Swingin pyörteissä

Kirjoitettu: 24.10.2019 10:29


Se olisi taas uuden lajikokeilun aika. Innokas Sykettä -tiimi otti tietenkin haasteen vastaan ja jäi tanssipysäkille. Mukana olivat lisäkseni SYKETTÄ-tuutorit ja liikuntasuunnittelija Paula. Kenelläkään ei ollut tietoa, millainen tunti olisi edessä tai millainen tanssilaji West Coast Swing on. Ja sekös tässä hommassa on parasta, että mukavuusalueelta on hypättävä pois!

Rauhalahdessa järjestetään maanantaisin West Coast Swing alkeistunti klo 19. Tunti on kestoltaan 45 min. Ohjaajana toimii Tansiskoulu Wision Anne-Riina Hurskainen. Nyt myös teillä on mahtava mahdollisuus päästä kokeilemaan tuntia sillä Tanssikoulu Wisio tarjoaa maksuttomat PERUSTEET -tunnit syyskaudella Sykettä -tarraa näyttämällä. Lue lisää nettisivuilta.

Musiikki tempaisi mukaansa

West Coast Swing on monipuolinen paritanssi, joka on tyyliltään melko vapaa. Tanssissa seuraava osapuoli voi myös vaikuttaa tanssin kulkuun. Musiikki tunnilla oli monipuolista ja mukaansatempaavaa. Minut tämä tunti yllätti positiivisesti. Rauhalahteen saavuttua salissa odotti mahtava porukka ja tunnelma oli tosi mukava. Kaikki toivottivat meidät ensikertalaiset lämpimästi tervetulleiksi aplodien kera. Siinä vaiheessa suurin jännitys karisi. 

Tanssia ilman paria ja parin kanssa

Tunti aloitettiin harjoittelemalla tanssin perusaskeleita ilman paria. Liikuimme askeltaen ympäri salia ja tyyli oli vapaa, tämä tuntui mukavalle ja rennolle aloitukselle ensikertalaisesta.  Kun askeleet alkoivat pikkuhiljaa sujua muodostimme parit. Toinen parista vei ja toinen seurasi liikettä. Tunnilla toimi parinvaihto, joten omaa parai ei tarvita. Parinvaihto oli mielestäni hieno juttu, koska jokaisella oli oma tyyli ja heiltä oppi aina jotain uutta. Kokeilimme hieman erilaisia askelia ja yhdistelimme liikkeitä tunnin aikana.

    

Päällimmäisenä mieleen jäi tanssilajin rentous ja ihmisten lämmin vastaanotto. Tunnille varmasti uskaltautuisi menemään yksinkin. Kaikki neuvoivat ilomielin! 😊 

-DT Teija

Kommentoi