Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Kuinka hallitset stressiä?

Kirjoitettu: 9.11.2021 20:08


Stressaa, ahdistaa, ärsyttää… mitä näitä nyt on. Onko tuttu tunne? Itselle ainakin näin loka-marraskuussa tuntuu että, yleinen mieliala on koko ajan hieman alakuloinen, kouluhommat kasautuu, pienetkin asiat alkaa stressata helposti ja kaiken kukkuraksi päivät lyhenee ja ikuisuudelta tuntuva marraskuu on alkanut.  


Stressillä on olennainen vaikutus meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Se vaikuttaa terveyden eri osa-alueisiin eli psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen terveyteen. Etenkin psyykkisten voimavarojen riittävyys on olennainen tekijä meidän stressin siedossa ja hallinnassa.  


Stressin kokeminen ja sen sietäminen on hyvin yksilöllistä. Lisäksi jokainen meistä kokee erilaiset tilanteet ja stressitekijät eri tavoilla. Osalla stressi saattaa lisätä toimintakykyä, kun taas osalla se saattaa lamauttaa täysin. Stressi on kuitenkin aina ollut ja tulee olemaan automaattinen ja välttämätön reaktio meidän elimistössä. Ja koska me ei pystytä täysin välttämään stressiä, on hyvä oppia hallitsemaan sitä.  


Itselleni stressiä tällä hetkellä aiheuttaa etenkin tekemättömät tehtävät ja arjen kiireellisyys. Mulla auttaa ajatus siitä, että stressaava tai kiireinen ajanjakso ei kestä ikuisuuksia. Lisäksi vaikka elämässä olisi menossa vähän hankalampi ajanjakso, siinä on todennäköisesti myös paljon hyvää. On tärkeää muistaa olla itselleen armollinen ja ymmärtää se, että oma kantokyky on rajallinen. 


Tässä muutamia asioita, jotka auttaa itseäni hallitsemaan stressiä ja selviämään stressaavan ajanjakson yli:

Ootko sä miettinyt, mitä keinoja sulla on stressin hallintaan ja lievittämiseen?  

Ps. Muistakaa, että jouluun on enää alle 50 päivää!! 

❤️ :llä Anna Kommentoi