Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Toukokuun kuukauden SYKETTÄ-laji on kesäinen SUP-lautailu

Kirjoitettu: 29.4.2016 09:04


Nauti kesästä ja auringosta laudan päällä!


SUP-lautailu on ollut viime vuosina trendikäs laji eikä suotta, sillä se on kesäliikuntaa parhaimmillaan! Voit meloa rauhassa nauttien luonnosta ja auringosta tai tehdä kovemman treenin kehittäen kuntoasi ja tasapainoasi. Kaiken kruunaa tietysti lämpimänä kesäpäivänä virkistävä pulahdus järveen! Kuopiossa SUP-lautailun mahdollistaa Arctic Trainers, joka järjestää viikoittain retkiä niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmille SUPpailijoille.


Mikä ihmeen SUP-lautailu?


SUP-lautailu (SUP = Stand Up Paddling) on alunperin Havaijilta alkunsa saanut hauska ja helposti omaksuttava surffauksen kantamuoto. SUP-laudalla melotaan seisaaltaan suurella surffilaudalla ja nähdään vesistö aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Suppailu on oivallista kokovartalon liikuntaa, joka kehittää aerobista kuntoa, lihaskestävyyttä sekä tasapainoa. SUP-lautailu on helppo oppia ja sopii mainiosti niin leppoisaan iltamelontaan kuin aktiiviliikkujan kesätreeniksi.

SUP-lautailussa on tunnelmaa! Kuva: Janne Käyhkö/Arctic Trainers


Kuopiossa SUP-lautailua järjestää Arctic Trainers


Kuva: Janne Käyhkö/Arctic Trainers

Arctic Trainers on perustettu intohimosta liikuntaan. Menautimme jokaisesta lenkillä otetusta askeleesta, kuntosalilla tehdystä toistosta, jokaisesta rauhallisesta melontahetkestä ja pulssia nostattavasta seikkailusta. Liikumme, koska se tuottaa meille mielihyvää, poistaa stressiä, kasvattaa henkisesti ja tarjoaa sellaisen fyysisen tason, joka mahdollistaa enemmän kuin rajoittaa.

Kuopiossa toimipisteemme sijaitsee kesäisin Väinölänniemen rannalla Keiliniemessä, josta käsin järjestämme SUP-lautailua kaupungin parhaiden ohjaajien (Tero Puustinen ja Mikko Silaste) opastamana. Joensuussa ohjaamme myös viikottain SYKETTÄ Kuntonyrkkeilyä, Crosstrainingia ja kuntosaliryhmiä.

Lisätiedot SUP-lautailusta löydät nettisivuiltamme. Tulevista tapahtumista saa parhaiten tietoa seuraamalla meitä Facebookissa. Päivitämme myös kuvia Instagramiin kesän mittaan!

Miten pääsen mukaan?


SYKETTÄ-SUP 18.5.!


Nyt pääset kokeilemaan SUP-lautailua 45 min pituisella SUP-alkeiskurssilla Kuopion Vänärillä. Opetamme sinulle SUP-lautailun alkeet ja pääset harjoittelemaan taitoja Kallaveden upeissa maisemissa. SUP-lautamme ovat suurikokoisia ja tasapainoisia, joten mahdollisuus kastumiseen on hyvin pieni.

Varaa mukaasi 15 € tasaraha käteisellä kurssimaksua varten. Pakkaa mukaan juomista, säänmukaiset urheiluvaatteet ja vaihtovaatteet.

Ilmoittaudu mukaan liikuntakalenterin kautta haluamallesi kellonajalle: 15:00, 16:00, 17:00 tai 18:00. Kuhunkin ryhmään mahtuu 10 SUPpailijaa. Paikka on Keiliniemi, joka on Vänärin uimarannalta noin 300 m kävelymatkan päässä niemen toisella puolen (katso kartta alta).


Arctic Trainersin viikoittaiset SUP-retket


Arctic Trainers järjestää Kuopiossa kesän ajan viikoittain SUP-lautailun alkeisretkiä ja SUP-saaristoretkiä. Näiden lisäksi on mahdollista varata oma SUP-lautailuretki esimerkiksi kaveri-, työ- tai polttariporukalle.

SUP-lautailukausi Kuopiossa aukeaa 5.5.2016, jolloin järjestetään kesän ensimmäinen SUP-alkeisretki. SUP-lautailemaan pääsee aina syyskuun loppuun saakka. Ilmoittautumisohjeet löydät Arctic Trainersin kotisivuilta!

Tulevista tapahtumista ilmoitellaan aktiivisesti myös Arctic Trainersin Facebook-sivulla.

Kuva: Janne Käyhkö/Arctic Trainers


Esittelyssä Tero Puustinen, Kuopion SUP-pääkouluttaja ja PT


Tero Puustinen on Kuopion SUP-pääkouluttajamme. Tero on tullut monelle tutuksi liikunnanohjaustehtävistä ja hän onkin yksi Kuopion suosituimpia Personal Trainereita. SUP-lautailua Tero ohjaa kesäisin ja siinä sivussa kouluttaa uusia Personal Trainereita ja valmentaa AKK-Motorsportilla Suomen parhaimpia kuljettajia niin fysiikan, ravinnon kuin mentaalipuolen suhteen.

Ensimmäisen kerran Tero pääsi kokeilemaan SUP-lautailua pari vuotta sitten, kun Arctic Trainersin perustaja Jarmo Laine veti tilaustyönä SUP-alkeisretken Kuopiossa. Sen jälkeen SUP-lautailu on kuulunut Teron kesäharrastuksiin. Teron SUP-lautailutunneilla opit turvalliset ja oikeaoppiset tekniikat ja hänen innostavan luonteen ansiosta jokainen osallistuja ylittää itsensä ja oppii uutta!

Tästä ei kesäharrastus parane. Kuva: Janne Käyhkö/Arctic Trainers

 

Kommentoi