Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

FAQ


Hei liikkuja! Askarruttaako jokin asia mieltäsi? Alla on joitain yleisiä kysymyksiä (ja vastauksia :)) koskien SYKETTÄ-palveluja.  Mikäli et löydä näistä vastausta omaan kysymykseesi, voit lähettää sen meille myös palautelomakkeen kautta. 

Voit esittää kysymyksesi TÄSTÄ.


Mitä tehdä, kun SYKETTÄ-maksu ei näy rekisterissä, vaikka olen maksanut tarran?

Mikäli olet maksanut SYKETTÄ-maksun yhteen myyntipisteistämme, maksu on todennäköisesti inhimillisestä syystä johtuen vain jäänyt merkkaamatta rekisteriin. Tässä tapauksessa ota suoraan yhteyttä kyseiseen myyntipisteeseen. Maksun merkkaamista varten kerro ostopäivämäärä sekä esitä todiste opiskelija- tai henkilöstökortissa olevasta SYKETTÄ-tarrasta.

Mikäli olet maksanut SYKETTÄ-maksun verkkokaupan kautta, tulisi suoritettu maksu ja ilmoittautumisoikeus tunneille näkyä suoraan rekisterissä omissa tiedoissasi. Jos näin ei ole, ota yhteyttä liikuntasuunnittelijoihin, jotka selvittävät asian verkkokaupan kauppiaspaneelista.


Miksi ilmoittautuminen seuraavan viikon tunnille aukeaa samaan aikaan kun kuluvan viikon tunti alkaa?

Toiveemme on, että mahdollisimman moni liikkujamme pääsee kokeilemaan mahdollisimman monia liikuntamuotoja ja -tunteja. Tämä on yksi SYKETTÄ-liikuntapalveluiden perusperiaatteista. Periaatteen mukaisesti haluamme, että pienemmillä tunneilla osallistujaryhmä ei olisi aina sama, vaan kokeilijoita pääsisi halutessaan mukaan ja edes joka toinen viikko ryhmä vaihtuisi. Niinpä seuraavan viikon tunnille ilmoittautuminen aukeaa samaan aikaan kun kuluvan viikon tunti alkaa. Peruutuspaikkoja tulee kuitenkin lähes aina, joten usein pääset lempitunnillesi joka viikko!


Voiko toisen korkeakoulun opiskelija käyttää SYKETTÄ-palveluja?

SYKETTÄ-liikuntapalvelujen käyttäjiksi pääsevät tällä hetkellä vain Kuopiossa, Joensuussa, Iisalmessa ja Varkaudessa toimivien korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö. Tarkempi listaus käyttöoikeudesta löytyy käyttöehdoista.


Miten ristiinkäyttö Joensuun SYKETTÄ-palvelujen kanssa toimii?

Jos haluat käyttää SYKETTÄ-palveluja myös Joensuussa, tulee sinun tällöin merkata itsellesi ristiinkäyttö SYKETTÄ-sivuston omista tiedoista. Toimi näin:

Tämän jälkeen ilmoita vielä Kuopion liikuntasuunnittelijalle, että haluat ottaa käyttöön palvelut myös toisella kampuksella. Ilmoitamme Joensuun liikuntasuunnittelijoille, että antavat sinulle ilmoittautumisoikeuden myös toisten kampusten palveluihin.


Sain aiheettoman varoituksen, etten olisi saapunut tunnille. Tuleeko minun itse huolehtia, että osallistumiseni tunnille on huomioitu?

Käytäntö on se, että kun saavut tunneille, jotka ovat Studentialla tai Snellmanialla, merkkaat itse tunnille saapumisesi ohjaajalla olevaan tablettiin. Tabletilla on tunnille ilmoittautuneiden nimilista ja tuohon nimilistaan täppäät nimesi kohdalle ruksin ennen kuin tunti alkaa. Yhteistyökumppaneiden tunneilla (Kunnonsali, Rauhalahti Spa, Pole Center, Studio Tempo) näytät vastaanotossa opiskelija- tai henkilöstökorttisi ja kirjoitat nimesi listaan tai vastaanoton henkilöstö merkkaa sinut saapuneeksi. Ohjaaja / vastaanotto tallentaa osallistujalistan ennen tunnin alkua, joten ole ajoissa paikalla. Myöhässä tulevien osallistumista ei valitettavasti pysty enää tallentamaan järjestelmään.

Mikäli olet saanut varoituksen, vaikka olet ollut ajoissa paikalla ja merkinnyt itsesi listaan, on kyseessä todennäköisesti vain tietotekninen tai inhimillinen moka listan tallentamisessa. Tällöin voit laittaa asiasta viestiä liikuntasuunnittelijoille.


Ystäväni tulee vierailulle viikonlopuksi ja haluaisimme käydä yhdessä kuntosalilla. Onko Sykkeellä päiväpasseja myynnissä kuntosalille tällaista tarkoitusta varten?


Valitettavasti SYKETTÄ-palvelussa ei ole päiväpasseja käytössä. Käyttöehtojen mukaan vain Savonian ja Itä-Suomen Yliopiston opiskelijoilla ja henkilöstön jäsenillä sekä Kuopion kampusten HUMAKin ja Uniartsin opiskelijoilla on oikeus käyttää SYKETTÄ-palveluja ja tiloja.


Miksi SYKETTÄ ei pidä LesMills-tunteja?


LesMills-tunnit ovat ympäri maailmaa tismalleen samanlaisina pyöriviä lisenssitunteja. Niiden laatu on korkea, mutta korkea on myös hinta. Jotta voisimme pitää LesMills-tunteja, meillä pitäisi olla jokaiseen lajiin oma maksullinen lisenssi sekä jokaisen ohjaajan tulisi käydä hintava lisenssikoulutus. Lisäksi jokaisella tilalla, jossa tunteja pidetään, on oltava lisenssi. Niinpä hinta-hyötysuhde jää korkeakoululiikunnassa huonoksi: emme ole kaupallinen toimija ja käyttömaksumme ovat siitä syystä niin pienet, etteivät ne kata lisensseihin kuluvaa rahaa. Lisenssitunti sitoo myös ohjaajan kädet tunnin kulun suhteen, eikä esimerkiksi yksilöllinen ohjaus ole mahdollista. Onneksi meillä on taitavia ohjaajia, jotka pitävät mm. suosittuja ja laadukkaita itse suunniteltuja pumppitunteja! Niissä näkyy jokaisen ohjaajan oma kädenjälki ja oma suunnittelu mahdollistaa myös suuremman vaihtelun ja erilaiset tuntikaavat.