Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Lempeästi Liikkeelle


Opiskelijoiden hyvinvointipalvelut


Tuntuuko, että hyvinvointisi rakoilee? Haluaisitko aloittaa liikunnan harrastamisen, mutta et ole vielä löytänyt omaa lajiasi? Etsitkö tsemppikaveria jumppatunnille? Kaipaatko luontoon purojen solinan äärelle tai kenties neuvoa sopivan ruokavalion koostamiseen? Ei hätää, Lempeästi Liikkeelle -osiosta löydät vastauksia liikuntaa ja hyvinvointia koskeviin kysymyksiin.


SYKETTÄ – Ravitsemuspalvelut


Mitä valita opiskelijaruokalassa lounaaksi ja kuinka koostaa hyvä lounasateria? Minkä jugurttipurkin valitsisin ruokakaupassa, kun vaihtoehtoja on monia? Kaipaatko apua kasvisruokavalion monipuolisessa koostamisessa tai konkreettisia vinkkejä liikkujan ruokavalioon?

SYKETTÄ tarjoaa sekä viikottaista ravitsemusneuvontaa että suosittuja ravitsemusiltoja, joissa on vaihtuva teema. Sykkeen ravitsemuspalveluista vastaa ravitsemusasiantuntija Tiia Vuorenmaa. TÄÄLTÄ pääset tutustumaan Sykkeen ravitsemuspalveluihin kokonaisuudessaan.


Luontoliikunta


Oletko huomannut, miten kauniissa ympäristössä me täällä Suomessa ja Kuopiossa elämme? Luonnon tuoksut, äänet, värit ja raikas ilma tekevät hyvää sekä mielelle että keholle ja antavat aivoille hetken latautua arjen kiireiden keskellä. Luonnossa liikkuminen on samaan aikaan tehokasta, rentouttavaa ja virkistävää ja mikä parasta, se on ilmaista. Kuopio on kauniin luonnon ympäröimä ja liikkuaksesi luonnossa ei tarvitse muuta, kuin valita toinen toistaan hienommista luontopaikoista sopiva. Luonnossa liikkuminen tekee kaikille hyvää. Tutustu SYKETTÄ Dream Teamin Tahvon, Sannan ja Jennin kokemuksiin luonnossa liikkumisesta ja ulkoilun ihanuudesta.

Järjestämme kysynnän mukaan muun muassa luontoliikuntakursseja ja erilaisia luontoliikuntatunteja. Seuraa kurssi-sivua ja liikuntakalenteria!


Lempeästi liikkeelle -viikkotunti ja matalan kynnyksen liikunta


Lähtökohtaisesti aloittelija on aina tervetullut kaikille SYKETTÄ-tunneille! Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että haluat aloittaa rauhallisesti vähän iisimmistä tunneista, valitse kalenterista erityisesti vihreällä ja keltaisella koodattuja eli kehonhuollollisia ja kevyitä tunteja. Lue tuntien kuvaukset aina tarkkaan, niissä muun muassa kerrotaan, sisältääkö tunti askelsarjoja ja mitä tunnilla tehdään.

Katso kalenterista ajantasainen liikuntatarjonta: kalenteriin tästä!


Kotijumppa- ja taukoliikuntavideot


Haluaisitko aloittaa aamun nopealla ja piristävällä kotijumpalla? Kaipaatko työ- tai opiskelupäivääsi pientä boostia tai hetken mindfulnesia?  Nyt voit treenata kotona tai missä ja milloin vain. SYKETTÄ-palvelun lyhyet koti- ja taukojumppavideot piristävät päivääsi välittömästi. Videot löydät TÄÄLTÄ, SYKETTÄ-Youtube-kanavalta.


 


Varikko – Smart Move!


Nyt käytössäsi VARIKKO – palvelut Savonian terveysalan opiskelijoilta suoraan SYKETTÄ-liikkujille! Varikolla tehdään mm. suorituskyvyn testauksia ja ohjataan Sinua turvalliseen harjoitteluun. Varikko on tarkoitettu kaikille SYKETTÄ-tarran lunastaneille korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. Varikolla Savonian fysioterapeuttiopiskelijat tutkivat kehon liikemalleja bioanalyytikko- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa, tukevat ja ohjaavat sinua hyvinvointiasi koskevissa tavoitteissa, tekevät kehonkoostumus- ja kuntotestejä ja paljon muuta. Jos sinulla on mieltä askarruttavia tai liikkumista haittaavia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, suuntaa fysioterapiaopiskelijoiden vastaanotolle. Lue TÄSTÄ Dream Teamin Ninan kokemuksia Varikko-palveluista.

Lisäinfoa Varikko-palvelusta löytyy TÄÄLTÄ.


SYKETTÄ Trainer


SYKETTÄ-trainerit laativat sinulle räätälöidyn saliohjelman, tsemppaavat sinua salilla ja opastavat turvalliset tekniikat. SYKETTÄ Trainer -palvelu tarjoaa:

Lisätietoa palvelusta ja Sykkeen trainerit löydät TÄÄLTÄ.

 


Lukemista blogista juuri sinulle, vasta-alkaja


Ryhmäliikunta 101: Opas aloittelijalle!
Kunhan makuun pääsee, niin ryhmäliikuntatunnilla käyminen on lunkia puuhaa: senkun menee ja tekee jonkun muun suunnitteleman tehokkaan treenin ja nauttii kanssajumppaajien tuomasta energiasta. Ensikertalaista tunnille tuleminen voi kuitenkin jännittää, etenkin jos on menossa yksin kokeilemaan tuntia. Tässäpä siis muutama tipsi SYKETTÄ-ohjaaja Paulalta juuri sinulle!
Älä kompastu liikuntakynnykseen! Paulan vinkit liikunnan aloittamiseen
Jos liikunnan aloittaminen on ollut mielessä mutta ei ole vielä toteutunut, niin lue eteenpäin! SYKETTÄ-tunneilta tuttu ohjaaja ja nykyinen liikuntasuunnittelija Paula jakaa tässä oman tarinansa siitä, kuinka sohvaperuna voi innostua liikunnasta, ja antaa muutaman vinkin liikunnan ilon löytämiseen.