Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Luontoliikuntaa kerran päivässä! DT-Jenni virkistyy ja voimaantuu luonnossa

Kirjoitettu: 14.11.2016 22:00


Nosta nenä kohti taivasta ja nuuski raikasta ilmaa


Syksyn edetessä päivät lyhenevät ja pimenevät. Täällä Suomessa tuntuu välillä kuin eläisimme säkissä, jonka nyöriä kiristetään yhä tiukemmalle, mitä pidemmälle syksy etenee. Tänä syksynä olimme onnekkaita säiden suhteen – saimme nauttia suhteellisen pitkään kuivasta syksystä ja värien loistosta. Dream teamin Jenni ulkoilee päivittäin kesällä ja talvella. Vaikka syksyn väriloisto onkin jo takana, nämä ulkoiluvinkit toimivat myös talvella!


Luonnossa liikkuminen on ilmaista kehon ja mielen terapiaa


Päivien pimentyminen saa aikaan sen, että kotisohva kutsuu yhä herkemmin töiden jälkeen Netflixin ja herkkujen ääreen, eikä ulkoilu houkuta. Tässä ei sinällään ole mitään väärää, koska silloin tällöin sohva-viltti-tee-suklaa –yhdistelmä tekee superhyvää sekä mielelle että keholle. Ihminen tarvitsee kuitenkin ulkoilmaa ja luontoliikunnan terveyttä edistävät vaikutukset ovat nousseet viime aikoina yhä enemmän esille. Liikuntaa ja erityisesti luontoliikuntaa määrätään jopa reseptilääkkeenä!

Pimeydestä huolimatta me Suomessa eläjät olemme onnekkaita. Meillä on ympärillämme valtavasti metsää, järviä sekä puhdasta ilmaa, jota hengittää. Näiden lisäksi Suomessa panostetaan luonnon ja metsien kunnossapitoon. Luontoon.fi –sivuston mukaan:

Ja mikä parasta: luonnossa liikkuminen on ilmaista!


Lähialueen luontokohde: kaunis Neulaniemi


Pilpan maja Puijolla

Me täällä Savon sydämessä elelemme järvien ja metsien keskellä. Jo parin kilometrin säteellä keskustan alueelta löytyy erilaisia retkeilykohteita. Kuopion vanhin ja tunnetuin luonnonsuojelualue, Puijon puistometsä perustettiin jo 1920-luvulla. Puijo tarjoaa myös mahtavat puitteet lenkkeilyyn, polkujuoksuun, rapputreeniin, ulkoilmakuntosaliin ja luonnonrauhasta nauttimiseen.

Olen itse kuopiolainen, mutta kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa Neulamäen virkistysalueeseen tänä syksynä. Keskustasta matka kesti pyörällä noin 20 minuuttia ja olin aivan häkeltynyt, kuinka kaunista alueella on!! Kuopion kaupungin nettisivut kertovat alueesta seuraavaa:

Neulaniemen metsät muodostavat keskeisen kaupunkialueen suurimman yhtenäisen metsäkokonaisuuden ja ovat siinä mielessä eräs tärkeimmistä kaupungin virkistysalueista. Alueella on Pilpan ja Tervaruukin ulkoilumajat sekä Kaijansaaressa ja Laivonsaaressa laavut niihin kuuluvine varusteineen (tulisija, puuvaja ja käymälä). Läpisaaressa on myös laavu asianmukaisella varustuksella varustettuna. Särkän saareen on rakennettu kalamaja asianmukaisin varustuksin yhteistyössä kalastusalueen kanssa. Kuopion kaupunki: Neulaniemen virkistysalue

Jo pieni hetki ulkona tekee ihmeitä. Jos mahdollista, niin työ- tai koulumatkat kannattaa tehdä pyörällä tai jalan. Päivän aikaan on myös hyvä pistäytyä hetkeksi ulos ja nostaa nenä kohti taivasta ja nuuskia raikasta ilmaa. Ja kun aikaa löytyy, voi vaikka napata kaverin mukaan, pakata eväät reppuun ja suunnistaa laavulle nauttimaan elämän pienistä iloista!

Ihanaa syksyn ja talven jatkoa kaikille!

-Jenni

Kommentoi