Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Lotan lista: pienillä teoilla pirteämpi arki!

Kirjoitettu: 11.4.2017 16:12


Arjen kevätsiivous


Ajatteletko joskus, että haluaisit tehdä elämässäsi perusteellisen kevätsiivouksen tai suuren elämäntaparemontin? Huomaatko kuitenkin, että pelkkä ajatuskin tuntuu raskaalta ja vaikealta, sillä se vaatisi kauheasti työtä? Hei, näin ei ole, sillä pienetkin ajatukset ja teot silloin tällöin voivat piristää arkea jo suuresti!

Vaikka jotkin asiat voivat tuntua naurettavankin pieniltä ja vähäpätöisiltä, uskon että juuri ne pienet jutut rakentavat sen suuren kokonaisuuden! Keksin sinulle muutamia pikkuriikkisiä juttuja, joiden avulla omasta päivästä voi tulla hieman iloisempi, pirteämpi, energisempi! Näitä ideoita voi kuitenkin keksiä ihan loputtomasti lisää itsekin! 


Kokeile vaihtelun virkistävyyttä


On ymmärrettävää, että löytäessämme hyvän tavan tehdä jotakin, toistamme sitä samaa tapaa aina. Miksi tehdä toisin, kun tiedän että tämäkin toimii? Joskus kuitenkin tuttuun ja turvalliseen luottaminen johtaa siihen, että moni uusi ja oikeasti innostava juttu jää näkemättä tai kokematta. Siksipä omien kaavojen rikkominen voi parhaimmillaan tuoda elämään oikeasti paljon lisä-jytyä! Sitä paitsi, jos vaihtelu ei toimi, on plan B aina valmiina, jos toteatkin, että ”vanhassa vara parempi”. Miksi et siis ainakin kerran kokeilisi vaihtelua? 😉

Voit esimerkiksi:


Lisää väriä arkeesi

Kun kalenterin täyttää värikynin, näyttää kaoottinenkin viikko miellyttävämmältä!


Varsinkin nyt, kun kevät ja kesä lähenevät huimaa vauhtia, tuntuu, että myös elämään tulee paljon enemmän värejä! Uskon, että elämän värikkyys (niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin) lisää iloa ja tuo energiaa!
Kokeile konkreettisesti värin lisäämistä näin:


Iloa, iloa, iloa kaikkialla


Tuntunee selkeältä, että ilo tuottaa hyvinvointia ja hyvinvointi iloa. Maksimoi siis ilo! Kokeile päivän ajan hymyillä, kiittää, tervehtiä tai antaa hyvää palautetta vähän enemmän kuin yleensä. Omaa käytöstä ei tarvitse viedä edes kovin överi-positiiviseksi, kun huomaat jo, miten hyvä fiilis tulee sinulle bumerangina takaisin. Testaa vaikka!

Joskus voi auttaa kun suun vääntää väkisin messingille


 

Lopuksi: tee päätös


Inspiroidu mietelauseista ja päätä että tästä tulee hyvä päivä!

Sitten taas joskus voi kokeilla ihan vaan tiukkaa päätöstä. Päätä, että tästä päivästä tulee hyvä päivä, tuli mitä tuli. Tee sitten kaikkesi, että päätös toteutuisi, äläkä anna ensimmäisen kömmähdyksen lannistaa menoa. Ja vaikket onnistuisikaan, niin hei: huomenna on uusi päivä! 🙂

 

Pirteää kevättä toivottaen,

Dream Teamin Lotta

 

 

 

 

Kommentoi