Kirjaudu:


Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

PuSulla on pilkettä silmäkulmassa ja rastit hallussa

Kirjoitettu: 10.11.2016 21:36


Puijon Suunta avasi toimintansa pohjoismaiden opiskelijamestaruuskisoissa


Suunnistuksen pohjoismaiden opiskelijamestaruuskisat eli NSM 2016 järjestettiin 4.-6.11.2017 Tampereella. Tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen pohjoismaiden suunnistavia korkeakouluopiskelijoita ja järjestelyvastuu vaihtelee vuorotellen eri pohjoismaiden kesken. Suomestakin joukkueita on ollut perinteisesti mukana lähes kaikista suurimmista yliopistokaupungeista ja monessa kaupungissa toimiikin enemmän tai vähemmän aktiivisia opiskelijoiden suunnistuskerhoja. Kuopiosta tällainen suunnistuskerho on ainakin viime vuosina puuttunut…


PuSu syntyy

Kilpasarjalainen ja rentosarjalaiset kisan jälkeen


Nyt, kun Nordiska Studentsmästerskapen eli lyhennettynä NSM järjestettiin verrattain lähellä Kuopiota ja porukkaa oli innolla lähdössä tapahtumaan mukaan, oli luonnollista perustaa myös Kuopioon oma opiskelijoiden suunnistuskerho!

Suunnistuskerhon perustamisen yhteydessä kerholle oli myös keksittävä sopivan hauska nimi. Sen tulisi kertoa kerhon kotikaupungista ja kerhon harjoittamasta lajista, mutta samalla nimen pitäisi myös olla hauska, jotta korostuisi, ettei toiminta ole turhan vakavamielistä. Pohdintojen ja perustamiskokouksen jälkeen kerhon nimeksi päädyttiin antamaan Puijon Suunta eli leikkisästi PuSu. Ja niin Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hyväksyi Puijon Suunnan kerhokseen – nyt oli hyvät eväät lähteä kohti Tamperetta!


Yösprinttiä ja pitkää matkaa


Itse reissu alkoi koko PuSu:n porukan osalta perjantaina 4.11. matkustuksella Tampereelle. Suurimmalla osalla oli perjantaina vielä pakollista opetusta, minkä vuoksi vain Anna K ja Mia ennättivät perjantai-illan yösprinttiin. Yösprintti juostiin Tampereen yliopiston ympäristössä ja naisten 2,8 km:n radalla Mia oli 18:s ja Anna K 20:s. Naisten sarjan voiton otti Kangasalan Evely Kaasiku ja miehissä voitto meni Århusin Andreas Hougaard Boesenille.

Sprinttikilpailun jälkeen myös muut PuSu:laiset saapuivat Tampereelle ja illalla olikin vielä aikaa hioa viikonlopun taktiikoita ja yhteishenkeä kohdilleen ja jutustella myös muiden kaupunkien ja maiden suunnistajien kanssa.

Lauantaina vuorossa oli pitkän matkan kilpailu Tampereen Kaupissa. Kaupin maasto oli monipuolinen sisältäen erilaisia maastotyyppejä ja paljon polkuja sekä latu-uria. Suomen suunnistusmaajoukkueen ja Kalevan Rastin valmentaja Antti Harju olikin loihtinut hyvät radat, joilla korostui hyvien reitinvalintojen löytäminen. Lisähaastetta kilpailuun ja kartan käsittelyyn toi lähes kymmenen asteen pakkanen. Naisten sarjassa 7,3 km:n matkalla Alma tunkeutui kymppisakkiin ollen 9:s. Heti kymppisakin ulkopuolelta löytyi 11. sijan ottanut Jenna ja 13:nneksi sijoittunut Anna M. Hyvää kokonaispanosta täydensi vielä Miitu 19. sijallaan. Naisten sarjan voitto meni OK Kerman Anna Närhelle.

Miesten sarjassa matkaa oli 10,8 km ja PuSu:n ainoa edustaja tässä sarjassa oli Juha, joka nappasi 13. sijan. Voitto meni jälleen Århusiin, kun nopein oli Johan Runesson. Kilpasarjojen lisäksi tapahtumassa on perinteisesti ollut ”hupisarja”, jossa suunnistetaan lyhempi rata pilke silmäkulmassa ja tapahtuman tunnelmasta nauttien. PuSu:lla oli edustusta tässäkin sarjassa, kun Anna K, Mia, Olli ja Jussi pitivät PuSu-lippua korkealla.


Juhlan tuntua iltatilaisuudessa


Kilpailuiden jälkeen illalla oli vuorossa banketti Tampereen keskustassa ravintola Ziperiassa. Aiemmin päivällä kilpaillun pitkän matkan kisan jälkeen PuSu:n edustajat olivat enemmän tai vähemmän väsyneitä, mutta kaikki kuitenkin lähtivät innolla viettämään iltaa muiden suunnistajien kanssa. Banketissa tarjoiltiin ruokaa, jaettiin kilpailuiden palkinnot ja lisäksi kerhot pääsivät esittäytymään suunnistuskansan eteen. PuSu:n vuorolla Olli piti tottuneesti lyhyen esittelyn uudesta kerhotulokkaasta ja päälle kajahti kerhon savolaisjuuria korostaen pari säettä laulusta ”Lentävä kalakukko”.

Koko joukkue iltajuhlassa


Kaksoisvoitto!!


Sunnuntaiaamuna vuorossa oli vielä viestit, joihin PuSu oli saanut kasaan kaksi naisten joukkuetta. Viesti olikin yhtä PuSu-juhlaa, kun kerhomme saavutti naisten sarjassa kaksoisvoiton. PuSu:n ykkösjoukkueessa aloitusosuudella suunnisti Alma, joka toi joukkueen kärjessä vaihtoon. Toisella osuudella Jenna kasvatti eron takana tuleviin jo liki 10 minuuttiin ja ankkuri Anna M toi joukkueen maaliin ylivoimaisena voittajana. PuSu:n kakkosjoukkueessa aloitusosuuden juoksi Miitu, joka tuli vaihtoon sijalla 5. Toisella osuudella Anna K nosti PuSu 2:n toiseksi ja ankkuriosuudella Mia piti asemat. Miesten sarjaan ei tällä kertaa joukkuetta saatu viivalle, mutta kokonaisuudessaan viestipäivä oli onnistunut.

PuSun ykkösjoukkue ylivoimaisessa johdossa maaliin!


Hyppää voittajien kelkkaan


Viestien voittajien palkitseminen

PuSu kiilasi viikonlopun aikana kertaheitolla laajalla rintamalla mukaan opiskelijasuunnistukseen ja kilpaili tasavertaisesti muiden kerhojen kanssa. PuSu kuului ja erityisesti näkyi viikonlopun aikana kirkkaan vaaleanpunaisissa edustusasuissaan. Kerholle oli siis ehdottomasti tilausta! Jatkossa kerhon toimintaa olisi tarkoitus vakiinnuttaa ja toivottavasti saamme myös lisää suunnistuksesta kiinnostuneita jäseniä kerhoon. Kerhon tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen suunnistustoimintaa kaiken tasoisille suunnistajille. Nähdään rasteilla!

Juha Vartiainen

Puijon Suunta

Kommentoi