Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemuspalveluiden tarjonta on laajempi kuin koskaan!

Kirjoitettu: 11.1.2017 15:04


Ravintoa keholle ja mielelle


SYKETTÄ-palvelut ovat monipuolisempia kuin koskaan: liikunnan lisäksi valikoimiin ilmestyi myös fysioterapiaopiskelijoiden pitämä Varikko sekä uudet, laajemmat ravitsemuspalvelut. Suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi tarjolla on kevään aikana myös viikoittain ravitsemusneuvontaa. Sykkeen ravitsemuspalveluista vastaa ravitsemusasiantuntija Henna Kuru.


Ravitsemusneuvonta


Sykkeen viikkotarjonta monipuolistuu entisestään, kun liikuntakalenterista löytyy ensimmäistä kertaa myös ravitsemusterapeutin antamaa ravitsemusneuvontaa. Viikoittaisen ajan tarkoituksena on toimia matalankynnyksen paikkana tavoittaa ravitsemusterapeutti ja konsultoida häntä ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. Neuvonta on SYKETTÄ-tarralla (palloilu- ja ryhmäliikuntatarralla) maksutonta. Kurkkaa tarkempi kuvaus ja ilmoittautumisohje täältä. Neuvontaa on tarjolla joka keskiviikko.


Ravitsemusillat


Suositut ravitsemusillat jatkuvat tänäkin syksynä! Järjestämme syksyn aikana kolme ravitsemukseen ja syömiseen keskittyvää luento- ja keskustelutilaisuutta. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja Sykkeen tarjoamalle maistuvalle välipalalle.

Ravitsemusillat käsittelevät kuulijoiden toivomia aiheita. Alle on koottu ravitsemusilloissa käsiteltävät pääteemat. Merkkaa päivät kalenteriisi ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!


Tulevat ravitsemusillat


1 – Sukellus superfoodien saloihin, 30.10.2018 Lukemalla


Syksyn 2018 ensimmäisessä ravitsemusillassa sukelletaan superfoodien maailmaan.
Luennon aikana saat vastauksia muun muassa näihin superfoodeja koskeviin kysymyksiin:

Käymme läpi superfoodien maailman erityispiirteitä ja tarkastelemme yhdessä, mitkä superfoodeista ovat oikeasti erityisen ravintorikkaita, terveyden tueksi sopivia ja rahanarvoisia vaihtoehtoja ruokavalioon.


2 – Liikkujan nestetasapaino, 22.11.2018 Lukemalla


Syksyn 2018 toisessa ravitsemusillassa käsitellään liikkujan nestetasapainoa ja siihen liittyviä tekijöitä.
Luennon aikana saat vastauksia muun muassa näihin nestettä ja liikkujan nestetasapainoa koskeviin kysymyksiin:


Menneet ravitsemusillat (pitänyt laillistettu ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen)


1 – Health at Every Size


Kehon paino ei ole suinkaan ainut ihmisen terveyttä ja hyvää oloa määrittävä tekijä. Tämän teeman ympärille rakentuu tammikuun ravitsemusillassa käsiteltävät aiheet. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan mm. näistä:


Extra! Liikkujan ravitsemus


 Liikuntailtapäivänä pääset syventymään liikkujan ravitsemukseen tieteellisen tiedon pohjalta. Sinulle selviää, millainen energian ja ravintoaineiden tarve liikkujalla on, kuinka koostaa aktiivista elämäntapaa tukeva ruokavalio ja kuinka ravitsemus auttaa sinua valmistautumaan harjoitukseen sekä palautumaan siitä. Saat konkreettisia vinkkejä ja työkaluja treenaajan ruokavalioon! Luennon jälkeen on tarjolla myös ravitsemusterapeutin antamaan ravitsemusneuvontaa (klo 13-16)! Varaa aika nettikalenterista etukäteen.


2 – Arjen ruokavalinnat


Kevään toisen ravitsemusillan aiheena on arjessa tehtävät ruokavalinnat ja niiden merkitys terveydelle. Kuinka tehdä ”parempia valintoja” esimerkiksi elintarvikkeiden sisältämän sokerin, rasvan ja suolan suhteen? Ravitsemusillassa saat kauppareissua helpottavia vinkkejä siihen, kuinka voit erottaa terveyden kannalta paremman ja huonomman tuotteen toisistaan marketin hyllykilometreillä.


3- Ekologiset ja eettiset ruokavalinnat


Maaliskuun lopulla ravitsemusillassa keskustellaan ympäristön kannalta kestävistä ruokavalinnoista sekä ruoan tuotannon ja kulutuksen eettisyydestä. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan mm. näistä:


4 – Ravintoaineet ruoasta vai ravintolisistä?


Huhtikuussa on luvassa asiaa ravintolisistä. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:


Jokaisen keskustelutilaisuuden jälkeen Sykkeen verkkosivuilla julkaistaan vielä päivän aiheeseen liittyvä blogikirjoitus (sisältää alustuksen materiaalin). Kaikki tilaisuudet järjestetään Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia Sykettä-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Jokaiseen tilaisuuteen tulee ilmoittautua erikseen Sykkeen nettikalenterin kautta, jotta osaamme varata riittävästi välipalaa kaikille. Jos tulet ilma tarraa, ilmoittaudu etukäteen Paulalle: paula.ruokonen@edu.savonia.fi.

Jos sinulla on kysymyksiä tai toiveita ravitsemusiltoihin tai muuten ravitsemukseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä minuun sähköpostilla: hilla.martikainen@gmail.com tai varaa aika nettikalenterin kautta ravitsemusneuvontaan.


FAQ


Hilla, Sykkeen oma ravitsemusterapeutti 🙂

MITÄ?
Yksi ravitsemusilta pitää sisällään:

MISSÄ? Lukema, Studentia

MILLOIN?
Kuukausittain tarjolla liikuntakalenterissa.

HINTA?
Osallistuminen on ilmaista SYKETTÄ-tarran lunastaneille! Mukaan pääsee myös ilman tarraa 5 € hintaan. Jos tulet ilma tarraa, ilmoittaudu etukäteen Paulalle: paula.ruokonen@edu.savonia.fi

ILMOITTAUTUMINEN?
Liikuntakalenterin kautta erikseen jokaiseen iltaan. Huomaathan, että ilmoittautumisen voi perua vuorokautta ennen tapahtumaa, mutta sen jälkeen ilmoittautuminen on sitova!

Kommentoi