Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Sukella ravitsemusteemaan Sykkeen keväässä!

Kirjoitettu: 25.2.2016 12:30


Ravintoa keholle ja mielelle – SYKETTÄ-ravitsemusillat


Ensimmäinen kevään uutuuksista on nyt tässä! SYKETTÄ järjestää kevään aikana kolme ravitsemukseen ja syömiseen keskittyvää keskustelutilaisuutta. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja maistuvalle välipalalle. Aiheeseen sinut johdattaa ohjaajanakin tuttu Hilla Martikainen, jolta voit rohkeasti kysyä teemaan liittyvistä asioista ja kertoa omia näkemyksiäsi.


Kevään teemat


Aloitamme liikkujan ravitsemus –teemalla tiistaina 22.3. klo 16-18 (Itä-Suomen yliopisto, Canthia-rakennus, CA400) ja käsittelemme mm. liikkujan energian ja ravintoaineiden tarvetta ja sitä kuinka aktiivista elämätapaa tukeva ruokavalio kannattaa koostaa. Toisella kerralla huhtikuussa aiheena on syömisen psykologia, jota käsitellään alustuksessa mm. ruokasuhteen, sallivuuden, kehonkuvan, ruoanvalintaan vaikuttavien tekijöiden ja syömiseen liittyvien tunteiden kautta. Kolmannella kerralla toukokuussa pohdimme yhdessä meneillään olevaa proteiinibuumia, ihmisen proteiinin tarvetta ja monipuolisia proteiinin lähteitä sekä sivuamme samalla sitä, mistä kannattaa etsiä luotettavaa ravitsemustietoa ja kenen viestiä median polarisoituneessa ravitsemuskeskustelussa kannattaisi kuunnella. Kurkkaa alempaa tarkempi kuvaus jokaisen kerran sisällöstä!


Illan teemaan sinut johdattelee Hilla


Ravitsemusosuudesta vastaa SYKETTÄ-ohjaajanakin tuttu Hilla Martikainen, eli minä:

Valmistun tänä keväänä terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi Itä-Suomen yliopistosta. Olen kiinnostunut erityisesti ravitsemuspsykologian menetelmiä hyödyntävästä elämäntapaohjauksesta, liikkujan ravitsemuksesta, vatsa- ja suolistovaivojen ravitsemushoidosta sekä ympäristöystävällisistä ja ekologisista ruokavalinnoista. Myös erityisruokavalioiden (esim. keliakia, kasvisruokavaliot) suunnittelu ja toteutuksen ohjaus kuuluu osaamiseeni. Graduni kirjoitin elimistön matala-asteisen tulehduksen ja ruokavalion yhteydestä. Kliinisen ravitsemustieteen ohella olen kiinnostunut ruoan yhteiskunnallisesta merkityksestä ja ruokaketjun globaaleista vaikutuksista. Alkuvuodesta osallistuin Oslolaisessa yliopistossa järjestetylle kurssille Nutrition and Human Rights.


Tehdään tästä meidän näköinen juttu!


Jokaisen keskustelutilaisuuden jälkeen Sykkeen verkkosivuilla julkaistaan vielä päivän aiheeseen liittyvä blogikirjoitus. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Itä-Suomen yliopiston tiloissa, Canhtia-rakennuksessa, tila CA400. Toinen ja kolmas kerta järjestetään ylioppilaskunnan tiloissa Lukemalla (Studentia-rakennus, Yliopistonranta 3 C). Kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Jokaiseen tilaisuuteen tulee ilmoittautua nettikalenterin kautta, jotta osaamme varata riittävästi välipalaa kaikille. Jos tulet ilman tarraa, ilmoittaudu etukäteen Paulalle: paula@sykettä.fi.

Jos sinulla on kysymyksiä tai toiveita keskustelutilaisuuksiin tai muuten ravitsemukseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä minuun sähköpostilla: hilla.martikainen@gmail.com tai nykäise hihasta! Nämä tilaisuudet ovat teitä varten, joten otan mielelläni ehdotuksia vastaan! 🙂


Näin etenemme


Liikkujan ravitsemusHUOM! Muuttunut aikataulu!! Ensimmäinen kerta tiistaina 22.3. klo 16-18. Tila CA400, Itä-Suomen yliopiston Canthia-rakennuksen 4. krs.

-Liikkujan energian ja ravintoaineiden tarve
-Miten koostaa aktiivista elämätapaa tukeva ruokavalio?
-Kuinka valmistautua harjoitukseen?
-Miten tehostaa/tukea liikunnasta palautumista?
-Ruokailun ajoituksen merkitys
-Konkreettisia vinkkejä

Ilmoittaudu nettikalenterin tapahtuman kautta!

Syömisen psykologia – Toinen kerta ke 20.4. klo 16-18

-Rento suhtautuminen syömiseen ja ruokailun ilo
-Sallivuus vs. ehdottomuus
-Ruoasta kuuluu nauttia ja saada mielihyvää
-Kehonkuva ja ruokaan liittyvät tunteet
-Mikä ohjaa ruoanvalintaani?
-Mitä on täsmäsyöminen?

Proteiinibuumi – Kolmas kerta ti 10.5. klo 16-18

-Proteiinibuumin taustaa
-Kuinka paljon tarvitsen proteiinia päivässä?
-Miten päivittäinen proteiinin tarve täyttyy?
-Hyötyykö liikkuja lisäproteiinista?
-Ketä uskoa polarisoituneessa ravitsemuskeskustelussa?
-Mistä löydän luotettavaa ravitsemustietoa?

Missä?
– Ensimmäinen kerta on yliopisto-kampuksella, Canthia-rakennuksessa, tila CA400
– Toinen ja kolmas kerta järjestetään Studentialla, Lukemalla (Yliopistonranta 3)

Miten?
-ILMOITTAUTUMINEN nettikalenterin etusivun kautta. SYKETTÄ-tarralla ILMAINEN osallistuminen.
-Mukaan myös ilman SYKETTÄ-tarraa. Tällöin ilmoittautumiset Paulalle: paula@sykettä.fi, hinta 5 €/krt.Kommentoi