Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Kirjoitettu: 22.4.2016 13:34


10.5. tehdään unelmista totta!


Toukokuussa järjestetään ensimmäinen Unelmien liikuntapäivä, joka on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up –päivä. Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia ja -tapahtumia. Päivä on myös startti unelmien liikuntakuukaudelle (syyskuu) sekä unelmien liikuntavuodelle (2017).

Tapahtuman tavoite on saada yli miljoona ihmistä Suomessa liikkumaan ja löytämään itselleen uusia tapoja liikkua. Päivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä! Osallistu SYKETTÄ-porukan mukana omiin tapahtumiimme tai etsi Unelmien liikuntapäivän kotisivuilta muita kuopiolaisia liikuntatapahtumia.

Kaikki tämän sivun tapahtumat ovat maksuttomia! Katso tapahtuman kuvauksesta, edellyttääkö osallistuminen etukäteisilmoittautumista. Et tarvitse SYKETTÄ-tarraa mihinkään Unelmien liikuntapäivän tapahtumaan.


Ulkoliikuntaa


Savisaaressa melontaa, ulkotreenejä ja rantasauna klo 16-19


Melonta


Luonnonkauniissa Kenolassa Savisaaressa, kävelymatkan päässä yliopiston ja Microkadun kampuksista, pääset klo 16-19 välisenä aikana kokeilemaan melomista. Kallan Melojat opastavat liikkujia melomisen saloihin nonstoppina, eli melontaan ei tarvitse ilmoittautua! Tule vain paikalle ja hyppää vapaaseen kanoottiin.


HIIT-ulkotreenit


Mikäli jäät mieluummin rannalle tai kaipaat melomisen lisäksi hikitreeniä, nauti keväisestä säästä ja tule rohkeasti mukaan ulkona tehtävään HIIT-treeniin! Pirteä Jenni ohjaa klo 16, 17 ja 18 tehokkaat 30 minuutin treenit, joissa syke nousee ja hiki virtaa. Kellonaikaa klikkaamalla pääset ilmoittautumaan.


Rantasauna


Hien pääset huuhtomaan pois rantasaunan lempeissä löylyissä, joten varaa pyyhe mukaan! Sauna on lämmin klo 16-19 ja on kaikkien Unelmien liikuntapäivän viettäjien vapaassa käytössä.


Sisäliikuntaa


SYKETTÄ-tunneilla ja kuntosaleilla avoimet ovet!


Unelmien liikuntapäivänä voit osallistua kaikille SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunneille, vaikka et omistaisi tarraa. Myös kuntosalit ovat käytössäsi. Pidäthän mukanasi opiskelija- tai henkilöstökortin liikuntatiloissa liikkuessasi!

Muista ilmoittautua tunneille liikuntakalenterin kautta! Ilmoittautumista varten sinun pitää olla rekisteröitynyt SYKETTÄ-käyttäjä. Ilmoittautuminen on Unelmien liikuntapäivän tapahtumiin ilmaista. Ilmoittautuminen alkaa tasan 7 vuorokautta ennen kutakin tapahtumaa.

Kuntosalit avoinna:
Opistotien kuntosalit klo 7.00 – 21.00
Snellmanian kuntosali: klo 8.00- 16.00  ja 17.00 – 19.00 (pl. Yin ja Yang -jooga klo 16.00 – 17.00)
Studentian kuntosali: klo 7.00 – 19.00


Kuntonyrkkeily klo 8-9 / Studentia


Aamu iskevästi käyntiin – tule hikoilemaan ja vetreyttämään niska-hartiaseutuasi kuntonyrkkeilytunnille! Tällä tunnilla saat päästellä höyryjä ja kasvattaa kuntoa lyömällä tehokkaita sarjoja pistehanskoihin. Tunti kehittää sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että lihaskuntoa. Et tarvitse aiempaa nyrkkeilykokemusta – tunnilla käydään läpi perustekniikkaa ja lähdetään alkeista liikkeelle! Kaikki tarvittavat välineet  löytyvät Studentialta.

Ilmoittaudu tunnille liikuntakalenterin kautta TÄSTÄ.


Parivoimailu klo 11-12.30 / Snellmania


Unelmien liikuntapäivänä etsitään uusia tapoja liikkua – kokeile siis jotain ihan uutta! Ready.Set.Pole!:n Oona tulee vetämään Snellmanian tatamilla klo 11-12.30 monipuolisen, hauskan parivoimailutunnin. Ota kaveri mukaan ja tule kokeilemaan jotain uutta!

Parivoimailutunnilla tutustutaan kehonpainoharjoittelun saloihin parin kanssa yhdessä treenaten. Tunnilla tehdään hauskoja ja tehokkaita voimaharjoituksia yksin ja yhdessä. Kaveri haastaa tai on apuna keventämässä liikkeitä tarpeen mukaan, joten tunti sopii kaikille kuntotasoon katsomatta.

Ilmoittaudu tunnille liikuntakalenterin kautta TÄSTÄ. Tunnille mahtuu kuusi paria. Vain toisen parista tarvitsee ilmoittautua!


Muita tapahtumia


SYKETTÄ-ravitsemusilta: Proteiinibuumi klo 16-18 / Lukema


Kevään viimeinen SYKETTÄ-ravitsemusilta järjestetään Unelmien liikuntapäivänä klo 16-18. Aiheena tällä kerralla proteiinibuumi. Hilla alustaa aiheen ja vastaa muuan muassa kysymyksiin siitä, kuinka paljon proteiinia päivässä tarvitsee ja hyötyykö liikkuja lisäproteiinista. Alustuksen jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle ja kysymyksille, sekä tietenkin maukkaalle välipalalle!

Et tarvitse SYKETTÄ-tarraa osallistuaksesi. Ilmoittaudu kuitenkin kalenterin kautta TÄSTÄ, jotta osaamme varata riittävästi välipalaa kaikille!


Tutustu Neulamäen luolastoon!


Entisen asevarikon alueella Neulamäen kalliorinteessä sijaitsevat Puolustusvoimien aikoinaan rakentamat luolastot ovat Unelmien liikuntapäivänä avoinna yleisölle! Luolastoissa on toiminut muun muassa asekorjaamo ja komentokeskuksia. Savon Sanomat on uutisoinut luolaston mahdollisista tulevista käyttötarkoituksista TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ.

Luolasto sijaitsee Studentialta noin 1,5 km päässä Neulaniementien varressa. Neulaniementieltä löydät opasteet perille, ks. kartta alempana! Opastettuja kierroksia järjestetään kolme, joista jokaiseen kuuluu ohjattu tutustuminen luolastoon sekä lyhyt liikuntahetki (et tarvitse liikuntavarusteita).

Opastetut kierrokset – ei ilmoittautumista!

klo 14.30 Ryhmä 1
klo 15.30 Ryhmä 2
klo 16.30 Ryhmä 3

Opastettu kierros alkaa aikataulun mukaisesti luolaston sisäänmenon luota. Luolastoon ei saa lähteä itsenäisesti seikkailemaan!

Opaskartta Neulamäen luolastoon

Kommentoi