Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Uskallatko kavuta ylös asti? Huhtikuun kuukauden SYKETTÄ-laji on kiipeily!

Kirjoitettu: 6.4.2016 12:33


Kiipeilyssä käytetään voimaa ja päätä


Kiipeily on hauska ja jännittävä laji, jossa jokainen voi olla oman elämänsä Spiderman. Korkealle seinälle kiipeäminen haastaa voiman, ketteryyden ja vartalonhallinnan, alastulo taas kutkuttelee mukavasti vatsanpohjassa – aloittelijalle alas tuleminen on varmaankin se kiipeilyn jännittävin vaihe! Jos arki tuntuu harmaalta, löydät kiipeilykeskus VOEMAlta väriä elämään. Olethan jo huomannut, että alkaen 6.4. joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko on kiipeilypäivä? SYKETTÄ-tarraasi näyttämällä pääset VOEMAlle boulderoimaan vain 5 eurolla!


Kiipeilykeskus VOEMA

Automaattivarmistuksella aloittelijakin voi kivuta kattoon asti


Kuopiossa pääset tavoittelemaan katonrajaa kiipeilykeskus VOEMAlla Särkiniemessä. VOEMAlta löydät sekä upeat puitteet boulderointiin että 10 metriä korkean seinän, jota kiivetään köydellä varmistettuna.

Kiipeilyn aloittaminen VOEMAlla on helppoa: boulderointiin et tarvitse edes ajanvarausta, vaan voit vain marssia paikalle. Aloittelijat saavat alkuopastuksen salin käytänteisiin ja turvallisuusseikkoihin, ja sitten vain seinälle. Mikäli haluat päästä kiipeilemään köydellä varmistettuna, aika on varattava. Itsenäisesti köysiseinälle pääsee kiipeilemään, kun takataskussa on varmistuskortti. VOEMAlla järjestetään myös kursseja, joiden kautta voit aloittaa harrastuksen.

VOEMA järjestää myös erilaisia ryhmäliikuntatunteja, jotka tukevat hyvin kiipeilyharrastusta: muun muassa kehonhuoltoa, pilatesta ja akrojoogaa. Tarjolla on myös muun muassa personal trainingia, voimistelurengaskursseja ja hierontaa – monipuolinen kattaus siis tarjolla!

Jos sinuakin alkoi houkuttelemaan ajatus seinälle pääsemisestä, niin muista hyödyntää kaikki SYKETTÄ-tarjoukset! Tarraasi VOEMAn tiskillä näyttämällä saat 5 eurolla ensimmäisen boulderointikokeilusi, alennusta kymppikorttista sekä tietysti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko superedullisen 5 euron kiipeilypäivän 🙂


Boulderointi ja kiipeily – mitä eroa niillä on?


Boulderointi tapahtuu ilman varmistusköysiä

Menivätkö termit jo sekaisin? Mitä on boulderointi, eikö kaikki kiipeily olekaan vain kiipeilyä?

Boulderointi on kiipeilyä ilman varmistusvälineitä. Boulderointiseinät ovat VOEMAlla 5 metriä korkeita ja niiden alapuolella on paksu patja, jolle voi turvallisesti pudottautua. VOEMAlta löytyy paljon eritasoisia reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille, eli pääset heti ensimmäisestä kerrasta alkaen hyvin mukaan lajiin! Reitit on merkitty väri- ja numerokoodein. Boulderointia on mahdollista harrastaa myös ulkona. Kallioillakin kiipeillessä on hyvä pitää patja alla, etenkin jos maasto on kivikkoista.

Seinäkiipeilyssä käytetään köysiä varmistamassa, että alastulo korkealta seinältä on turvallinen. Aloittelija voi kiipeillä automaattivarmistuksella, eli kone pitää huolen siitä, että alastulo sujuu pehmeästi. Kokeneemmat kiipeilijät voivat varmistaa toinen toisiaan. Köysikiipeilyseinä on VOEMAlla 10 metriä korkea – siinä ei parane enää vilkuilla alas, jos korkeat paikat kammoksuttavat!

Myös Dream Team kävi testaamassa boulderointia ja köysikiipeilyä – Lue TÄÄLTÄ Tahvon fiilikset!


VOEMAlainen esittelyssä – aktiivikiipeilijä Mirjamin ykköslaji on boulderointi


Mirjamilta vahva suositus VOEMAlle!

Kuka olet?
Olen Mirjam Hyvönen, 31-vuotias arkkitehti.

Miten kauan olet boulderoinut?
Satunnaisesti pari vuotta. Olen ollut VOEMAn vuosijäsenkin ja olisin edelleen, jos aikaa riittäisi!

Onko nimenomaan boulderointi se sinun juttusi kiipeilylajeista?
On! Olen myös testannut köysikiipeilyä, mutta boulderointi on ollut aina se oma juttu! Boulderointi ulkona on myös tuttua, mutta enemmän tulee kuitenkin kiivettyä sisällä. Sisäboulderointi on itselle parempi vaihtoehto, koska sitä voi harrastaa ympäri vuoden.

Miksi harrastat juuri boulderointia?
Koska se on mukavan monipuolinen, koko kroppaa kehittävä laji! Ja tietysti haastaa myös päätä! Boulderointi on myös rento laji, jota on mukava harrastaa kavereiden kanssa ja välillä voi myös ihan vain hengailla.

No onko se boulderointi nyt niin pelottavaa ja extremeä, mitä joskus ajatellaan?
No ei! Ihan kaikki voivat kokeilla ja kiivetä! 🙂

Kommentoi