Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Uusi aluevaltaus – Livetunnit etänä!

Kirjoitettu: 6.4.2020 11:31


Tänä keväänä me kaikki olemme olleet täysin uudessa tilanteessa niin opiskelujen, työn kuin vapaa-ajankin osalta. Vallitseva epidemia on tietysti vaikuttanut myös SYKETTÄ-liikuntapalveluihin, jotka jäivät pois käytöstä maaliskuun puolesta välistä. Jos edeltävän kahden viikon aikana on ehtinyt tulla ikävä ohjattua liikuntaa, ei hätää – tunnit ovat taas täällä, nyt vaan etänä!

Huolimatta siitä, että rakastan liikuntaa ja kunnon hikitreeniä, en saa yksinäni aikaiseksi tehdä asian suhteen mitään. Menen kyllä jumpalle ja siellä annan kaikkeni, mutta jos liikkuminen on vain oman itseni varassa, ei siitä tule oikein mitään. Tai jos joskus jossain mielenhäiriössä aloitan kotona kehonpainotreenin, niin oman mukavuusalueen ulkopuolelle siinä ei kyllä tule mentyä. Olenkin kateellinen niille, joilta löytyy se draivi ja itsekuri tehdä niitä kotijumppia. Ehkäpä joku muukin tunnistaa itsensä tästä kuvauksesta?

Kohta mennään!

Kaikesta tästä johtuen olin hieman epävarma, kuinka tehokkaasti osaisin osallistua etätunnille, eroaisiko se sitten kuitenkaan ei-livenä tapahtuvasta etätreenistä.

Katsotaan…

Ilmoittauduin Jennin Kehonpaino-tunnille SYKETTÄ-kalenterin kautta ja noin 30 min ennen tunnin alkua sain sähköpostiin linkin Zoom-etäyhteyttä varten. Vaihdoin jumppavermeet päälle, täytin vesipullon ja tein olohuoneeseen hieman lisää tilaa siirtämällä sohvapöytää.

Zoom-yhteyden muodostaminen toimi klikkaamalla ensin sähköpostista linkkiä ja sen jälkeen selaimeen ponnahdusikkunaan tullutta painiketta. Varmistin vielä, että oma mikrofoni ja kamera olivat kiinni, etten näy ja kuulu muille osallistujille.

Puutteet välineistössä (jumppamatto) voi korvata esimerkiksi hupparilla

Klo 15.58 Jenni ilmestyi langoille ja tasan klo 16 päästiin aloittamaan. Tunti eteni joutuisasti ja kuten tavallisella tunnilla, aika juoksi kuin siivillä.

Tunnin aikana Jenni tiivisti etäyhteyden parhaat ja huonoimmat puolet yhteen lauseeseen ”Tai sitten voit tehdä jotain muuta, kukkaan ei nää”.

Tunnin jälkeen jalat olivat hapoilla (vaikka kyykkyliikkeitä ei oltu tehty enää viimeiseen puoleen tuntiin), naama oli paloauton värinen ja fiilis oli mahtava. Ihan kuin tavallisen tunnin jälkeen. Vaikka ajattelin, että en osaisi heittäytyä treeniin samalla lailla kuin normaalilla tunnilla, osoitin olleeni väärässä. Nämä menevät kyllä jatkoon!

Käytännön ohjeet live-etätunnille osallistumisesta:

1 – Tunneille osallistuminen on ilmaista, kunhan olet rekisteröitynyt sivustolle. Rekisteröityminen on mahdollista kuopiolaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle.

2 – Kirjaudu Sykettä-palveluun ja ilmoittaudu sieltä kalenterin kautta haluamallesi tunnille

3 – Saat Zoom-etäyhteyttä varten linkin sähköpostiisi noin puoli tuntia ennen tunnin alkua. Jos käytät etäyhteyteen tietokonetta, Zoom-linkki toimii sitä kautta suoraan, mutta jos haluat käyttää puhelinta, on siihen ladattava sovellus etäyhteyttä varten.

4 – Jumppaa!

Mukavia liikuntahetkiä toivottaen,

SYKETTÄ-ohjaaja Viivi

Treenin virallinen valvoja
Kommentoi