Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Yhdessä liikkuminen kannattaa!

Kirjoitettu: 4.4.2019 09:29


Yhdessä liikkuminen tuo iloa, motivaatiota ja parempia treenejä

Sosiaalisuus on luontainen osa meitä ja olemustamme ihmisinä. Myös hyvinvointimme eri osa-alueilla nimenomaan sosiaaliset puolet tukevat ja lisäävät hyvinvointiamme. Voimme nauttia yksin liikkumisesta, mutta usein liikuntaharrastuksiinkin sisältyy sosiaalisuus jossain muodossa. Voimme harrastaa joukkuelajeja, osallistua ryhmäliikuntatunneille tai lenkkeillä kaverin kanssa sunnuntaisin. Liikunnan sosiaalinen aspekti tarjoaa monia hienoja mahdollisuuksia uusien ystävyyssuhteiden rakentamisesta aina motivaation löytämiseen ja ylläpitämiseen.


Pystymme parempaan kokeneempien seurassa

Tutkitusti suoriudumme erilaisista tehtävistä paremmin ryhmässä. Nähdessämme muiden suoriutuvan hyvin saamme henkisen spurtin myös omaan toimintaamme ja pyrimme antamaan itsestämme entistä enemmän. Tämä pätee myös liikuntaan, erityisesti liikkuessamme meitä edistyneempien liikkujien joukossa. Muiden kanssa liikkuminen voi herättää tervettä kilpailuhenkisyyttä ja auttaa meitä hahmottamaan myös omat rajoitteemme ja mahdollisuutemme uudessa valossa.

Sosiaalinen vertailu on ihmisen luontainen toimintatapa ja usein myös liikuntasuorituksien lomassa vertaamme itseämme ja kykyjämme muihin liikkujiin. Vaikka jokaisen kyvyt ja liikuntatottumukset ovat yksilölliset, voimme kokea haasteelliset asiat mahdollisiksi ja tavoittelemisen arvoisiksi nähdessämme muidenkin kykenevän niihin. Ensimmäisillä ryhmäliikuntatunneilla tai
uuden lajin parissa kokeneempien tahti saattaa tuntua liian kovalta etkä ehkä ole aivan varma kykenetkö samaan. Käännä vertailu omaksi eduksesi inspiroitumalla muiden onnistumisista ja aseta itsellesi oman tasosi mukaiset tavoitteet. Usein liikumme tehokkaammin toisten seurassa kuin yksiksemme.

Hae motivaatioboosti liikuntakaverista

Liikuntakaveri lisää sitoutuneisuutta yhteisiin treeneihin ja motivoi säilyttämään liikuntarutiinit haasteellisinakin ajanjaksoina. Motivointi toimii molempiin suuntiin. Myös sinä voit sytyttää liikuntakipinän kaverissasi ja saada hänet motivoitumaan. Kaverin kanssa liikkuessa saa myös tärkeää palautetta muilta.

Erityisesti omat onnistumisen hetket unohtuvat herkästi aikoina, joina treenailu takkuaa. Treenikaveri voi nostattaa ja muistuttaa onnistumisista haasteellisina hetkinä. Treenikaverin kanssa on myös mukava päästä jakamaan onnistumisen hetket ja tarkastella kehitystä yhdessä.


Seurassa jaetaan uudet näkökulmat ja opit

Muiden kanssa treenaillessa voimme saada uusia näkökulmia ja piristystä harjoitteluumme. Samankin lajin parista löytyy usein hyvin monenlaisia treenaajia omine tapoineen ja treenimentaliteetteineen. Jakamalla näitä tapoja ja asenteitamme voimme saada treeneihimme uutta potkua ja vaihtelua omiin tapoihimme liikkua. Liikkumalla muiden kanssa voimme myös löytää helposti uusia ja kiinnostavia aktiviteetteja. Kaverimme voivat tutustuttaa meidät uusien lajien pariin tai voimme kokeilla yhdessä heidän kanssaan uutta ryhmäliikuntatuntia tai lajia matalalla kynnyksellä.

Kun olet kavereillesi inspiraation lähde ja opetat heille lajistasi, myös itsevarmuus oman lajin parissa kasvaa. Usein omakin motivaatio lähtee taas nousuun, kun huomaat muiden inspiroituvan saavutuksistasi. Erilaiset lajit tarjoavat juuri niille lajiominaista tietotaitoa ja parasta onkin päästä jakamaan tätä tietoutta muiden kanssa. Kaverisi voi esimerkiksi opettaa sinulle kuntosalilla ”maven” salat sinun opettaessa hänelle taloudellisen juoksutekniikan parhaat vinkit. Treenattaessa muiden kanssa voimme jakaa tietoa, opettaa ja oppia sekä täydentää toisiemme tietopankkia.

Yhdessä liikkumisesta saat naurunpurskahduksia, iloa ja uusia ystäviä

Toisten kanssa liikkuminen tuo iloa elämään ja liikuntaharrastuksesta tulee hauskaa ajanvietettä suorituksien sijaan. Yksin treenaillessa saatamme ajautua keskittymään liiakseen suorituksiin ja rentous tekemisestä häviää. Liikuntaharrastuksien kautta pääsee muutenkin tutustumaan uusiin ihmisiin ja rakentamaan uusia ihmissuhteita. Usein harrastuksien parista löytää samanhenkisiä henkilöitä, joiden kanssa juttu luistaa.

Ja vielä superkiireisille ihmisille: Onko sinulla vaikeuksia saada kaikki mahtumaan kalenteriin (etenkin näin ruuhkakeväänä)? Yhdistä kaverien tapaaminen treeneihin, treenaamalla yhdessä heidän kanssaan ehdit näkemään kavereita ja tutustua uusiin ihmisiin ilman, että joudut jättämään treenipäiviä väliin 😉

Hauskoja treenihetkiä porukassa!

Dream Team Anna

Kommentoi