Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Säbäliiga


Mikä on Säbäliiga?

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. Säbäliiga liikuttaa vuosittain jopa 250 opiskelijaa. Liigaa pelataan kahdessa sarjassa: Haastaja- ja Kilpasarjassa. Runkosarja pelataan kaksi kierroksisena loka-huhtikuussa. Sarjaan ilmoittaudutaan joukkuettain syys-lokakuussa. Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva SYKETTÄ palloilu- tai ryhmäliikuntatarra. Pelipäivinä ovat pääsääntöisesti tiistai ja torstai, pelipaikkana on Joensuu Areena.

Haastaja- ja kilpasarja

Haastajasarjan tarkoituksena on pitää hauskaa matalan kynnyksen harrasteporukalla. Tärkeintä on oikea asenne ja reilu peli – muiden pelaajien, tuomarin ja sääntöjen kunnioittaminen.

Kilpasarjassa taso on kovempi sekä lajitaidot, että joukkuepelaaminen nousevat isompaan rooliin. Monen kilpasarjajoukkueen runkopelaajat ovatkin nuoruudessaan harrastaneet salibandya seuratasolla. Molemmissa sarjoissa kilpaillaan maineen ja kunnian lisäksi myös Säbäliigan huikeasta voittopokaalista.

Jako Haastaja- ja Kilpasarjaan perustuu edellisen kauden runkosarjasijoitukseen ja sarjan ennakkokyselyyn. Uusilta joukkueilta kartoitetaan lajiosaamista ja omaa toivetta sarjavalinnasta. Nykyisessä sarjajärjestelmässä joukkueiden siirtyminen sarjasta toiseen on joustavaa. Mikäli sarjan sisällä on merkittäviä tasoeroja voidaan Kilpasarjan viimeinen tai viimeiset joukkueet ja Haastajasarjan kärkijoukkue tai -joukkueet sijoittaa eri sarjaan kesken runkosarjan. Nousija- ja putoajajoukkueiden pisteet nollataan, ja he pelaavat joka ottelun tuplapisteillä.

Välineet ja tuomarointi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistolta voi lainata maalivahdin varusteita. Tuomarointi runkosarjassa hoidetaan perinteisesti joukkueiden kesken. Tuomaroiva joukkue ilmoitetaan otteluohjelmassa (suluissa). Tuomarointia varten ISYYn toimistolta voi lainata pillin. 

Pudotuspeleissä ja finaalitapahtumassa tuomaroivat salibandyliiton tuomarit.

Otteluohjelmat ja sarjataulukot:

Säbäliiga 2023-2024

 

Säbäliiga 2022-2023 // Joukkueet 2022-2023

Säbäliiga 2022-2023

Säbäliiga 2021-2022

Säbäliiga 2020-2021

Säbäliiga 2019-2020 // Pudotuspelit 2020

Säbäliiga 2018-2019