Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntailtapäivä


Syksyn 2019 liikuntailtapäivän ohjelma

Keskiviikkona 2.10.2019 klo 12-16


Mikä liikuntailtapäivä?


Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n opiskelijoiden ja henkilöstön sekä HUMAKin ja Taideyliopiston opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävää liikuntailtapäivää vietetään keskiviikkona 2.10. klo 12-16. Iltapäivä on rehtorin päätöksellä opetuksesta vapaa. Liikuntailtapäivään osallistujilla ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.  Ilmoittautumisohje ilman SYKETTÄ-tarraa seuraavassa kappaleessa. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Anna itsellesi ja työyhteisöllesi aikaa hyvinvoinnin merkeissä!


Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 18.9.2019, tasan 14 vrk (Huom! kellonaikojen mukaan 14 vrk) ennen jokaisen tapahtuman alkua. 

Liikuntailtapäivän tapahtumiin ilmoittaudutaan SYKETTÄ-nettisivujen liikuntakalenterin kautta keskiviikon 2.10. kohdalta ellei toisin mainita.


Peruminen


Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 1.10., TASAN 1 vrk(24h) ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten tarjoamia tunteja perumiset pitää olla tiedossa aiemmin. Tämä on kerrottu tapahtuman tuntikuvauksessa, joten lue kuvaukset huolellisesti.

Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin kautta klikkaamalla ko. tapahtumaa tai yläpalkin omat ilmoittautumiset -kohdasta perumalla tapahtumaan osallistuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.

Mitä jos sairastun?
Jos ilmoitat sairastumisesta meille ennen tapahtuman alkua, niin kaikki ok!
– Jos ilmoitat sairastumisesta vasta tapahtuman aikana tai jälkikäteen, niin toimitathan meille sairauslomatodistuksen tai maksat 10 € sanktion.

SYKETTÄ-tiimin yhteystiedot löydät kotisivuilta


Ohjelma lyhyesti – Laajemmat infot sekä linkit


Ulkoliikuntaa Kuopiossa:

Ulkoliikuntaa muualla:

Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla:

Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa:


1) Ulkoliikuntaa Kuopiossa

Ilmoittautumislinkit päivittyvät keskiviikkoon 18.9. klo 12.00 mennessä.


Jousiammuntaa Puijolla – TÄYNNÄ


Jousiammunnan lajikokeilu opastetusti. Kolme tunnin ryhmää ja jos seuraavaan ryhmään ei ole paljon tulijoita, niin voi jäädä pidemmäksikin aikaa. Lajin pariin opastaa Puijon Jousi ry:n toimijat.
Paikka: Puijon jousiampumarata, Puijon urheilualueella hiihtostadionista kaupunkiin päin oleva kenttä

Ilmoittautuminen sekä ilmoittautumisen peruminen päättyy maanantaina 30.9. klo 12.00. Lajikokeilussa on säävaraus ja osallistujille ilmoitetaan viimeistään 24h ennen tapahtuman alkua, jos lajikokeilu joudutaan perumaan.


Ratsastusta Savisaaressa – TÄYNNÄ


Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle. Hinta on 20 e/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille FI55 1078 3000 220219. Ilmoittautumiset ja maksut viimeistään torstaina 26.9.


Sauvakävelyä Puijolla – PERUTTU


Tämä aktiviteetti peruttiin vähäisen ilmoittautuneiden määrän vuoksi.

Tule sauvakävelemään ohjatusti Puijon hienoihin maisemiin! Ohjattu sauvakävely pitää sisällään tekniikkavinkit sekä yhteislenkin Puijolla, joka soveltuu kaikenkuntoisille. Tahti pidetään osallistujille sopivana, mutta huomaathan että mäkinen maasto tuo haastetta.


Suunnistusta Neulamäellä


PuSu eli Puijon Suunnistajat opastaa halukkaat liikuntailtapäivänä suunnistuksen saloihin Neulamäellä.


PERUTTU: Sähköpolkupyöräilyn lajikokeilu on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi


Tule ja kokeile sähköpolkupyöräilyä opastetusti. Liikuntailtapäivänä järjestetään kaksi eri ryhmää. Lyhyempi reitti n. 10 km ja pidempi n. 20 km.


2) Ulkoliikuntaa muualla: Luontoretki Niittylahteen – bussikuljetus


Niittylahden alue on yksi Kuopion tärkeimmistä ulkoilu- ja retkeilykohteista ja se on pääosin kaupungin omistuksessa. Tonkkurinmäen maisemia voit ihailla erillisellä 2,5 kilometrin mittaisella lenkillä. Niittylahden alueella on myös kaksi luonnonsuojelualuetta: Tonkkurinmäen selänne ja Mustajärven kallioalue. Retkeilyreitin varrella on myös näkötorni, josta avautuvat komeat maisemat Kallavedelle. Niittylahden alueelle on noin puolen tunnin ajomatka. Alueelle on yhteiskuljetus busseilla ja sinulla on mahdollisuus lähteä kiertämään reittejä opastetusti tai omatoimisesti. Voit ottaa myös omat eväät mukaan. Sienestäminen on mahdollista omatoimisesti. 

Opastettu retki järjestetään yhteistyössä Kuopion kampuksen ympäristöklubin kanssa. Reitti kiertää Tonkkurinmäen lenkin ja käy näkötornilla ja palaa samaa reittiä takaisin.

Voit lukea kokemuksia Niittylahden reitistä mm. täältä.

Lähtö klo 12.30 Studentian edestä ja Technopoliksen pääsisäänkäynnin edestä klo 12.30, josta toinen bussi ajaa Studeentian kautta Opistotielle.
Saapuminen Niittylahteen n. 13.15
Bussi lähtee Niittylahdesta takaisin klo 15.45.
Saapuminen Kuopioon n. klo 16.15.

Tästä linkistä sitova ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen on sitova 25.9. klo 12.00 jälkeen.

Luonnossa oleskelu ja liikkuminen parantavat ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja parantaa mielialaa.


3) Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla


Sisäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla ko. tunnin nimeä. Linkit tulevat näkyviin 18.9.2019 klo 12.00 mennessä, jolloin ensimmäisille tunneille ilmoittautuminen alkaa.


Microkatu, Savonia-amk:n kampus


Tutustu sähköpyöriin Microkadun kampussydämessä (Savonian uudessa aulatilassa) klo 9-15.30! Sähköpyöriä on esittelemässä Sähkis.fi/Antti Lehtonen. Tervetuloa tutustumaan! Sähkis vuokraa yrityksille ja ryhmille sähköpyöriä niin maasto- kuin kaupunkiajoon.  


Studentia


Studentian kuntosali on käytössä klo 12.00 – 16.00


Snellmania – Yliopistonranta 1, 2. krs


Snellmanian kuntosali  käytössä klo 12.00 -15.00


Opistotie – Opistotie 2


Ovet auki liikuntatiloihin ilman kulkuavainta klo 12-16.


Viretori
Ravitsemustietoa: Liikkujan kasvisruokavalio -luento


Liikuntailtapäivän ravitsemusosiossa haetaan virkeyttä ja energiaa kevään aherruksen keskelle.

Puhtia pienistä muutoksista! -ravitsemusluento onkin tiivis paketti arjessa jaksamiseen vaikuttavista valinnoista. Luennolla käydään läpi niitä pieniä valintoja, joilla todella on merkitystä ja pitkäkantoisia vaikutuksia terveyden ja jaksamisen kannalta. Luvassa on paljon käytännönvinkkejä ja -ideoita hyödynnettäväksi omassa arjessasi. Loppuun on varattu lyhyesti aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tule siis kuulemaan SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Hennaa ja tuunaamaan oma arkesi vielä paremmin hyvinvointiasi tukevaksi!


4) Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja muissa tiloissa


Element Studio – Maaherrankatu 21


Element Studio on monipuolinen, kodikas ja nykyaikainen kuntoilustudio aivan Kuopion keskustassa. Liikuntailtapäivänä voit käydä itsenäisesti heidän kuntosalillaan treenaamassa ilman maksua. Ei erillistä ilmoittautumista.


Jääkiekkoa Lippumäessä – Rauhalahdentie 66


Liikuntailtapäivänä voit osallistua SYKETTÄ-liikuntakalenteriin kuuluvalle jääkiekon avoimelle lajivuorolle myös ilman SYKETTÄ-tarraa! Ilmoittaudu kalenterin kautta:


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – Boulderointia ja köysikiipeilyä


Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle. Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä!

Yhdellä hinnalla voit boulderoida / köysikiipeillä niin kauan kuin jaksat.


Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3 – Lasersota Standoff


STANDOFF – Lasertaistelu: Uudistetulla areenalla joukkueet jakautuvat poliiseihin ja rosvoihin. Tulitaistelut ovat entistä kiivaampia ja nopeampitempoisia ja haastavampi areena vaatii pelaajia liikkumaan enemmän. Yksi peli kestää 1,5 h.
Ilmoittaudu mukaan ja maksa paikan päällä.

 Missä? Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskus. Jokiharjuntie 3, Vuorela. Puh. +358 (0)44 7476 111


Kunnonsali – Ajurinkatu 16 (viihdekeskus Minna)


 


Kuopion keilahalli


Keilaamaan edullisesti liikuntailtapäivänä!


Kuopion Miekkailijat – Kemilänrinne 1 Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan Otsolassa (Vetrea), osoite Kemilänrinne 1. 

Kulkuohje tilaan: Mene Vetrean parkkipaikan perällä olevaa talon päätyä kohti ja rakennuksen päädystä (punainen nuoli kartalla) olevasta alakertaan vievien rappujen kautta suoraan Kuopion Miekkailijoiden saliin.
Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:
–          Lyhyt taustoitus lajista ja varusteista
–          Alkulämmittely
–          Miekkailuasento ja liikkuminen
–          Yksinkertainen hyökkäys ja puolustus
–          Ottelukokeilut

Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.net
Lajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm.045 678 1737 Panu


Kuopion tennisseura -TÄYNNÄ


Tule pelaamaan ohjatusti tennistä! Ryhmä sekä aloittelijoille että aiempaa pelikokemusta omaaville.

Varustus: Sisäpelikengät, tennismaila jos löytyy oma (seura lainaa mailoja tarvittaessa), juomapullo

Paikka: KTS-halli, Pitkälahdentie 8 (Pitkälahden ala-asteen kenttä)

Sitovat ilmoittautumiset liikuntakalenterin kautta 30.9.  klo 12.00 mennessä. 


Liikunta- ja kamppailukeskus LIIKE   – Crosstrainingia Sunset TL:llä


Osoite: Liikunta- ja kamppailukeskus Liike, Väliköntie 4 (kauppakeskus Birger, lähellä Giganttia)

Sunset TL: crosstraining

Crosstraining kehittää monipuolisesti kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita! Tuunnilla otetaan alkuun tekniikka- ja voimaosio, jonka jälkeen seuraa kovatehoinen hikitreeni, jossa yhdistyvät monipuoliset kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteet.

Mukaan tarvitset sisäliikuntavaatteet ja -kengät, juomapullon ja halutessasi hikipyyhkeen.


Megazone Kuopio – Leväsentie 2 B


Megazone Kuopio tarjoaa vauhdikkaita laserpelielämyksiä. Laserpelit ovat hyvää liikuntaa sekä energian ja adrenaliinin täyteistä leikkimielistä sotimista!
Laserpelit ovat täysin turvallisia ja Laserpelikeskuksen labyrinttimäinen taistelurata tuo jännittävää lisähaastetta peliin!

Liikuntailtapäivänä 

Ilmoittaudu etukäteen, jos haluat varata tietyn vuoron, kuopio@megazone.fi tai 050 318 9995

Lisätiedot: https://megazone.fi/kuopio/yhteystiedot/


Pakohuone, Mysteeri Kuopio – Tulliportinkatu 34 A


Voit valita lähdetkö pelaamaan tuttujen vai tuntemattomien kanssa.

1) Varaa itse peli sinulle ja kavereillesi netistä tai puhelimitse, alennus liikuntailtapäivänä 2.10. on 20 % pelin kokonaishinnasta!

2) Ilmoittaudu sokkopeliin! Pääsetkö uusien tuttavuuksien kanssa pakoon huoneesta?


Rauhalahti Spa, Katiskaniementie 8  


* Maksut suoraan Rauhalahti Span kassalle. Maksuvälineinä käy myös liikunta-/hyvinvointikortit ja -setelit.


Studio Tempo, Puijonkatu 27


klo 13.15 Les Mills SH’BAM 45’ (28 paikkaa) 

klo 13.30 Les Mills RPM -sisäpyöräily 30’ (16 paikkaa) 

klo 14.05 Les Mills BARRE 30’ (28 paikkaa) 

Les Mills SH’BAM Helpolla ja hullunhauskalla tunnilla pääset kokeilemaan uusimpia tanssiliikkeitä listaykkösten ja klassikkokappaleiden tahdissa. Vapauta sisäinen starasi ja kohota samalla peruskuntoasi – tanssitaitoa et tarvitse! Jokaiseen kappaleeseen on rakennettu oma koreografiansa, joten pääset tunnin aikana kokeilemaan useita eri tanssityylejä.

Les Mills RPM on Les Millsin kehittämä sisäpyöräilyn muoto, jossa ajetaan spinning-pyörällä voimakkaan musiikin tahdissa. Ohjaaja johtaa ryhmän kohti erilaisia simuloituja maastoja, joita ulkona pyöräillessäkin tulisi vastaan. On mäkistä maastoa, tasamaata, sekä myös rankkoja nousuja kohti vuorenhuippuja, unohtamatta etäisyys- ja aika-ajoja.

Les Mills BARRE on 30 minuutin baletista inspiraationsa saanut tanssillinen tunti. Tunti sisältää baletin perus,-ja voimaliikkeitä, kehonhallintaa ja lajille ominaisia tasapainoharjoituksia joita tehdään modernin popmusiikin tahtiin.
Harjoitus vahvistaa keskivartalon syviä tukilihaksia, parantaa ryhtiä ja voimistaa jalkoja. Tunnilla on tarkoitus myös pitää hauskaa ja jokainen voi löytää oman sisäisen balleriinansa.
Tunti soveltuu kaikille ja aikaisempaa tanssi/balettitaustaa ei tarvita. Harjoitus tehdään sukat tai tossut jalassa.

Studio Tempo on naisten hyvinvointikeskus, mutta liikuntailtapäivän- sekä SYKETTÄ-kalenterin tunneille ovat kaikki tervetulleita!


Virtuaalimaailma Warppi – Ajurinkatu 16 (viihdekeskus Minna) – PERUTTU


Valitettavasti Warpin varaukset jouduttiin perumaan meistä riippumattomista syistä, sillä Warpin avajaiset ovat lykkääntyneet lokakuun puolivälin tienoille. Huoneen varanneille on ilmoitettu asiasta sähköpostitse.

Virtuaalitodellisuudessa näet ja koet kaiken kolmiulotteisesti ympärilläsi – voit toimia haluamallasi tavalla, aivan kuten oikeassakin elämässä. Käytössäsi on markkinoiden parhaimmat lasit (HTC VivePro), jotka saavat kokemuksen tuntumaan ällistyttävän aidolta. Warppaa virtuaalitodellisuuden monipuoliseen maailmaan – edes taivas ei ole rajana!