Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntailtapäivä


Kevään 2019 liikuntailtapäivän ohjelma

Tiistaina 12.2.2019 klo 12-16


Mikä liikuntailtapäivä?


Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n opiskelijoiden ja henkilöstön sekä HUMAKin ja Taideyliopiston opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävää liikuntailtapäivää vietetään tiistaina 12.2. klo 12-16. Iltapäivä on rehtorin päätöksellä opetuksesta vapaa. Liikuntailtapäivään osallistujilla ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.  Ilmoittautumisohje ilman SYKETTÄ-tarraa seuraavassa kappaleessa. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Tervetuloa liikkumaan ja rentoutumaan yhdessä!


Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 29.1.2019, tasan 14 vrk (Huom! kellonaikojen mukaan 14 vrk) ennen jokaisen tapahtuman alkua. 

Liikuntailtapäivän tapahtumiin ilmoittaudutaan SYKETTÄ-nettisivujen liikuntakalenterin kautta tiistain 12.2. kohdalta ellei toisin mainita.


Peruminen


Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 11.2., TASAN 1 vrk ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten tarjoamia tunteja perumiset pitää olla tiedossa aiemmin. Tämä on kerrottu tuntikuvauksessa. Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin kautta klikkaamalla ko. tapahtumaa tai yläpalkin omat ilmoittautumiset -kohdasta perumalla tapahtumaan osallistuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.

Mitä jos sairastun?
Jos ilmoitat sairastumisesta meille ennen tapahtuman alkua, niin kaikki ok!
– Jos ilmoitat sairastumisesta vasta tapahtuman aikana tai jälkikäteen, niin toimitathan meille sairauslomatodistuksen tai maksat 10 € sanktion.

SYKETTÄ-tiimin yhteystiedot löydät kotisivuilta


Ohjelma lyhyesti – Laajemmat infot sekä linkit ilmoittautumisiin alempana/päiv. 5.2.


Ulkoliikuntaa Kuopiossa:

Ulkoliikuntaa Kasurilassa ja Tahkolla (mukaan mahtuu):

Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla: HUOM! Lisätty toinen joogatunti suuren kysynnän vuoksi Studentialle klo 14.30 – 15.25.

Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa:


1) Ulkoliikuntaa Kuopiossa


Ratsastusta aikaisemmin ratsastaneille – Savisaari/TÄYNNÄ


Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle. Hinta on 20€/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille FI55 1078 3000 220219. Ilmoittautumiset ja maksut torstaihin 7.2.2019 mennessä.


Ratsastusta aikaisemmin ratsastaneille sekä aloittelijoille – Ratsastuskoulu Ilo/TÄYNNÄ


Ratsastusta  pienryhmissä.

Hinta 20€/hlö. Ilmoittautuminen ja maksu viimeistään 9.2. tilille FI71 1797 3000 013689, viestiksi HELMIKUU SYKETTÄ. Myös peruminen tehtävä viimeistään 9.2. (3 vrk aiemmin)!

Ratsastuskoulu Ilolle pääsee oikein kätevästi bussilla: linjat 30, 31, 35 ja 40 tulevat Sorsasalon rampille, josta on noin 15min kävely tallille. Tarkemmat ohjeet saapumisesta  julkisilla ja autolla löytyy TÄÄLTÄ.


Pipolätkäturnajaiset/TÄYNNÄ


Poikkitieteellisen pipolätkäturnaus, johon voivat osallistua Kuopion korkeakoulujen henkilökunta ja opiskelijat.

Irene Partasen leipomo tuo kojunsa pelipaikoille, jossa tarjolla lämmintä juotavaa ja paikallisia herkkuja
Ilmoittautuminen tästä linkistä.
Tapahtuman järjestää KuoLO ja Preemio yhteistyössä SYKETTÄ liikuntapalvelujen kanssa.


Luistelun ja perinteisen hiihdonopetusta – PuijollaOpastettu KÄVELYRETKI Puijon torneihin/ PERUTTU


Maksun saaja: Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Tilinumero: FI31 5600 0520 1033 78
Viite: 9014
Määrä: 10,00 euroa
Eräpäivä: 12.2.2019


Snow rugbyn lajikokeilu – PERUTTU


Tule pelaamaan rugbya Kuopion Rugby Clubin opastamana! Rugby on Englannista lähtöisin oleva joukkuepeli, jossa kuljetetaan soikion muotoista palloa vastustajan maalialueelle. Rugbypalloa kuljetetaan kohti vastustajan maalialuetta juosten palloa kantamalla, syöttämällä sekä potkimalla. Tänä talvisena liikuntailtapäivänä pääset kokeilemaan lajista hankiversiota.


Omatoimisesti hiihtoa ja luistelua Kuopion satamassa


Kuopion hiihtoladut tarjoavat vaihtelevassa ja luonnonkauniissa maastossa kulkevia kuntolenkkejä ja hiihtolatuja.
Tästä näet ajantasaisen latuinfon.

Luistelun ja retkiluistelun tukikohtana toimii Kuopion Matkustajasatama, jossa luistelijoita palvelee muun muassa ihastuttava laivakahvila M/S Queen R sekä samassa yhteydessä toimiva luistinvuokraamo. Mikäli välineet löytyy omasta takaa, voi radalle suunnata myös muualta radan varrella olevilta rannoilta. Monojen ja terien lisäksi vuokrattavana on myös potkukelkkoja ja suksia. Kallaveden luisteluradan varrella, aivan sataman lähellä on myös mukava nuotiopaikka. Luisteluradan ylläpidosta vastaa Kuopion kaupungin liikelaitos Mestar Oy, joka tiedottaa virallisesti radan aukiolosta ja käytöstä.
Lisätietoja radoista täältä.


Ulkoliikuntaa Kasurilassa ja Tahkolla


Lähde laskettelemaan Kasurilaan tai Tahkolle! Tahkolle voit lähteä ulkoilemaan, laskettelemaan, hiihtämään tai valitse sinulle mieluisa aktiviteetti Tahkon laajasta tarjonnasta. Bussikyyti maksaa 5€/hlö sekä Kasurilaan että Tahkolle ja takaisin. Ilmoittautuminen Kasurilan ja Tahkon bussiin 8.2. klo 16.00 mennessä.

Kasurilan ja Tahkon bussien aikataulut. Yksi bussi kuljettaa Kasurilan kautta Tahkolle ja takaisin.

Lähtö:  klo 12.00 Microteknialla pääoven läheisyydessä
              n. klo 12.10 Snellmanian edessä
              n. klo 12. 20 Opistotien (ent.Tekun) pihassa

Paluukyydit:   Tahkolta n. klo 17.00 ja Kasurilasta n. klo 17.40 

Tahkolla lippu tehdään uudelleen ladattavalle KeyCardille, laita etäluettava kortti vasempaan taskuun. (Skidatan KeyCard 14- ja 08- alkuiset kortit eivät enää käy.) KeyCardeja ei lunasteta takaisin. Kadonnutta rinnelippua ei korvata ilman kuittia.

Kasurilan hinnat ja ilmoittautumiset:

Kasurilan hiihtokeskus sijaitsee Siilinjärvellä MT 559 (Viitonen) varrella, noin 20 km Kuopiosta pohjoiseen. Kasurilaan laskettelemaan lähtevät varaavat ja maksevat hissiliput etukäteen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet lähdössä bussikuljetukseen, niin varmista ensin paikkasi bussiin ja sen jälkeen varaa ja maksa hissilippu 14€ + bussi.

KASURILAN bussikuljetus:

Välinevuokrien tiedot alla. Jos tarvitset välineitä vuokralle, niin lähetä tiedot tarvitsemistasi välineistä sähköpostilla sirpa.risto@isyy.fi. Välinevuokrat maksetaan sovituksen yhteydessä paikan päällä.

Tahkon hinnat ja ilmoittautumiset:

Tahko sijaitsee Nilsiässä, noin 65 km Kuopiosta koilliseen.

Tahkolla on HALPAA HUPIA -HINNAT voimassa tiistaina 12.2! Jokainen laskettelija ostaa itse oman hissilippunsa. Tahkolla on myös paljon muita aktiviteetteja, joista voit valita itsellesi sopivan liikuntamuodon. Jos olet lähdössä bussikuljetukseen, niin varmista ensin paikkasi bussiin ja sen jälkeen osta itsellesi hissilippu.


2) Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla


Sisäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla ko. tunnin nimeä. Linkit tulevat näkyviin 29.1.2019 klo 12.00 mennessä, jolloin ensimmäisille tunneille ilmoittautuminen alkaa.


StudentiaKuntosaliohjausta Studentialla – TÄYNNÄ


Liikuntailtapäivänä 12.2. klo 12-16 Studentian kuntosalilla on avoimet ovet.


Snellmania – Yliopistonranta 1, 2. krs


Snellmanian kuntosali  käytössä klo 12.00 -16.00


Opistotie – Opistotie 2


Ovet auki liikuntatiloihin ilman kulkuavainta klo 12-16.


SYKETTÄ VarikkoKaverikahvilan rentoutus ylioppilaskunnan tiloissa Studentialla: Rentoutta hengitellen


Tule huokaisemaan hetkeksi ja tutustumaan hengitysharjoitusten käyttöön rentoutumisessa ja vireystilan säätelyssä. Harjoitusten jälkeen voit halutessasi jäädä viettämään aikaa kaverikahvilaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Rentoutus vain suomeksi. Järjestetään yhteistyössä YTHS-terveystyöryhmän kanssa. Kaverikahvila järjestetään ylioppilaskunnan tiloissa Lukemalla (Studentia rakennus, 1.krs.)


Ravitsemustietoa: Puhtia pienistä muutoksista! -luento


Liikuntailtapäivän ravitsemusosiossa haetaan virkeyttä ja energiaa kevään aherruksen keskelle.

Puhtia pienistä muutoksista! -ravitsemusluento onkin tiivis paketti arjessa jaksamiseen vaikuttavista valinnoista. Luennolla käydään läpi niitä pieniä valintoja, joilla todella on merkitystä ja pitkäkantoisia vaikutuksia terveyden ja jaksamisen kannalta. Luvassa on paljon käytännönvinkkejä ja -ideoita hyödynnettäväksi omassa arjessasi. Loppuun on varattu lyhyesti aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tule siis kuulemaan SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Hennaa ja tuunaamaan oma arkesi vielä paremmin hyvinvointiasi tukevaksi!


3) Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa Kuopiossa


 BowlD1ner, Ajurinkatu 16 – Keilausta 


Liikuntailtapäivänä pääset edullisesti keilaamaan BowlD1neriin, Viihdekeskus Minnaan. BowlDi1nerissä tarjolla on 8 keilarataa, liikuntailtapäivän keilausta varten et tarvitse ennakkoon ajanvarausta. Jos kuitenkin haluat varmistaa itselle/porukallesi radan niin voit varata sen soittamalla ravintolan puhelimeen.
Keilauksen aikana lisäetuna iso limonadi 2€/hlö


GameCenter Laserpelikeskus – Lasersotaa


GameCenter Laserpelikeskus tarjoaa jännittäviä laserpelielämyksiä. Laserpelit ovat hyvää liikuntaa sekä energian ja adrenaliinin täyteistä leikkimielistä sotimista! Laserpelit ovat täysin turvallisia ja Laserpelikeskuksen labyrinttimäinen taistelurata tuo jännittävää lisähaastetta peliin!

GameCenterissä koet realistisen taisteluelämyksen kehittyneillä armeijankin koulutuksissa käytössä olevilla laserpelivarusteilla. Ennen varsinaista peliä pelaajille pidetään koulutus, jossa käydään läpi pelin säännöt ja varusteiden käyttö.


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – Boulderointia ja köysikiipeilyä


Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle. Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. 

(Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä). Yhdellä hinnalla voit boulderoida / köysikiipeillä niin kauan kuin jaksat.


Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3 – Lasersotaa, uimista ja salille


STANDOFF – Lasertaistelu: Täysin uudistetulla areenalla joukkueet jakautuvat poliiseihin ja rosvoihin. Tulitaistelut ovat entistä kiivaampia ja nopeampitempoisia ja haastavampi areena vaatii pelaajia liikkumaan enemmän.pelin kesto on 1,5 h.
Ilmoittaudu mukaan ja maksut paikan päällä. Ryhmä 2 klo 15.00 – 16.30 toteutuu ja sinne voi vielä ilmoittautua.

klo 12.00 – 16.00 Uimaan ja kuntosalille Kunnonpaikkaan! Hinta 8 €/hlö. Kunnonpaikassa maksuvälineinä käy myös liikunta- ja hyvinvointisetelit sekä -kortit. Maksu suoraan Kunnonpaikan kassalle.

 Missä? Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Hyvinvointi- ja vapaa-ajankeskus. Jokiharjuntie 3, Vuorela. Puh. +358 (0)44 7476 111


Kunnonsali – Ajurinkatu 16


LesMills BodyCombat on voimistava kardiotreeni, jossa laitat kehosi äärirajoille. Tämä äärimmäisen energinen ohjelma saa inspiraationsa kamppailulajeista ja lainaa liikkeitä karatesta, nyrkkeilystä, taekwondosta, tai Chistä, capoeirasta ja muay thaista (thainyrkkeily). Tunteja tukee energinen musiikki ja kannustavat ohjaajat. Isket, lyöt, potkit ja teet kata-liikkeitä polttaen samalla hurjan määrän kaloreita treenatessasi kohti erinomaista kuntoa.


Kuopion Miekkailijat – Kemilänrinne 1 


Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan Otsolassa (Vetrea), osoite Kemilänrinne 1. 
Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:
–          Lyhyt taustoitus lajista ja varusteista
–          Alkulämmittely
–          Miekkailuasento ja liikkuminen
–          Yksinkertainen hyökkäys ja puolustus
–          Ottelukokeilut

Jokainen miekkailukokeiluun osallistuva saa 5€ suuruisen Voucherin henkilökohtaisesti käytettäväksi helmikuussa 2019 Kuopion Miekkailijoiden järjestämän miekkailun alkeiskurssimaksuun.
Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.net
Lajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm.045 678 1737 Panu


Kuopion uimaseura järjestää Niiralan uimahallissa, Hannes Kolehmaisen katu 3 –  Taitouinti ja vesipallo


Taitouinti on mielenkiintoinen yhdistelmä uintia, tanssia ja voimistelua. Oman erityispiirteensä taitotuintiin tuo veden alla tapahtuva urheilusuoritus – hengittämättä! Tunnin lajikokeilun aikana pääset kokeilemaan taitouinnin perustekniikoita sekä harjoittelemaan ja suorittamaan lyhyen liikesarjan.

Vesipallo on erittäin fyysinen olympialaisissakin mukana oleva palloilulaji. Lajissa yhdistyvät niin uinti, kontakti vastustajien kanssa kuin pallolliset taidotkin. Tunnin lajikokeilun aikana pääset harjoittelemaan vesipallon perustekniikoita kuten pallonkäsittelyä vedessä sekä ottamaan vastustajasta mittaa matsin merkeissä.

Ilmoittautuminen lajikokeiluun sisältää ohjatun toiminnan ja vapaan uintiajan uimahallin käyttöajan mukaisesti. Uimahallin käyttöaika on 2,5 tuntia (sisääntuloleimauksesta poistumisleimaukseen). Muista ottaa 50 sentin kolikko pukukoppin lukkoa varten.


Liikunta- ja kamppailukeskus LIIKE   – Crosstraining, Judon ja Karaten lajikokeilut


Osoite: Liikunta- ja kamppailukeskus Liike, Väliköntie 4 (kauppakeskus Birger, lähellä Giganttia)


Ole.Fit Siilinjärvi: Ilmainen tutustuminenRauhalahti Spa, Katiskaniementie 8  


Tervetuloa rentoutumaan ja huoltamaan itseäsi metsään ja Rauhalahden altaisiin! Kehon ja mielen huoltoa metsässä -tunnin jälkeen pääset halutessasi kylpylään rentoutumaan.


Studio Tempo


RPM on Les Millsin kehittämä sisäpyöräilyn muoto, jossa ajetaan spinning-pyörällä voimakkaan musiikin tahdissa. Ohjaaja johtaa ryhmän kohti erilaisia simuloituja maastoja, joita ulkona pyöräillessäkin tulisi vastaan. On mäkistä maastoa, tasamaata, sekä myös rankkoja nousuja kohti vuorenhuippuja, unohtamatta etäisyys- ja aika-ajoja.
Keskivartaloon keskittyvä CXWORX treenaa täydellisesti lihaksia, jotka yhdistävät kehosi ylä- ja alaosan. Se on ihanteellinen treeni vatsalle ja pakaroille, samalla kehittäen kehon toiminnallista voimaa.
BodyPump on LesMills-klassikko, jossa musiikin rytmittämänä treenataan kroppa läpi käyttäen tankoa ja irtopainoja. Tunti ei sisällä askelsarjoja.

Studio Tempo on naisten hyvinvointikeskus, mutta liikuntailtapäivän- sekä SYKETTÄ-kalenterin tunneille ovat kaikki tervetulleita!


Tenniksen lajikokeilu Kuopion Tennisseuran hallilla – ilmoittautumisaikaa jatkettu!


Tule pelaamaan ohjatusti tennistä! Ryhmä sekä aloittelijoille että aiempaa pelikokemusta omaaville.

Varustus: Sisäpelikengät, tennismaila jos löytyy oma (seura lainaa mailoja tarvittaessa), juomapullo

Paikka: KTS-halli, Pitkälahdentie 4 (Pitkälahden ala-asteen kenttä)

Ilmoittaudu kalenterin kautta 8.2.  klo 12.00 mennessä. Peruminen täytyy tehdä viimeistään 5.2. eli viikkoa ennen tapahtumaa.

Hinta: 5€/hlö