Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Kuopion korkeakoulujen liikuntailtapäivä


Tiistaina 13.2.2024 klo 12–16


Mikä on liikuntailtapäivä?

Anna itsellesi ja työyhteisöllesi aikaa hyvinvoinnin merkeissä!

Kevään 2024 ohjelma

Ilmoittautumisohjeet:

Ilmoittautuminen aukeaa pääsääntöisesti ryhmäliikuntatunneille ja palloiluvuoroille
-> TIISTAINA 30.1., tasan 14 vrk
Huom! Ilmoittautuminen aukeaa kellonaikojen mukaan tasan 14 vrk ennen jokaisen tapahtuman alkua. 


Peruminen

Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 12.2., TASAN 1 vrk (24h) ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten palveluntarjoajien tunneista perumiset pitää olla tiedossa aiemmin. Tämä on kerrottu tapahtuman tuntikuvauksessa, joten lue kuvaukset huolellisesti.

Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin tai mobiilisovelluksen kautta klikkaamalla ko. tapahtumaa, tai yläpalkin omat ilmoittautumiset -kohdasta perumalla tapahtumaan osallistuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.

Mitä jos sairastun?

SYKETTÄ-tiimin yhteystiedot löytyy täältä.


OLL:n tapaturmavakuutus

Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) tapaturmavakuutus kattaa liikuntailtapäivän aktiviteeteissa Savonia-amk:n opiskelijakunta SAVOTTAn, ja opiskelijakunta HUMAKOn jäsenet. Vakuutuksen lajirajoitukset on lueteltu tällä sivulla, jossa on ohjeet myös tapaturmatilanteisiin. Henkilökunta tai ISYYn ja TaiYon opiskelijat eivät kuulu vakuutuksen piiriin.


Henkilökunnan tapaturmavakuutus

Työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus on voimassa virkistyspäivänä yhteisen virallisen ohjelman aikana. Jos henkilö lähtee yksin jonnekin muualle omatoimisesti harrastamaan liikuntaa, ei työtapaturma- tai etätyövakuutus ole voimassa. Lisätietoja saat omalta työnantajaltasi.


Kevään 2024 ohjelma

Ohjelma lyhyesti

  1. Ulkoliikuntaa

2. Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla

3. Sisäliikuntaa, lajikokeiluja ja kisoja yhteistyökumppaneiden tiloissa:


Extra! Liikuntailtapäivänä pääset osallistumaan kaikille SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunneille veloituksetta!


1. Ulkoliikuntaa

Luistelua, hiihtoa, potkukelkkailua ja kävelyä Kallaveden jäällä

Kallavesi on talvella suosittu ulkoilukohde. Luonnonjää houkuttelee kaikenlaisia liikkujia ulkoilemaan.
Jos sinulla ei ole omia välineitä voit vuokrata niitä muun muassa m/s Queen R -laivan vuokrauspisteeltä ja nauttia samalla kahvilan herkkuja lämpimissä tiloissa m/s Queen R -laivalla.

Kahvila ja välinevuokraus on avoinna päivittäin klo 10–16 Ice Maraton jääradan auettua. Aukioloajat pidentyvät sen mukaan, kun valoisuus lisääntyy.

Vuokraustoiminnasta vastaa Kuopion Seikkailukeskus Oy, puh. 017 580 8965, info@seikkailukeskus.com

Vuokraushinnasto (talvi 2024)

Huomioithan, että kahvila ja välinevuokraus toimivat sääolosuhteiden mukaan, joten muutoksia saattaa tulla lyhyelläkin aikataululla. Päivitetyt aikataulut löytyvät täältä.


Potkukelkkakisa – Kuopion matkustajasatamassa Kallaveden jäällä

Liikuntailtapäivän sekä SYKETTÄ Kuopion 10 v.-juhlavuoden kunniaksi järjestämme leikkimielisen ja hauskan potkukelkkakisan sataman jääradalla! Kasaa oma 4 hengen tiimisi ja osallistu mukaan kisaamaan palkinnoista ja nauttimaan talvisen urheilujuhlan huumasta!

Kisassa jokaisen kilpailijan kisamatka on maksimissaan 200 metriä. Savonian ja UEFn edustusjoukkueet starttaavat kisan klo 13.15, minkä jälkeen klo 13.25 muut lähdöt starttaavat 5 minuutin välein. Kyseessä on matalan kynnyksen leikkimielinen kilpailu, johon kaikenlaiset liikkujat ovat lämpimästi tervetulleita! Osallistuminen kisaan on maksutonta ja kolme parasta joukkuetta palkitaan. Tämän lisäksi kaikki kisaan osallistuvat sekä paikan päälle saapuvat voivat osallistua arvontaan!

Mukana kisaa järjestämässä ovat Kuopion Seikkailukeskus Oy, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Liikkuva Kuopio, opiskelijakunta SAVOTTA, Luoto Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta, Kuopion Roll-Risteilyt


Ratsastus Savisaaressa – Savisaaren ratsastuskeskus

Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle.
Hinta on 22 e/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille.
tilinumero: FI55 1078 3000 220219.


Yhdistetyn lajikokeilu ja leikkimielinen kilpailu Puijolla

Tervetuloa mukaan leikkimieliseen kilpailuun Puijon talvisiin maisemiin! Kokoontuminen Kisamontun rakennuksen edustalle, joka sijaitsee tuolihissin ala-aseman vieressä. Mäkihyppyosuus hypätään K4-kokoisesta mäestä. Hiihto-osuus hiihdetään Puijon hiihtostadionilla heti mäkihyppyosuuden jälkeen. Hiihtomatka on 3 km.

Mukaan tarvitset kelin mukaisen ulkoiluvarustuksen, runsaasti lämmintä vaatetta ja omat hiihtovälineet. Myös oma kypärä on suositeltavaa ottaa mukaan, mutta ei pakollista. Mäkihyppyyn tarvittava välineistö tarjotaan tapahtuman järjestäjän puolesta.


2 – Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla

Ryhmäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla kyseisen tapahtuman nimeä. Ilmoittautuminen aukeaa tasan 14 vrk ennen tunnin alkua.


Liikkujan kasvisruokavalio – Tule kuulemaan ja keskustelemaan

Mitä liikkujan tulee huomioida kasvisruokavalion toteutuksessa? Kuinka huolehtia, että kasvisruokavalio kattaa elimistön tarpeet ja tukee palautumista sekä arjessa jaksamista? Kuinka toteuttaa monipuolista kasvisruokavaliota opiskelijabudjetilla?
Liikuntailtapäivän luento on avoin kaikille etkä tarvitse SYKETTÄ-tarraa osallistuaksesi tapahtumaan.


InBody-mittauksia – Savonia Wellness Center, Savonian Microkadun-kampus, C-osa, 4. krs 

Kiinnostaako oma kehonkoostumus? Wellness Centerillä on käytössä uusi inBody 770 -laite, joka on markkinoiden tarkin ja monipuolisin kehonkoostumusanalysaattori. Liikuntailtapäivänä pääset mittaukseen super edullisesti!


Kuntosali, Voimakellari Novapolis – Savonia


Kuntosali, ryhmäliikunta ja palloiluvuorot Studentialla

Studentian kuntosali on käytössä iltapäivän klo 12.00–16.00

Studentian liikuntasalissa

Kuntosali, Snellmanian liikuntatilat – 2. krs


3 – Sisäliikuntaa yhteistyökumppaneiden tiloissaHistorialliset tanssit, Kulttuuriareenalla (Kauppakatu 44)

Haluatko jatkaa liikuntailtapäivää ja osallistua illalla historiallisiin tansseihin?
Oletko aina katsellut kaihoten Jane Austenin periodidraamojen tanssiaiskohtauksia?
Nyt on tilaisuutesi tulla kokeilemaan tanssimista itse. Kuopion historiallisten tanssien ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokeilla historiallisia tansseja 1400–1700 luvuilta. 

Lisätietoa: https://kuohitar.yhdistysavain.fi/


Jousiammuntaa, Kotkankallion luolastossa

HUOM! Maksu viimeistään perjantaina 9.2.


Trampoliinipuisto, HUIPPU Center, Siikaranta 9 A

Trampoliinipuistoon hyppimään! Hauskaa ja tehokasta liikuntaa trampoliinilla pomppimalla. Tilassa on 400 neliötä eri vahvuisia trampoliineja, laaja hyppymonttu ja useita pelipaikkoja.


Keilausta: Keilakukko – Puijonkatu 19


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – kokeile boulderointia ja köysikiipeilyä!

Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä, saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä! Yhdellä hinnalla voit kiipeillä niin kauan kuin jaksat.

HUOM! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle.


Kuntopainia – Sammakkolammen väestönsuojan painisalissa

Kuntopaini on peruttu. Kuopion Kisaveikot järjestävät kuntopainiin tutustumisen liikuntailtapäivänä. 

Tutustumisessa harjoitellaan omalla kehonpainolla lihaskuntoa ja ketteryyttä sekä lihashuoltoa. Aikaisempaa kokemusta painista ei tarvita. Kurssi soveltuu sekä naisille että miehille. Varustuksena sisäliikuntavaatteet ja kengät. Vesipullo kannattaa ottaa mukaan.

Ryhmä pidetään, jos ilmoittautuneita on 6 henkilöä. 
Vetäjänä toimii painivalmentaja Timo Pirskanen

Paikka: Sammakkolammentien väestönsuojan painisalissa, osoite Sammakkolammentie 1E


Kuntosali, Kuntokeskus Energy Kuopiossa

Pilates -tunnilla vahvistetaan keskivartalon syvää tukea, lisätään liikkuvuutta ja kehonhallintaa, sekä tehdään ryhtiä tukevia harjoitteita. Liikkeitä tehdään pystyasennossa sekä lattialla. Käytössä erilaisia liikevaihtoehtoja, jonka ansiosta jokainen saa tehtyä tunnin itselleen sopivan haastavaksi. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille.

Mennessäsi kuntosalille, ilmoitathan Energyn kuntosalille saapuessasi, mistä korkeakoulusta tulet.


Kunnonsali, Ajurinkatu 16

Pumppi: Pumppi on lihaskuntotunti, jonka aikana käydään läpi monipuolisesti kehon eri lihasryhmät tankoa, levypainoja sekä lautaa hyödyntäen. Pitkät sarjat kehittävät sekä voimaa että kestävyyttä. Tunti sopii kaikille, sillä painojen määrää voit säädellä itse kuntosi ja voimiesi mukaan. Tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä. Tunnin alussa on lämmittely kevyemmillä painoilla, tunti ei sisällä askelsarjoja. Tunnille tarvitset mukaan kengät, juomapullon ja hikipyyhkeen. Välineet: tanko, lukot 2 kpl, 2 x 1 kg, 2 x 2.5 kg, 2 x 5 kg ja matto

Jazz-tanssitunti: Tunnilla lämmitellään tekniikkasarjoilla ja keskitytään loppusarjaan, jossa tarkoituksena löytää ilmaisua jazz tanssin keinoin

Naurujooga: Onko opiskelustressi saanut suupielesi alaspäin? Kaipaatko turvallista tilaa, jossa hullutella sydämesi kyllyydestä? Haluatko päästä ulos kuorestasi ja eroon häpeän tunteesta? Tule nauramaan! Naurujooga on jokaiselle soveltuva hyvinvointitunti, jonka tavoitteena on poistaa stressiä, aiheuttaa parempaa mieltä, itsevarmuutta ja yhteenkuuluvuuden kokemuksia. Tunti sisältää yksinkertaisia nauruharjoitteita, joiden avulla saamme naurulihakset valjastettua kohti lopussa pidettävää vapaanauruosiota. Tunti päättyy lyhyeen rentoutusharjoitukseen, joten tunti sekä energisoi, että rauhoittaa. Mukaasi tarvitset ainoastaan avoimen mielen ja kyvyn nauraa! Ps. Nauraminen ei ole pakollista!
HUOM: tunti toteutuu, jos osallistujia on vähintään 4.


Kuntotestit – Kuopiohalli

Tule testaamaan kuntoasi Kuopiohallille. Järjestämme kaikille korkeakoulun jäsenille maksuttoman mahdollisuuden tulla testaamaan kuntoaan joko kävellen tai juosten klo 13–14. Kuntotesteihin osallistuakseen ei tarvitse voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa. 

Voit osallistua joko 12min Cooperin testiin, jossa tarkoituksena on edetä juosten niin pitkä matka kuin mahdollista, tai UKK- 2 kilometrin kävelytestiin, jossa tarkoituksena on kävellä kahden kilometrin mittainen matka mahdollisimman nopeasti.

Ilmoittaudu mukaan kuntotestiin tällä lomakkeella.


KuoFit, uuden ajan kuntokeskus, Saarijärventie 9


Laserpelit ryhmille: Megazone Kuopio

Kerää kaverit mukaan ja lähtekää yhdessä pelaamaan laserpeliä Megazonen tiloihin!

Peliajat ja perumisehdot:


Les Mills TONE45′ ja Les Mills BODYCOMBAT45′ – Liikunta- ja fysiostudio Tempo

klo 12.00–12.45 Les Mills TONE 45` (28 paikkaa)
Kokonaisvaltainen yhdistelmä lihaskuntoa, kestävyyttä ja keskivartalotreeniä yhden treenin aikana. Liikkeistä on tarjolla paljon vaihtoehtoja, joten tunnilla riittää sopivasti onnistumisen elämyksiä ja haasteita kaiken kuntoisille liikkujille.

klo 13.00–13.45 Les Mills BODYCOMBAT 45` (28 paikkaa)
Energinen aerobista kuntoa, räjähtävää voimaa sekä koordinaatiokykyä kehittävä tunti. BODYCOMBAT® sisältää potku- ja lyöntisarjoja, jotka ovat saaneet vaikutteita useista eri kamppailu- ja taistelulajeista. Tunnilla taistelet kuviteltua vastustajaa vastaan samalla niska-hartiaseudun hyvinvointia lisäten. Innostava musiikki sekä sytyttävä ohjelma nostavat sykkeen korkealle ja hien pintaan. Tunti sopii hikisestä intervallitreenistä nauttiville.


Padel/Mexicano -turnaus ja omatoimista peliaikaa
Billebeino Padel Kuopio, Kumpusaari, Lokkisaarentie 3

Tervetuloa mukaan padel-turnaukseen! Turnaus on matalan kynnyksen Mexicano -turnaus, jossa on omat sarjat naisille ja miehille. Molempiin sarjoihin mahtuu max 16 pelaajaa. Pelit pelataan klo 13–15. Sitä ennen on klo 12–13, 6 kenttää ja klo 15–16, 4 kenttää varattavissa omatoimiseen pelailuun.


Shufflen alkeistunti, Tanssistudio Dream

Jo 1980-luvulla kehitetty näyttävä ja vikkelää jalka-työskentelyä vaativa tanssityyli on taas IN! Tunnilla pääset sukeltamaan shufflen perustekniikkaan ohjaaja Ainon johdolla.
Varaa tunnille mukaan sisäkengät ja juomapullo!
Et tarvitse aiempaa kokemusta osallistuaksesi tunnille.


Urheilumiekkailua

Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan –  osoite  on Kemilänrinne 1. Paikka on Mainiokoti Puijon alakerrassa.

Kulkuohje tilaan: Mene Mainiokoti Puijon parkkipaikan perällä olevaa talon oikean puoleista päätyä kohti ja rakennuksen päädystä alas (punainen nuoli kartalla)  rappujen kautta suoraan Kuopion Miekkailijoiden saliin.

Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:

Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.netLajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm. 045 678 1737 Panu


Syksyllä 2024 liikuntailtapäivä on

keskiviikkona 2.10.2024