Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntailtapäivä


KESKIVIIKKONA 3.10.2018 klo 12-16


Mikä liikuntailtapäivä?


Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävää liikuntailtapäivää vietetään 3.10. klo 12-16. Iltapäivä on opetuksesta vapaa. Osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-tarraa. Jos sinulla ei ole SYKETTÄ tarraa, niin katso ohjelma ilmoittautuminen kohdasta. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Tervetuloa liikkumaan ja rentoutumaan yhdessä!


Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 19.9.2018, tasan 14 vrk (Huom! kellonaikojen mukaan 14 vrk) ennen jokaisen tapahtuman alkua. 


Peruminen


Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 2.10., TASAN 1 vrk ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten tarjoamia tunteja perumiset pitää olla tiedossa aiemmin ja perumatta jättämisestä voi seurata suurempi sakkomaksu. Tämä on kerrottu tuntikuvauksessa. Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin kautta klikkaamalla ko. tapahtumaa tai yläpalkin omat ilmoittautumiset -kohdasta perumalla tapahtumaan osallistuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.

Mitä jos sairastun?
Jos ilmoitat sairastumisesta meille ennen tapahtuman alkua, niin kaikki ok!
– Jos ilmoitat sairastumisesta vasta tapahtuman aikana tai jälkikäteen, niin toimitathan meille sairauslomatodistuksen tai maksat normaalin 10 € sanktion.

SYKETTÄ-tiimin yhteystiedot löydät kotisivuilta


Ohjelma lyhyesti – Laajemmat infot sekä linkit ilmoittautumisiin alempana


Ulkoliikuntaa Kuopiossa:

Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla:

Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa:


1) Ulkoliikuntaa Kuopiossa


Ratsastusta aikaisemmin ratsastaneille – Savisaari


Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle. Hinta on 20€/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille FI55 1078 3000 220219. Ilmoittautumiset ja maksut pe 28.9. mennessä.


Ratsastusta aloittelijoille – Ratsastuskoulu Ilo


Ratsastusta aloittelijoille pienryhmissä. Jos joku ryhmä ei täyty, niin ryhmiä yhdistellään. Ryhmien yhdistämisestä ilmoitetaan s-postilla 30.9.2018.

Hinta 20€/hlö. Maksu ennakkoon tilille FI71 1797 3000 013689, viestiksi LOKAKUU SYKETTÄ.

Ratsastuskoulu Ilolle pääsee oikein kätevästi bussilla: linjat 30, 31, 35 ja 40 tulevat Sorsasalon rampille, josta on noin 15min kävely tallille. Tarkemmat ohjeet saapumisesta  julkisilla ja autolla löytyy TÄÄLTÄ.


Roskalenkki


Roskalenkin ideana on nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja lenkkeilystä sekä samalla pitää lähiympäristö siistinä keräämällä reitin varrelta roskat pois. Kierrämme leppoisan parin kilometrin lenkin kampusalueella ja sen lähistöllä. Roskalenkin vetäjinä on Kuopion kampuksen ympäristöklubin aktiiveja. Tule mukaan!

Lähtö Studentian edustalta klo 12:15. ja paluu samaan paikkaan lenkin jälkeen noin klo 14:30 maissa. Lenkki järjestetään, jos osallistujia on vähintään 5 vetäjien lisäksi.


Rugbyn lajikokeilu


Tule kokeilemaan rugbya! Lajikokeilu on tarkoitettu kaikille, joita tämä monipuolinen, hauska ja fyysinen palloilulaji kiinnostaa, sukupuolesta ja aiemmasta palloilutaustasta riippumatta. Ota mukaan vain säänmukaiset ulkoiluliikuntavarusteet. Jos sinulla on nappikset, ota ne mukaan. Kokeilun järjestää Kuopio Rugby club.

Missä? Puijon jalkapallostadion, Suurmäentie 85


UKK-instituutin 6 min kävelytesti


UKK-instituutissa tehtyjen tutkimusten perusteella 6 minuutin kävelytesti on luotettava maksimaalisen aerobisen tehon (VO?max) arviointimenetelmä terveille 20–70-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole hengitys- ja verenkiertoelimistön tai tuki- ja liikuntaelimistön sairautta tai oiretta, joka estää tai haittaa nopeaa kuuden minuutin kestoista kävelyä.


2) Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla


Sisäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla ko. tunnin nimeä. Linkit tulevat näkyviin 19.9.2018 klo 12.00 mennessä.


Salibandyturnaus StudentiallaOhjattua lentopalloa StudentiallaKuntosaliohjausta Studentialla


Liikuntailtapäivänä 3.10. klo 12-16 Studentian kuntosalilla on avoimet ovet. Paikalla on SYKETTÄ-ohjaaja Jasmin Qvick klo 13-15 antamassa ilmaiseksi opastusta kuntosalilaitteisiin ja kuntosalitreeniin. Neuvonta on ilmaista eikä vaadi ennakkoilmoittautumista!


Snellmania – Yliopistonranta 1, 2. krs


Snellmanian kuntosali EI ole käytössä tuntien aikana klo 12.00 -15.00


Opistotie – Opistotie 2


Ovet auki liikuntatiloihin ilman kulkuavainta klo 12-16.


SYKETTÄ VarikkoRavitsemustietoa


SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Henna Kuru sekä ravitsemustieteen ainejärjestö Retikka pitävät

ravitsemuspistettä Canthian aulassa klo 11-12.30.


Virkeä ja vetreä keho – ideoita taukojumppaan: luento ja harjoituksia Microkadulla


Ideana tunnin aikana on keskustella yleisesti hieman istumatyöskentelystä, siitä aiheutuvista niska-hartiaseudun kivuista ja jännityksistä, sekä kokeilla käytännössä erilaisia liikkeitä, joita voit jatkossa hyödyntää itse taukojumppina. Taukojumpan suurin ongelma on tehdä siitä liian ‘’isotöistä’’, jolloin helpommalla pääsee jättämällä jumpat jumppaamatta. Nyt aikomuksena onkin ideoida helppoja liikkeitä, jotka eivät vaadi liikaa aikaa, mutta tekevät olostasi virkeämmän ja kehostasi vetreämmän.


3) Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa Kuopiossa


Aitopilates, Tulliportinkatu 23 – Reformer-pilateksen pienryhmät


Kaikilla tunneilla on 4 paikkaa ja tunnit toteutuvat, jos ryhmät saadaan täyteen.

Tule tutustumaan klassiseen pilatekseen Aitopilates-studiolle, joka ainoana paikkana Kuopiossa tarjoaa pilates-laitteet harjoituksen avuksi. Kukin ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on 4 henkilöä/ryhmä. Luvassa on taattua yksilöllistä ohjausta. Liikuntailtapäivän hinta on 10 e/hlö/tunti. Maksu paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.

HUOM! Jos et pääsekään tunnille, peru ilmoittautumisesi 2.10. klo 11 mennessä! Aitopilateksen sivuilta voit lukea tarkemmin studion käytännöistä ja tiloista.


 BowlD1ner, Ajurinkatu 16 – Keilausta 


Liikuntailtapäivänä pääset edullisesti keilaamaan BowlD1neriin, Viihdekeskus IsoCeehen. BowlDi1nerissä tarjolla on 8 keilarataa, liikuntailtapäivän keilausta varten et tarvitse ennakkoon ajanvarausta. Jos kuitenkin haluat varmistaa itselle/porukallesi radan niin voit varata sen soittamalla ravintolan puhelimeen TAI  www.bowld1ner.fi sivulta, oikeasta alareunasta yhteydenottochatin kautta.


GameCenter Laserpelikeskus – Lasersotaa


GameCenter Laserpelikeskus tarjoaa jännittäviä laserpelielämyksiä. Laserpelit ovat hyvää liikuntaa sekä energian ja adrenaliinin täyteistä leikkimielistä sotimista! Laserpelit ovat täysin turvallisia ja Laserpelikeskuksen labyrinttimäinen taistelurata tuo jännittävää lisähaastetta peliin!

GameCenterissä koet realistisen taisteluelämyksen kehittyneillä armeijankin koulutuksissa käytössä olevilla laserpelivarusteilla. Ennen varsinaista peliä pelaajille pidetään koulutus, jossa käydään läpi pelin säännöt ja varusteiden käyttö.


HUIPPU Center , Siikaranta 9- trampoliiniareenalle pomppimaan


Tervetuloa pitämään hauskaa HUIPPU Centerin trampoliiniareenalle! Ilmoittaudu vastaanotossa ja täytä hyppylupa (voit myös tulostaa sen etukäteen osoitteesta huippucenter.fi). Hyppiminen on sinulle ilmaista. Hyppiminen tapahtuu omatoimisesti, ei ohjausta.


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – Boulderointia ja köysikiipeilyä


Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle. Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. 

(Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä). Yhdellä hinnalla voit boulderoida / köysikiipeillä niin kauan kuin jaksat.


Kunnonsali – Ajurinkatu 16


KunnonCross pidetään alakerran voimala-voimailutilassa. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti kehon omalla painolla ja erilaisia välineitä apuna käyttäen. Kokonaisvaltaiset liikkeet parantavat keskivartalon hallintaa, lihasvoimaa sekä tasapainoa. Tunti sisältää elementtejä crossfitistä ja kahvakuulailusta.


Kuopion Golfkeskus – Leväsentie 2b, 70700 Kuopio


Liikuntailtapäivänä pääset kokeilemaan edullisesti perusgolfia tai leikkimielistä puttauskisaa Baarikierrosta Golfkeskuksessa Leväsellä (Kauppakeskus Cantti, Leväsentie 2B). Golf on hyvää treeniä koko vartalolle sekä mielenhallinnalle. Alueelta löytyy 6 lyöntipaikkaa sekä lähipelialue puttaamiseen.

Maksu 5€/hlö (sis. 1 tunnin peliä). Mailoja lainattavissa ilmaiseksi, mukaan tarvitset vain sisäkengät.


Kuopion Miekkailijat – Kemilänrinne 1 


Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan Otsolassa (Vetrea), osoite Kemilänrinne 1. 
Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:
–          Lyhyt taustoitus lajista ja varusteista
–          Alkulämmittely
–          Miekkailuasento ja liikkuminen
–          Yksinkertainen hyökkäys ja puolustus
–          Ottelukokeilut

Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.net
Lajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm.045 678 1737 Panu


Kuopion uimaseura järjestää Niiralan uimahallissa, Hannes Kolehmaisen katu 3–  Taitouinti ja vesipallo


Taitouinti on mielenkiintoinen yhdistelmä uintia, tanssia ja voimistelua. Oman erityispiirteensä taitotuintiin tuo veden alla tapahtuva urheilusuoritus – hengittämättä! Tunnin lajikokeilun aikana pääset kokeilemaan taitouinnin perustekniikoita sekä harjoittelemaan ja suorittamaan lyhyen liikesarjan.

Vesipallo on erittäin fyysinen olympialaisissakin mukana oleva palloilulaji. Lajissa yhdistyvät niin uinti, kontakti vastustajien kanssa kuin pallolliset taidotkin. Tunnin lajikokeilun aikana pääset harjoittelemaan vesipallon perustekniikoita kuten pallonkäsittelyä vedessä sekä ottamaan vastustajasta mittaa matsin merkeissä.

Ilmoittautuminen lajikokeiluun sisältää ohjatun toiminnan ja vapaan uintiajan uimahallin käyttöajan mukaisesti. Uimahallin käyttöaika on 2,5 tuntia (sisääntuloleimauksesta poistumisleimaukseen).


Lukkopainin lajikokeilu Gladiator Factorylla – Itkonniemenkatu 29


Tule testaamaan, millainen laji on lukkopaini! Lukkopaini on tehokas ja hauska painilaji, jossa ovat mukana alasviennit, positiopaini sekä erilaiset nivellukot ja kuristukset. Lukkopainissa ottelija voi otella myös selältään, toisin kuin perinteisissä painilajeissa. Lukkopaini on monipuolista hikitreeniä, joka sopii erinomaisesti sekä miehille että naisille, kaikenkokoisille ja -kuntoisille liikkujille.

Lukkopainia pääset kokeilemaan Itkonniemellä Gladiator Factorylla eli Tehtaalla seuran ohjaajien opastamana!

Missä? Itkonniemenkatu 29, sali löytyy vanhan vaneritehtaan tiloista. Reittiohjeet löydät seuran sivuilta.


Pole Center – Puusepänkatu 5 C 1


Lattia-akro-tunnilla pääset tekemään lattialla tehtäviä akrobatia-temppuja, kuten käsilläseisontaa, kärrynpyörää, kuperkeikkaa, kyynärvarsiseisontaa ym. Varaa mukaan normaalit liikuntavaatteet ja vesipullo.

Ilma-akro tunnilla pääset tekemään akrobatia-temppuja ilmassa, kun käyttöön otetaan rengastrapetsi ja lenkkikangas. Pue päällesi pitkät urheiluhousut, (esim legginsit), ainakin kainalot peittävä paita ja ota mukaan vesipullo. Vaatteissa ei saa olla vetoketjuja tai muita teräviä osia.


Rauhalahti Spa, Katiskaniementie 8  


* 12.00 – 16.00 Kylpylä – 9 €. Pelkkään kylpylässä käyntiin ei tarvitse ilmoittautua.
* 13.00 – 13.45 Kehon ja mielen huoltoa metsässä – 7 €. Ilmoittaudu tästä! (Minimiosallistujamäärä 10 hlöä)
* Paketti: kehon ja mielen huoltoa metsässä + kylpyläkäynti 9 €/hlö

* Maksut suoraan Rauhalahti Span kassalle. Maksuvälineinä käy myös liikunta-/hyvinvointikortit ja -setelit.

Tervetuloa rentoutumaan ja huoltamaan itseäsi metsään ja Rauhalahden altaisiin! Kehon ja mielen huoltoa metsässä -tunnin jälkeen pääset halutessasi kylpylään rentoutumaan. Täydellinen paketti kehon ja mielen huotoa metsässä + kylpylä maksaa yhteensä 9€ /hlö. Pelkkä kylpylä maksaa 9€ /henkilö. Maksut Rauhalahti Span kassalle.


Studio Tempo


Les Mills Tone ™ on 45 minuutin kokonaisvaltainen yhdistelmä lihaskuntoa, kestävyyttä ja keskivartalotreeniä yhden treenin aikana. Askelkyykyt, toiminnallinen harjoittelu ja vastuskuminauhat haastavat kehoasi ja polttavat kaloreita. Liikkeistä on tarjolla paljon vaihtoehtoja, joten tunnilla riittää sopivasti onnistumisen elämyksiä ja haasteita kaiken kuntoisille. Tunnille tarvitset mukavat treenivaatteet, sisäliikuntakengät, vesipullon ja hikipyyhkeen.

Studio Tempo on naisten hyvinvointikeskus, mutta liikuntailtapäivän- sekä SYKETTÄ-kalenterin tunneille ovat kaikki tervetulleita.