Kirjaudu:


Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntailtapäivä


TIISTAINA 13.2.2018 klo 12-16


Mikä liikuntailtapäivä?


Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävää liikuntailtapäivää vietetään 13.2. klo 12-16. Iltapäivä on opetuksesta vapaa. Osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-tarraa. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Tervetuloa liikkumaan ja rentoutumaan yhdessä!


Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 30.1.2018, tasan 14 vrk (Huom! Kellonaikojen mukaan 14 vrk) ennen jokaisen tapahtuman alkua. Lähes kaikkiin liikuntailtapäivän tapahtumiin ilmoittaudutaan SYKETTÄ-nettisivujen liikuntakalenterin kautta, tiistain 13.2. kohdalta. Jokaisen henkilön tulee rekisteröityä SYKETTÄ-verkkosivulle, jotta voi ilmoittautua. Liikuntamaksua ei tarvitse maksaa. Jos rekisteröidyt ensimmäistä kertaa, valitse SYKETTÄ kauppa- sivulta liikuntatarraksi ”MAKSUTON liikuntailtapäivä kevät 2018”. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu normaalisti sisään sivun yläreunasta. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä mitään maksettua tarraa, mene verkkokauppaan ja valitse ilmainen liikuntailtapäivä kevät 2018 -tarra.


Peruminen


Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 12.2., TASAN 1vrk ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten tarjoamia tunteja perumiset pitää olla tiedossa aiemmin ja perumatta jättämisestä voi seurata suurempi sakkomaksu. Tämä on kerrottu tuntikuvauksessa. Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin kautta, samalla tavalla kuin ilmoittautuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.


Ohjelma lyhyesti – Laajemmat infot sekä linkit ilmoittautumisiin alempana


Ulkoliikuntaa Kuopiossa:

Ulkoliikuntaa muualla:

Sisäliikuntaa ja kuntosalit Opistotie, Snellmania ja Studentia:

Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa:

Muuta hyvinvointia:


1) Ulkoliikuntaa Kuopiossa


PERUTTU  –  Opastettu hiihtoretki Pilpan MajalleLuistelun ja perinteisen hiihdonopetusta – PuijollaRatsastusta – Savisaari  – TÄYNNÄ


Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle. Hinta on 20€/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille FI55 1078 3000 220219. Ilmoittautumiset ja maksut pe 9.2. mennessä.
Pakkasraja: Jos on pakkasta yli -20C, niin ei ratsastusta.  Jos olet ehtinyt maksamaan tunnin, niin voit sopia heidän kanssa uuden ajan.


Luistelua Kuopion torilla ja Ice Marathon -radalla sekä välinevuokrausta Laivakahvilasta Hiihtoladut Kuopiossa


Jos et halua ohjattua hiiihtoretkeä, niin alla olevista linkeistä löydät latukartat ja ajantasaista tietoa latujen kunnosta.

Pilpan majan avoinna ti 13.2. klo 10-15. VAIN käteinen käy maksuvälineenä.
Tervaruukin majan aukioloajat tästä.


2) Ulkoliikuntaa Kasurilassa ja Tahkolla – molemmissa busseissa on vielä tilaa!


Lähde laskettelemaan Kasurilaan tai Tahkolle! Tahkolle voit lähteä ulkoilemaan, laskettelemaan, hiihtämään tai valitse sinulle mieluisa aktiviteetti Tahkon laajasta tarjonnasta. Bussikyyti on liikuntailtapäivään osallistujille ilmainen sekä Kasurilaan että Tahkolle ja takaisin. Ilmoittautuminen Kasurilan ja Tahkon bussiin 9.2. klo 16.00 mennessä. Voit ilmoittautua busseihin 13.2. klo 11.30 asti.

Kasurilan ja Tahkon bussien aikataulut:

Lähtö:

Paluu:

Tahkolla on käytössä Skidatan KeyCard -rinnelippujärjestelmä. KeyCard on monivuotinen ja se maksaa 5 euroa. Ota siis vanha korttisi mukaan! (08 ja 14 -alkuiset älykortit eivät enää käy meillä)

Kasurilan hinnat ja ilmoittautumiset:

Kasurilan hiihtokeskus sijaitsee Siilinjärvellä MT 559 (Viitonen) varrella, noin 20 km Kuopiosta pohjoiseen.
Kasurilaan laskettelemaan lähtevät varaavat ja maksevat hissiliput etukäteen alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Jos olet lähdössä bussikuljetukseen, niin varmista ensin paikkasi bussiin ja sen jälkeen varaa ja maksa hissilippu.
Välinevuokrien tiedot alla. Jos tarvitset välineitä vuokralle, niin lähetä tiedot tarvitsemistasi välineistä sähköpostilla sirpa.risto@isyy.fi. Välinevuokrat maksetaan sovituksen yhteydessä paikan päällä.

KASURILAN bussikuljetus:

Tahkon hinnat ja ilmoittautumiset:

Tahko sijaitsee Nilsiässä, noin 65 km Kuopiosta koilliseen. 

Tahkolla on HALPAA HUPIA -HINNAT voimassa tiistaina 13.2! Jokainen laskettelija ostaa itse oman hissilippunsa. Tahkolla on myös paljon muita aktiviteetteja, joista voit valita itsellesi sopivan liikuntamuodon. Jos olet lähdössä bussikuljetukseen, niin varmista ensin paikkasi bussiin ja sen jälkeen osta itsellesi hissilippu.


3) Sisäliikuntaa kampuksilla – Studentia, Snellmania, Opistotie


Sisäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla ko. tunnin nimeä. Linkit tulevat näkyviin 30.1.2018 klo 12.00 mennessä.


Studentia – Yliopistonranta 3


LUENTO! Liikkujan ravitsemus


klo 14.00 – 15.00 Liikkujan ravitsemus -luento, ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen.
Ravitsemusluennon perusteemana on ravinnon merkitys liikkujan hyvinvoinnille.
Luennon aikana käydään läpi seuraavat teemat:
Aktiiviliikkujan energian ja ravintoaineiden tarve, ruokailun ajoituksen merkitys harjoitukseen valmistutumisessa ja palautumisessa sekä lisäravinteiden tarve ja nesteytys.Aihetta käsitellään sekä ”normaalin” liikkujan että aktiiviliikkujan näkökulmasta. Tervetuloa mukaan!

Paikka: Studentia-rakennus, Ylioppilaskunnan tilat (Lukema), Yliopistonranta 3. Luennolle mahtuu 50 henkilöä. Ilmoittaudu luennolle tästä.


Sisäliikuntaa Studentialla


Studentian liikuntasali ja kuntosali:


Snellmania – Yliopistonranta 1, 2. krs


HUOM! Snellmanian kuntosali ON KÄYTÖSSÄ klo 12 – 16 välisenä aikana!

Tai Shin Mun (Da Sheng Men, Suuren Viisaan Koulu) on tunnettu myös apina-kung funa. Se on perinteinen kiinalainen taistelutaito. Laji sisältää kaikki perinteisen taistelulajin elementit. Monipuoliseen järjestelmään sisältyy taistelutekniikoiden lisäksi mm. hierontaa, ja kovetus- ja hengitysharjoituksia. Tai Shin Mun ei ole urheilulaji eikä sisällä kilpailutoimintaa. Harjoittelun tarkoituksena on kehittää terveyttä ja vahvistaa kehoa. Tyyli sopii kaiken kokoisille, ikään ja sukupuoleen katsomat
Vaatetuksena tummat, löysät housut ja valkoinen t-paita. Normaali sisäliikuntavaatetus käy. Harjoittelemme paljain jaloin, ei kenkiä. Tunnin aikana käydään läpi perustekniikoita ja liikkumisen alkeita.
Katso lisätietoja.

Opistotie – Opistotie 2


Ovet auki liikuntatiloihin ilman kulkuavainta klo 12-16.


SYKETTÄ Varikko4) Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa Kuopiossa


Aitopilates – Reformer-pilateksen pienryhmät – Tulliportinkatu 23  – PERUTTU


Kaikilla tunneilla 4 paikkaa ja tunnit toteutuvat, jos ryhmät saadaan täyteen.

Tule tutustumaan klassiseen pilatekseen upouudelle pilates-studiolle, joka ainoana paikkana Kuopiossa tarjoaa pilates-laitteet harjoituksen avuksi. Kukin ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on 4 henkilöä/ryhmä. Luvassa on taattua yksilöllistä ohjausta. Liikuntailtapäivän hinta on 20 e/hlö/tunti. Maksu paikan päällä mieluiten käteisellä tai pankkikortilla. Liikuntasetelimaksu onnistuu online payment -toiminnolla (kännykkä tai Smartum polku) ja perinteisellä setelillä. Liikuntasetelien maksukortit eivät käy.

HUOM! Jos et pääsekään tunnille, peru ilmoittautumisesi 12.2. klo 11 mennessä! Muutoin sinulta veloitetaan osallistumismaksu (20 €). Aitopilateksen sivuilta voit lukea tarkemmin studion käytännöistä ja tiloista.


 BowlD1ner, Ajurinkatu 16 – Keilausta 


Liikuntailtapäivänä pääset edullisesti keilaamaan BowlD1neriin, Viihdekeskus IsoCeehen. BowlDi1nerissä tarjolla on 8 keilarataa, liikuntailtapäivän keilausta varten et tarvitse ennakkoon ajanvarausta. Jos kuitenkin haluat varmistaa itselle/porukallesi radan niin voit varata sen soittamalla ravintolan puhelimeen TAI uutuutena www.bowld1ner.fi sivulta, oikeasta alareunasta yhteydenottochatin kautta.


Dancepartner-tanssikoulu –  Bachata-tanssitunnit


Bachata on Dominikaanisessa tasavallassa kehittynyt musiikki- ja tanssityyli. Bachata-musiikki on tunnelmallista ja rytmikästä. Tanssina bachatalle on ominaista liikkeiden luontevuus ja rentous.  Bachatan tanssiminen on mukavaa ensiaskelista alkaen. Pidemmälle edettäessä lajissa on syvyyttä hienoon tanssitaituruuteen asti. Pientä demoa siitä minkälaista tanssia tanssimme löydät täältä: https://youtu.be/V08IHgWpXAI.

Sisältö: Opetamme bachatan perusaskeleet, viemisen ja seuraamisen perusteita sekä muutaman yksinkertaisen kuvion, joilla pääsee hyvin alkuun. Pääasia on iloita kehon liikehdinnästä hyvän musiikin tahtiin.Tunnillamme noin puolet tanssista on soolo- ja puolet paritanssia. Omaa tanssiparia ei tarvitse olla, pariosiossa yleisesti vaihdetaan paria, mutta voi tanssia myös oman parin kanssa.

Paikka: Kauppakeskus IsoCee, 1. krs, katutaso. Ajurinkatu 16, Kuopio. Tanssisali on ensimmäisessä kerroksessa Finnkinon ja Lääkäriasema Cantin välissä oleva Kuopion taideopiston tanssisali. Videopastuksen paikkaan löydät sivuiltamme http://dancepartner.fi/viikkotunnit/

Varusteet: Tunnille suosittelemme rentoja vaatteita, joissa tykkäät olla, ja joissa on vaivatonta liikkua. Vaatetuksena voi olla joustavat farkut/kollegehousut, toppi/t-paita. Jalkineina käyvät kaikenlaiset sisäkengät ja tossut.

Opettajat: Petri Sipola ja Elina Vartiainen.

Lisäinfoa opettajista ja tanssikoulusta.


GameCenter Laserpelikeskus – Tarrapallopeliä


Laserpelikeskus toivottaa sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan tarrapallopeliä! Tarrapallopeli on hauska, vauhdikas ja sporttinen laji. Kahdessa joukkueessa pelattava peli vaatii osumatarkkuutta ja tiimityöskentelyä. Pelialueena toimii labyrinttimäinen taistelurata, joka tuo jännittävää lisähaastetta peliin!


HUIPPU Center Siikaranta 9    MOLEMMAT tramppatreenitunnit täynnä!


Tramppatreeni:
Valmistaudu treeniin, joka pistää keskivartalon töihin ja hymyn huulille!
Kysessä ei ole suinkaan temppukoulu, joten tästä syystä tunnille voivat osallistua kaikki, jotka haluavat haastaa kehoa uudella tavalla. Tunti aktivoi tehokkaasti keskivartalon ja kehittää nopeasti tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Syke nousee, hiki virtaa ja mikä parasta se on hauskaa!

 Maksut (5€) suoraan Huippu Centerille.


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – Boulderointia ja köysikiipeilyä


Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle. Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. 

(Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä). Yhdellä hinnalla voit boulderoida / köysikiipeillä niin kauan kuin jaksat.


Kulttuuriareena 44 – Historialliset tanssit -lajikokeilu


Historialliset tanssit ovat tansseja, joiden musiikit ja koreografiat on koottu kirjallisista lähteistä. Näillä tansseilla ei ole tanssiperinteitä nykypäivänä, vaan erinäiset harrastajat herättävät henkiin tanssimestareiden luomuksia. Tanssilähteitä löytyy enimmäkseen 1400-1700 luvun renesanssin tai barokin Italiasta, Ranskasta tai Englannista. Lisäksi Suomessa ja muualla maailmassa innokkaimmat harrastajat ovat tuottaneet omia historiallista tyylilajeja mukailevia tansseja niin modernin ajan kappaleisiin kuin omiin sävellyksiinsä.

Mukaan ei tarvita muuta kuin liikkumiseen soveltuvat vaatteet. Tanssia voi sukkasiltaan tai tanssikengät/-tossut käyvät molemmat mainiosti.

Tiedoksesi, että Kuopiossa Historiallisen tanssin tanssikoreografioita opetellaan ja tanssitaan torstaisin Kulttuuriareenalla (Kauppakatu 44) klo 19.00. Tanssitekniikkaa ja tyyliä hiotaan samassa paikassa tiistaisin klo 17.00.


Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela – Kylpylä, circuit ja lasersota


Kunnonpaikka sijaitsee Siilinjärven kunnassa, Vuorelan taajamassa 5-tien varrella.
Etäisyys 10 km Kuopiosta pohjoiseen.

Kunnonpaikassa voit pelata laserpelisotaa 10€ hintaa/hlö. Yhden pelin kesto on 1,5h.

Lasertaistelupeliareena on kooltaan n. 400m². Areena on rakennettu hotellin sisätiloihin ja tarjoaa hienot olosuhteet pelata vauhdikasta SWAT-henkistä lasertaistelupeliä. Luethan lisää infoa muun muassa varusteista täältä! Sitovat ilmoittautumiset liikuntakalenterin tapahtumien kautta 6.2. klo 12.00 mennessä! Lasertaistelupeli kestoltaan (1,5h).

 Mahtava pakettihinta! Kunnonpaikassa saat 8€ maksulla ko. päivänä kaikki nämä kolme yhdellä maksulla:

1) Klo 15.00 – 15.45 Circuit 45 min,  Max 30 hlöä/Circuit tunti peruttu. Kylpylä ja kuntosalit 8€ yhteismaksulla.
2) Kunnonpaikan Kylpylä&Spa osastolla saat olla pukeutumisineen 2h
3) Kunnonpaikan kuntosalit


Kunnonsali – Ajurinkatu 16


KunnonCross:
Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti kehon omalla painolla ja erilaisia välineitä apuna käyttäen. Kokonaisvaltaiset liikkeet parantavat keskivartalon hallintaa,lihasvoimaa sekä tasapainoa. Sisältää elementtejä crossfitistä, kahvakuulailusta


Kuopion Golfkeskus, Leväsentie 2b, 70700 Kuopio  – GOLF


Liikuntailtapäivänä pääset kokeilemaan edullisesti golfin saloja täysin uudessa Golfkeskuksessa Leväsellä (Kauppakeskus Cantti, Mattokeskuksen ovi). Golf on hyvää treeniä koko varatalolle sekä mielenhallinnalle.

Et tarvitse ajanvarausta, mutta halutessasi voit varmistaa itsellesi lyöntipaikan ennakkoon numerosta 040-7075605 tai posti@golfkeskus.fi


Kuopion Miekkailijat – Kemilänrinne 1 


Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan Otsolassa (Vetrea), osoite Kemilänrinne 1. 
Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:
–          Lyhyt taustoitus lajista ja varusteista
–          Alkulämmittely
–          Miekkailuasento ja liikkuminen
–          Yksinkertainen hyökkäys ja puolustus
–          Ottelukokeilut

Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.net
Lajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm.045 678 1737 Panu


Kuopion uimahalli Niiralassa, Hannes Kolehmaisen katu 3– Vesijumppaa


Vesijumpan ohjaa SYKETTÄ ohjaaja KAISA. Ilmoittautuminen sisältää vesijumpan ja vapaan uintiajan uimahallin käyttöajan mukaisesti. Uimahallin käyttöaika on 2,5 tuntia (sisääntuloleimauksesta poistumisleimaukseen)


Pole Center – Puusepänkatu 5 C 1


Sensuel Pole: Tällä tunnilla saat päästää sisäisen viettelevän kissanaisesi valloilleen! Tunnilla harjoittelemme sensuellin tankotanssikoreografian ja pehmeän naisellista liikekieltä. Voit ottaa halutessasi mukaan mukavat ja hyvin pyörähdysten pyörteissä jalassa pysyvät korkokengät, pehmikettä (säärystimet ja/tai pitkät sukat) polvien alle ja viettelevään teemaan sopivaa asustusta – kaiva siis platform-korkosi ja pienimmät tankoshortsisi kaapista jos haluat ja uskallat! Meno tulee olemaan hikistä ja taatusti hauskaa, joten tule rohkeasti mukaan!


Rauhalahti Spa, Katiskaniementie 8 – Kylpylä ja kuntopiiri 


* 12.00 – 16.00 Kylpylä – 8 €. Pelkkään kylpylässä käyntiin ei tarvitse ilmoittautua.
* 14.00 – 14.45 Kuntopiiri (40 paikkaa) + Kylpylä – 8 €. Ilmoittaudu kuntopiiriin tästä ja maksut suoraan Rauhalahti Span kassalle.

Tervetuloa kehoa treenaamaan ja rentoutumaan Rauhalahden altaisiin! Kuntopiiri järjestetään Rauhalahden jumppasalissa. Tunnin jälkeen pääset kylpylään rentoutumaan. Täydellinen paketti kuntopiiri + kylpylä maksaa yhteensä 8€ /hlö. Pelkkä kylpylä maksaa 8€ /henkilö.

Maksut Rauhalahti Span kassalle. Maksuvälineinä käy myös liikunta-/hyvinvointikortit ja -setelit.