Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntailtapäivä


Kevään 2022 liikuntailtapäivä

Tiistaina 1.3.2022 klo 12-16


Ohjelma

Mikä on liikuntailtapäivä?

Anna itsellesi ja työyhteisöllesi aikaa hyvinvoinnin merkeissä!


Kevään liikuntailtapäivässä painotetaan ulkoliikuntaa. Ajatuksena on, että työ- ja opiskeluyhteisöt lähtevät omissa porukoissaan viettämään liikuntailtapäivää. Ohjelmassa on erikseen vinkkejä yhteisölliseen tekemiseen sekä valmiiksi suunniteltuja, pienissä ryhmissä toteutettavia aktiviteetteja.

Oheistapahtumana on opiskelijoille:
=> Winterfest hankifutisturnaus sekä Winterfest pilkkikisa


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 22.2.2022, tasan 7 vrk (Huom! kellonaikojen mukaan vrk) ennen jokaisen tapahtuman alkua.  POIKKEUS: Ratsastukset, jonne ilmoittautuminen on auennut heti.

Liikuntailtapäivän tapahtumiin ilmoittaudutaan alla olevan tapahtuman kohdalla olevasta linkistä tai SYKETTÄ-nettisivujen liikuntakalenterin /mobiilisovelluksen kautta (tiistain 1.3. kohdalta, ellei toisin mainita).


Peruminen

Perumatta jättämisestä tai myöhässä peruuttamisesta seuraa 10 € maksu. Muista perua ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 28.2., TASAN 1 vrk (24h) ennen tapahtuman alkua, jos et pääse mukaan. Osalle ulkopuolisten palveluntarjoajien tunneista perumiset pitää olla tiedossa aiemmin. Tämä on kerrottu tapahtuman tuntikuvauksessa, joten lue kuvaukset huolellisesti.

Peruminen onnistuu SYKETTÄ-sivuston etusivun liikuntakalenterin tai mobiilisovelluksen kautta klikkaamalla ko. tapahtumaa tai yläpalkin omat ilmoittautumiset -kohdasta perumalla tapahtumaan osallistuminen. Ilmoittautuessasi sitoudut peruutusmaksukäytänteeseen.

Mitä jos sairastun?
Jos ilmoitat sairastumisesta meille ennen tapahtuman alkua, niin kaikki ok!
– Jos ilmoitat sairastumisesta vasta tapahtuman aikana tai jälkikäteen, niin toimitathan meille sairauslomatodistuksen tai maksat 10 € sanktion.

SYKETTÄ-tiimin yhteystiedot löydät kotisivuilta


OLL:n tapaturmavakuutus

Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) tapaturmavakuutus kattaa liikuntailtapäivän aktiviteeteissa Savonia-amk:n opiskelijakunta SAVOTTAn, ja opiskelijakunta HUMAKOn jäsenet. Henkilökunta tai ISYYn ja TaiYon opiskelijat eivät kuulu vakuutuksen piiriin.


Henkilökunnan tapaturmavakuutus

Työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus on voimassa virkistyspäivänä yhteisen ”virallisen” ohjelman aikana. Jos henkilö lähtee yksin jonnekin muualle omatoimisesti harrastamaan liikuntaa, ei työtapaturma- tai etätyövakuutus ole voimassa.


Muistathan noudattaa hygieniaohjeistusta! Huomioi myös nämä:


Ohjelma lyhyesti

Talviliikuntaa itsenäisesti tai työ- ja opiskeluyhteisöille

Yhteisöjen aktiviteetit, joihin on tehtävä etukäteisvaraus

Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla

Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja yhteistyökumppaneiden tiloissa:


1 – Talviliikuntaa itsenäisesti tai työ- ja opiskeluyhteisöille


Luistelemaan tai pelaamaan jääkiekkoa kaukaloon:

Vapaat luistinalueet ja kaukalot näet Liikkuva Kuopio- sivulta: https://liikkuvakuopio.fi/ulkojaat

Kallaveden luonnonjääradalla voit liikkua hyvin monilla eri välineillä:

Roll laivojen kautta välinevuokrat
Retkiluistinterät & monot 15 € / h
Retkiluistinterät 10 € / h
Potkurit, alkaen 10 € / h
Murtomaahiihtosetti 15 € / h
Sauvat 2 € / h

Ice skate rental luistinvuokraus satamassa
– Luistinvuokraus/ teroitus / suksihuolto /retkiluistimien myynti

Yhdessä hiihtämään tai retkeilemään lähimaastoon

Lisätietoja reiteistä, nuotiopaikoista ja muista ulkoliikuntapalveluista löytyy esimerkiksi kaupungin verkkosivuilta, Liikkuva Kuopio -sivuilta sekä retkikartta.fi palvelusta.        


Puijolle – Puijo Peak Oy:n palvelut


Ratsastus Peikkometsässä


Ratsastusta Savisaaressa – Savisaaren ratsastuskeskus

Oletko ratsastanut aiemmin ja osaat satuloida hevosen? Siinä tapauksessa hyppää hevosen selkään ja lähde ratsastamaan Savisaaren ratsastuskeskukselle. Hinta on 20 e/hlö ja maksut suoritetaan suoraan Savisaaren ratsastuskoulun tilille
FI55 1078 3000 220219.

HUOM! Ilmoittautuminen ja maksu viimeistään tiistaina 22.2.!


Tahko/laskettelu ja muut aktiviteetit

Kerää porukka ja lähtekää yhdessä Tahkolle laskettelemaan.
Ryhmähinnat ja ryhmänjohtaja käy lunastamassa kaikki liput kerralla Tahkolaakson lipunmyynnistä. Ryhmälippuja ei ole mahdollista ostaa verkkokaupan kautta. Jokaista 20 maksettua lippua kohden yksi lippu veloituksetta.

Tahkolla on tarjolla paljon eri vaihtoehtoja sisä- ja ulkoliikuntaan. Katso tarjonta täältä.

Kasurila/laskettelu

Arkisin käytössä 4 rinnettä, 2 ankkurihissiä, sompahissi ja mattohissi. 
Hinnasto ja lisätiedot.

Kasurilan hiihtokeskus sijaitsee Siilinjärvellä MT 559 (Viitonen) varrella, noin 20 km Kuopiosta pohjoiseen.

Kuopiosta ja Siilinjärveltä Kasurilan hiihtokeskukseen ja takaisin pääset Pohjolan Liikenteen busseilla numero 31, 35 ja 40. Katso aikataulut >>


**Liikuntailtapäivä goes Winterfest: Hankifutis-turnaus**

Savilahdella on aikaisempina vuosina järjestetty poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma Winterfest. Winterfestin peruuntumisen vuoksi järjestetään liikuntailtapäivän yhteydessä opiskelijoiden hankifutisturnaus Savilahdella klo 12.00 alkaen.

Kilpailuun voivat osallistua Savonia-ammattikorkeakoulun sekä Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Hankifutikseen osallistuminen on ilmaista. Hankifutiskenttä on Snellmanian lounasravintolan edustalla olevalla nurmialueella. Turnaus kestää joukkuemäärästä riippuen noin 3 tuntia.

ILMOITTAUTUMINEN

Turnaukseen osallistuminen on ilmaista. Turnaukseen otetaan maksimissaan 12 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnaukseen ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella 24.2.2022 klo 16.00 mennessä https://forms.gle/XTfSa4FT2Xv3k4uu7 

PALKINNOT
1. 10 x SONY WIRELESS kuulokkeet
2. 4 tuntia hohtokeilausaikaa Keilakukkoon
3. Savonia/UEF tuotekassi

LUE TURNAUKSEN SÄÄNNÖT


**Liikuntailtapäivä goes Winterfest: Pilkkikisa**

Savilahdella on aikaisempina vuosina järjestetty poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma Winterfest. Winterfestin peruuntumisen vuoksi järjestetään liikuntailtapäivän yhteydessä opiskelijoiden pilkkikilpailut Savilahdella klo 13.00 – 15.00. 

Kilpailuun voivat osallistua Savonia-ammattikorkeakoulun sekä Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Kilpailualue on rajattu ja se sijaitsee Studentia -rakennuksen edustalla.

ILMOITTAUTUMINEN

Kisaan osallistuminen on ilmaista. Pilkkikisaan pääsee osallistumaan 70 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta https://forms.gle/LRVVqWwY4sKBVE3N9 

PALKINNOT

Kilpailussa palkitaan suurimman kalan saanut 100€ S-ryhmän lahjakortilla sekä määrällisesti eniten kaloja saanut 50€ S-ryhmän lahjakortilla.

SÄÄNNÖT


2 – Yhteisöjen aktiviteetit, joihin on tehtävä ennakkovaraus


Keilausta: Keilakukko

Keilausta Rauhalahdessa

Laserpelit ryhmille: Megazone Kuopio

Mysteeri Kuopio: pakohuonepelit

Padel – Billebeino Padel Kuopio oy

Virtuaalimaailma Warppi – Ajurinkatu 16 (Viihdekeskus Minna)

Hyppää virtualitodellisuuteen edulliseen liikuntailtapäivän hintaan! Virtuaalimaailmassa seikkaileminen on sinulle ja kaveriporukallesi kivaa yhteistä puuhaa, jossa tulee hiki ja adrenaliini virtaa!

Virtuaalitodellisuudessa näet ja koet kaiken kolmiulotteisesti ympärilläsi – voit toimia haluamallasi tavalla, aivan kuten oikeassakin elämässä. Käytössäsi on markkinoiden parhaimmat lasit (HTC VivePro), jotka saavat kokemuksen tuntumaan ällistyttävän aidolta. Warppaa virtuaalitodellisuuden monipuoliseen maailmaan – edes taivas ei ole rajana!

Koettava elämys / pelattava peli valitaan, kun VR-lasit asetetaan päähän. Elämystä & peliä saa vaihtaa vuoron aikana niin monesti kuin haluaa ja virtuaaliseikkailijaakin vuorotellaan omaan tahtiin. Valikoimassa löytyy mm. luontoseikkailija, extreme-elämyksiä, musiikkipelejä, toimintaa ja kauhua, strategiapelejä… Jokaiselle jotain!

Elämysvalikoimassa on jokaiselle jotakin:

6 huonetta varattavissa tasatunnein, varaus SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta:

Hinta 25 €/huone – 1-3 henkilöä per huone, eli hinta jaetaan huoneeseen tulijoiden kesken. (Normaali hinta 36 €!) Maksu paikan päällä.

Lisätietoja Warpin nettisivuilta eli täältä.


3 – Sisäliikuntaa ja hyvinvointia kampuksilla


Sisäliikuntatunneille pääset ilmoittautumaan klikkaamalla ko. tunnin nimeä. Ilmoittautuminen aukeaa tasan 7 vrk ennen ko. tunnin alkua.

Huomioithan nämä asiat, kun osallistut sisäliikuntaan


Liikuntailtapäivän ravitsemusluento Lukeman tiloissa Studentialla

klo 12.00 – 13.00 Kiinnostaako kasvissyönti?
Ilmoittaudu mukaan tuosta tapahtuma linkistä yläpuolelta.
Paikka: luento pidetään Studentialla, ISYYn tiloissa Lukemalla, sisäänkäynti c-ovesta

Oletko miettinyt kasvispainotteisempaan ruokavalioon siirtymistä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tai onko tavoitteenasi täysin vegaaninen elämäntapa, mutta huomioon otettavat ravitsemustekijät arveluttavat? Tule kuuntelemaan vinkkejä ja ideoita eri tasoisiin kasvissyönnin muotoihin – luento sopii niin kasvisruokavaliota noudattaville kuin aiheesta kiinnostuneille sekasyöjille!

Ravitsemusluennon pitää SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm.


Kuntosali ja ryhmäliikunta Studentialla

Studentian kuntosali on käytössä koko päivän klo 7-22, koska vietämme likuntailtapäivän lisäksi ilmaista kokeiluviikkoa.


Snellmania – Yliopistonranta 1, 2. krs


InBody-mittauksia – VireTori, Savonian Microkadun-kampus, C-osa, 4. krs 

Kiinnostaako oma kehonkoostumus? VireTorilla on käytössä uusi inBody 770 -laite, joka on markkinoiden tarkin ja monipuolisin kehonkoostumusanalysaattori. Liikuntailtapäivänä pääset mittaukseen super edullisesti!


4) Sisäliikuntaa ja lajikokeiluja muissa tiloissa


Kiipeilykeskus VOEMA, Kaivotie 23 – kokeile boulderointia ja köysikiipeilyä!

12.00 – 21.00 Boulderointi 5€ /hlö (sis. kenkävuokran)

12.00 – 21.00 Boulderointi ja köysikiipeilykokeilu automaattivarmisteisella laitteella 10€ /hlö (sis. alkuopastukset ja kaikki varusteet) – UUSI entistä edullisempi liikuntailtapäivän erikoishinta!

Liikuntailtapäivänä sinulla on huippuedullinen mahdollisuus kokeilla boulderointia, köysikiipeilyä tai molempia Kiipeilykeskus VOEMAlla! Et tarvitse ajanvarausta, saavu vain paikan päälle. Jos olet uusi boulderoija tai köysikiipeilijä saat alkuinfon, jossa käydään läpi mm. turvallisuuteen liittyvät seikat. Jos köysikiipeilyssä on jonoa, voit käydä boulderoimassa välillä! Yhdellä hinnalla voit kiipeillä niin kauan kuin jaksat.


Kunnonsali: maastaveto-workshop

Workshop-tunnilla opit ohjaajan opastuksella maastavedon salat. Opit oikean turvallisen tekniikan ja näin pystyt kehittymään ja uskallat lisätä painoja nostoihin. Ohjaajana toimii Eemeli Sissonen.


Kuopion Miekkailijat – Kemilänrinne 1

Kuopion Miekkailijat Ry tarjoaa mahdollisuuden kokeilla urheilumiekkailua salillaan Otsolassa (Vetrea), osoite Kemilänrinne 1. 

Kulkuohje tilaan: Mene Vetrean parkkipaikan perällä olevaa talon päätyä kohti ja rakennuksen päädystä (punainen nuoli kartalla) olevasta alakertaan vievien rappujen kautta suoraan Kuopion Miekkailijoiden saliin.
Kuopion Miekkailijat lainaavat kokeilussa tarvittavan miekkailuvarustuksen, laitteet, tilan sekä tarjoavat ohjauksen. Osallistujat ottavat itsellensä mukaan sisäliikuntavarusteet (esim. veryttelyhousut, t-paita ja sisäpelikengät = vaaleapohjaiset lenkkarit,)

Miekkailukokeilu antaa tilaisuuden tutustua ehkä vähemmän tunnettuun kamppailulajiin, urheilumiekkailuun, sen sisältöön ja harrastusmahdollisuuksiin Kuopiossa.

Miekkailukokeilun sisältö:
–          Lyhyt taustoitus lajista ja varusteista
–          Alkulämmittely
–          Miekkailuasento ja liikkuminen
–          Yksinkertainen hyökkäys ja puolustus
–          Ottelukokeilut

Kuopion Miekkailijat toivottavat sinut ja kaverisi tervetulleeksi kokeilemaan urheilumiekkailua!

Lisätietoa: www.kuopionmiekkailijat.net
Lajia koskevat tiedustelut: kurssit(at)kuopionmiekkailijat.net tai gsm. 045 678 1737 Panu


Pole Center – Puusepänkatu 5 C 1

Liikuntailtapäivänä Pole Centerillä pääset rentoutumaan ihanalla liina-yin-tunnilla.

Liina-Yin on rauhallisia Yin-jooga -asanoita liinan sisällä. Asanoissa eli asennoissa ollaan useampia minuutteja kerrallaan. Tunnilla tehdään rauhallisia siirtymiä asennoista toiseen, liinan sisällä. Liina tukee kehoa ja asentoja hieman eri tavalla kuin lattia, joten saat uudenlaisen elämyksen perinteiseen Yin-joogaan verrattuna. Aikaisempaa kokemusta ilmajoogasta tai Yin-joogasta et tarvitse. Mukaan rennot ja lämpimät vaatteet.


Studio Tempo, Puijonkatu 27

LesMills BodyStep Energiaa ja iloa step-tunnilta! BODYSTEP® on energiaa, voimaa ja iloa pursuava nykyaikainen step-tunti. Siellä askelletaan mukaansa tempaavan musiikin tahdissa step-laudalle, jonka korkeutta on mahdollista säätää. Tunnilla tehtävät yksinkertaiset ja atleettiset liikkeet parantavat kuntoa, voimaa ja koordinaatiokykyä. Tunti sopii asiakkaille, jotka haluavat parantaa kuntoa, kuluttaa energiaa ja treenata tehokkaasti jalkojen ja pakaroiden lihaksia.

LesMills SH’BAM: Helpolla ja hullunhauskalla tunnilla pääset kokeilemaan uusimpia tanssiliikkeitä listaykkösten ja klassikkokappaleiden tahdissa. Vapauta sisäinen starasi ja kohota samalla peruskuntoasi – tanssitaitoa et tarvitse! Jokaiseen kappaleeseen on rakennettu oma koreografiansa, joten pääset tunnin aikana kokeilemaan useita eri tanssityylejä.

Äänimaljarentoutus on sinulle, joka kaipaat hengähdyshetkeä. Äänimaljojen rentouttava vaikutus perustuu maljojen äänen värähtelyyn, joka resonoi kehon nesteiden kanssa. Äänimaljoja käytetään myös meditaation tukena auttaen mieltä hiljenemään. Alussa teemme lyhyen kehoa rentouttavan harjoituksen musiikin avulla. Äänimaljojen lisäksi käytämme myös muita rauhoittavia soittimia; Japanilaisia tuulikelloja, kalimboja ja sadetikkua.

Studio Tempo on naisten hyvinvointikeskus, mutta liikuntailtapäivän sekä SYKETTÄ-kalenterin tunneille ovat kaikki tervetulleita!


TanssiStudio Dream

klo 12.30-13.30 Street dance (15 hlö)

Street on energinen tanssityvli, johon sekoittuu katutanssin ja hiphopin eri tyylejä. Tunnilla harjoitellaan tilassa liikkumista, lajin heittäytymistä, rytmiikkaa sekä koreografiaa. Pieneltä lihaskunnolta et tule välttymään, mutta tärkeintä on kuitenkin nauttia tanssimisesta.