Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Pumpissa @ Energy 25.9.2017

Kirjoitettu: 27.9.2017 11:17


Varasin aamulla extemporena bodypumpin, kun katselin olisiko vapautunut tälle päivälle paikkoja joltain kiinnostavalta tunnilta. Ja olihan sinne ilmestynyt muutama vapaa paikka! Jos joku tunti kiinnostaa mutta sattuu olemaan täynnä, kannattaa vielä samanakin päivänä muutamaa tuntia aiemmin käydä kyttäilemässä olisiko tullut peruutuksia. Itselläni on käytössä Sykettä app, joka on muuten tosi kätevä verrattuna nettisivuihin.

Bodypump eli pumppi oli siis keskustan Energyllä, jossa olen joskus aiemmin käynyt kuntosalilla. Paikka oli tuttu ryhmäliikuntasalia lukuun ottamatta. En ole ihan varma onko tunnin pitäjä aina sama henkilö, mutta ainakin tänään meillä ohjaajana ihan mahtavan pirteä ja tsemppaava Sara Niiranen. Pumppitunti pidetään vuoroviikoin bodystepin kanssa, joten kannattaa tsekata aikatauluista kumpi tunti on kyseessä.

Pumpissa olen käynyt aiemminkin, viimeksi tosin noin kymmenen vuotta sitten, mutta tunnin idea oli kuitenkin jo tuttu entuudestaan. Tunnille ei tarvitse ottaa mukaan omia varusteita, vesipullo riittää. Ja sitä vettä ei muuten kannata unohtaa, koska jano on varma! 🙂 Varusteina pumpissa käytetään tankoa ja levypainoja, sekä steppilautaa ja jumppamattoa.

Tunti alkoi musiikin tahdissa alkulämmittelyllä, minkä jälkeen tehtiin tangolla ja levypainoilla jalat, selkä, rinta, olkapäät, ojentajat, hauis sekä vatsat. (Unohtuikohan joku?) Jokaista lihasryhmää treenattiin aina yhden biisin ajan ja liikkeet olivat mukavan yksinkertaisia. Painoja saa laittaa tankoon oman kunnon mukaan, joten pysyäkseen mukana ei tarvitse mikään huippupumppaaja olla. Pienilläkin painoilla sain minä ainakin hien pintaan ja sykkeen taivaisiin. Lopuksi tietysti vielä venyteltiin pikkuisen, mikä sopii minulle tosi hyvin, koska venyttely kotona meinaa välillä unohtua.

Suosittelen tuntia ihan kaikille, ei siis tarvitse olla huippukunnossa tai osata hienoja aerobicsarjoja. Miehetkin varmasti ovat tervetulleita, vaikka tällä kertaa mukana olikin vain naisia. Kiitos vielä ohjaaja Saralle hyvästä treenistä ja huomisista & ylihuomisista kipeistä lihaksista! 🙂

Terkuin, Viivi