Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Palvelut


SYKETTÄ-palvelut

SYKETTÄ-liikuntapalveluiden perustana on ajatus siitä, että korkeakoululiikunta kuuluu tasapuolisesti kaikille korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstön jäsenille. Päämääränä on tarjota tasa-arvoiset ja monipuoliset liikuntapalvelut. Monipuolisen ja edullisen liikuntatarjonnan lisäksi SYKETTÄ-korkeakoululiikunta tarjoaa myös terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa edistäviä palveluja.

Liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, jonka kohderyhmään kuuluvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat Joensuun korkeakoulujen opiskelijat. Liikuntaneuvontaan ohjataan opiskeluterveydenhuollon kautta. Aktiivinen arki -pienryhmä on vaihtoehto yksilölliselle liikuntaneuvonnalle.

Kysy liikunnasta on WhatsApin kautta toimiva palvelu, jossa SYKKEEN liikuntaneuvojille voi lähettää kysymyksiä liikuntaan liittyen. Voit ottaa yhteyttä, jos kaipaat neuvoa, vinkkejä tai tukea esimerkiksi liikunnan aloittamiseen, sopivan liikuntalajin löytämiseen, liikuntamotivaatioon tai vaikkapa liikuntakalenterin koostamiseen. Kysy liikunnasta -palvelu on avoin kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille.

Liiallisen istumisen vähentämiseksi toteutamme korkeakouluissa Pylly ylös -toimintaa. Opiskelijoiden joukosta valitut Pylly ylös -lähettiläät toimivat taukoliikunnan puolestapuhujina ja asennekulttuurin muuttajina Joensuun korkeakouluissa. Kannustamme korkeakoulujen opiskelijoita ja henkilöstöä myös omatoimiseen taukoliikuntaan korkeakouluille rakennetuilla puuhanurkilla, joissa voi itsenäisesti toteuttaa taukoliikuntaa.

Korkeakoulujen opiskelijoista ja henkilöstöstä kootun Susitiimin jäsenet tekevät käyttäjille tutuksi liikuntapalveluita ja kertovat omista kokemuksistaan palveluiden käyttäjinä. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä osallistua SYKETTÄ-tunneille ja jakaa tietoa eri tuntien tuntikäytännöistä.

Jos olet jo aloittanut liikkumisen, mutta kaipaat siihen kaveria tai pienryhmää, voit laittaa hakemuksen liikuntakaveripalveluun. Sen avulla haluamme yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita. Liikuntakaveripalvelu on avoin kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille.