Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntaneuvonta


Mitä on liikuntaneuvonta?

SYKETTÄ liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, joka on aina asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Se on tarkoitettu erityisesti  terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä prosessi, joka sisältää tapaamisia liikuntaneuvojan ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakas edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

Liikuntaneuvonnan kohderyhmä

Kohderyhmään kuuluvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat Joensuun korkeakoulujen opiskelijat.

Ketkä pääsevät liikuntaneuvontaan?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) ohjaa kohderyhmään sopivat opiskelijat liikuntaneuvontaan. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, eikä edellytä SYKETTÄ-tarraa. Vaikka palvelu on käyttäjille maksuton, se ei kuitenkaan ole ilmaista. Liikuntaneuvontaan ohjattavan asiakkaan tuleekin olla motivoitunut ja halukas muuttamaan liikuntakäyttäytymistään sekä olla valmis sitoutumaan liikuntaneuvontaprosessiin.

Näiden lisäksi hänen tulee täyttää vähintään yksi seuraavista kriteereistä:

– Asiakas liikkuu terveytensä kannalta liian vähän
– Asiakkaan fyysinen kunto on heikko
– Asiakkaan aiemmat liikuntakokemukset ovat vähäisiä tai huonoja

Kuinka liikuntaneuvontaa toteutetaan?

Liikuntaneuvonta toteutetaan SYKKEEN oman liikuntaneuvonnnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta sisältää maksimissaan viisi ohjattua tapaamista liikuntaneuvojan kanssa sekä itsenäisen liikuntajakson. Tapaamisia voi olla vähemmänkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tapaamiset voidaan pitää kerran tai kahdesti viikossa. Asiakas ja liikuntaneuvoja suunnittelevat tapaamiskertojen sisällöt yhdessä ja ne toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Aktiivinen arki -ryhmä

Osalle opiskelijoista ja henkilöstöstä ryhmässä tapahtuva liikuntaneuvonta voi olla yksilöohjausta parempi vaihtoehto. Aktiivinen arki -ryhmä on kerran tai kahdesti lukuvuodessa toteutettava ryhmä, jota toteutetaan liikuntaneuvonnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta ryhmässä sopii erityisesti ryhmätukea ja liikuntaseuraa kaipaaville sekä yksinäisyyden tunnetta kokeville. Myös ryhmäohjaukseen asiakkaat ohjataan opiskelu- tai työterveyshuollon kautta.

Syksyn 2022 Aktiivinen arki -ryhmä

SYKETTÄ Joensuu järjestää syksyllä 2022 yhden liikuntaneuvontaryhmän. Ryhmä on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Ryhmän maksimikoko 8 henkilöä ja kesto 10 viikkoa. Ryhmän ohjauksesta vastaavat liikuntaneuvoja, sosionomi sekä kotitalousasiantuntija. Ryhmä alkaa tiistaina 25.10.2022 klo 18-20. Tätä ennen liikuntaneuvoja tapaa ryhmäläiset yksilötapaamisissa, jotka sovitaan henkilökohtaisesti liikuntaneuvojan kanssa.. Ilmoittautuminen on auki 20.10.2022 asti. Ryhmä on ilmainen eikä vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Ryhmään ilmoittaudutaan ensisijaisesti YTHS:n tai UEF:n opintopsykologien kautta, mutta ryhmään voi hakea suoraan SYKKEEN kautta lähettämällä hakemuksen liikuntaneuvojalle. Mikäli haet suoraan, kerro hakemuksessa lyhyesti tilanteestasi ja miksi haluat mukaan ryhmään. Lisätietoja ja hakemukset sähköpostilla osoitteeseen liikuntaneuvonta@isyy.fi.

Hyvinvointia arkeen -ryhmä

Hyvintointia arkeen -ryhmän tavoitteena on tukea kokonaisvaltaisesti hyvinvointia liikunnan, ravitsemuksen ja itsetuntemuksen avulla. Ryhmässä opetellaan kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja luodaan hyvinvointia tukevia rutiineja. Ryhmä sopii opiskelijoille, jotka haluavat saada työkaluja oman hyvinvoinnin tukemiseen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.