Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Liikuntaneuvonta


Yksilöllinen liikuntaneuvonta

Yksilöllinen SYKETTÄ liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, joka on aina asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä prosessi, joka sisältää tapaamisia liikuntaneuvojan ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakas edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

Kenelle yksilöllinen liikuntaneuvonta on tarkoitettu?

Yksilöllinen liikuntaneuvonta on tarkoitettu Joensuun korkeakoulujen opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea ja apua liikunnan lisäämiseen. Syitä hakeutua liikuntaneuvontaan voivat olla esimerkiksi terveyden kannalta liian vähäinen liikkumisen määrä, puutteellinen osaaminen tai tietämys liikunnan aloittamisesta, arjen vaikeutuminen heikon fyysisen kunnon takia tai aiemmat huonot liikuntakokemukset.

Miten yksilölliseen liikuntaneuvontaan ohjaudutaan?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) sekä yliopiston opintopsykologit ohjaavat kohderyhmän opiskelijat yksilölliseen liikuntaneuvontaan. Palvelu on maksutonta eikä edellytä SYKETTÄ-tarraa. Vaikka palvelu on käyttäjille maksutonta, sen toteuttaminen ei kuitenkaan ole ilmaista. Tämän vuoksi liikuntaneuvonta-asiakkaan tuleekin olla motivoitunut ja valmis sitoutumaan liikuntaneuvontaprosessiin.

Miten yksilöllinen liikuntaneuvonta etenee?

Liikuntaneuvonta toteutetaan SYKKEEN oman liikuntaneuvonnan palveluketjumallin mukaisesti. Yksilöllinen liikuntaneuvonta sisältää viisi ohjattua tapaamista liikuntaneuvojan kanssa sekä itsenäisen liikuntajakson. Tapaamisia voi olla vähemmänkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakas ja liikuntaneuvoja suunnittelevat tapaamiskertojen sisällöt yhdessä ja ne toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Yksilöllisestä liikuntaneuvonnasta asiakas saa käytännön vinkkejä liikunnallisempaan arkeen, kokemuksia erilaisista liikkumismuodoista sekä yksilöllistä tukea ja kannustusta omaa tavoitetta kohti.

Hyvinvointia arkeen -ryhmä

Hyvinvointia arkeen -ryhmä on pienryhmässä tapahtuvaa liikuntaneuvontaa, jonka tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia liikunnan, ravitsemuksen ja itsetuntemuksen avulla. Ryhmässä opetellaan rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja luodaan hyvinvointia tukevia rutiineja. Ryhmä on tarkoitettu yliopisto-opiskelijoille, jotka haluavat lisätä arkeensa liikuntaa ja kaipaavat työkaluja oman hyvinvointinsa tukemiseen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

Ryhmämuotoinen liikuntaneuvonta sopii erityisesti ryhmän tukea ja liikuntaseuraa kaipaaville sekä yksinäisyyden tunnetta kokeville yliopisto-opiskelijoille. Ryhmään ohjaudutaan YTHS:n tai opintopsykologien kautta. Asiakas voi hakeutua myös itse ryhmään olemalla suoraan yhteydessä liikuntaneuvojaan: liikuntaneuvonta@isyy.fi. Mikäli haet suoraan, kerro viestissä lyhyesti tilanteestasi ja miksi haluat mukaan ryhmään.

SYKETTÄ Joensuu järjestää seuraavan Hyvinvointia arkeen -ryhmän keväällä 2025.

Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Ryhmään osallistuminen on maksutonta eikä vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla, osoitteessa Tulliportinkatu 54. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa tai kulkuoikeutta salille. Ohjaus on tarkoitettu Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Täytä lomake, niin SYKETTÄ-liikuntaneuvoja ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse ohjausajan sopimiseksi.