Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntaneuvonta


Mitä on liikuntaneuvonta?

SYKETTÄ liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, joka on aina asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Se on tarkoitettu erityisesti  terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä prosessi, joka sisältää tapaamisia liikuntaneuvojan ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakas edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

Liikuntaneuvonnan kohderyhmä

Kohderyhmään kuuluvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat Joensuun korkeakoulujen opiskelijat.

Ketkä pääsevät liikuntaneuvontaan?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) ohjaa kohderyhmään sopivat opiskelijat liikuntaneuvontaan. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, eikä edellytä SYKETTÄ-tarraa. Vaikka palvelu on käyttäjille maksuton, se ei kuitenkaan ole ilmaista. Liikuntaneuvontaan ohjattavan asiakkaan tuleekin olla motivoitunut ja halukas muuttamaan liikuntakäyttäytymistään sekä olla valmis sitoutumaan liikuntaneuvontaprosessiin.

Näiden lisäksi hänen tulee täyttää vähintään yksi seuraavista kriteereistä:

– Asiakas liikkuu terveytensä kannalta liian vähän
– Asiakkaan fyysinen kunto on heikko
– Asiakkaan aiemmat liikuntakokemukset ovat vähäisiä tai huonoja

Kuinka liikuntaneuvontaa toteutetaan?

Liikuntaneuvonta toteutetaan SYKKEEN oman liikuntaneuvonnnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta sisältää maksimissaan viisi ohjattua tapaamista liikuntaneuvojan kanssa sekä itsenäisen liikuntajakson. Tapaamisia voi olla vähemmänkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tapaamiset voidaan pitää kerran tai kahdesti viikossa. Asiakas ja liikuntaneuvoja suunnittelevat tapaamiskertojen sisällöt yhdessä ja ne toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Aktiivinen arki -ryhmä

Osalle opiskelijoista ja henkilöstöstä ryhmässä tapahtuva liikuntaneuvonta voi olla yksilöohjausta parempi vaihtoehto. Aktiivinen arki -ryhmä on kerran tai kahdesti lukuvuodessa toteutettava ryhmä, jota toteutetaan liikuntaneuvonnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta ryhmässä sopii erityisesti ryhmätukea ja liikuntaseuraa kaipaaville sekä yksinäisyyden tunnetta kokeville. Myös ryhmäohjaukseen asiakkaat ohjataan opiskelu- tai työterveyshuollon kautta.

Kevään 2022 Aktiivinen arki -ryhmät

SYKETTÄ Joensuu järjestää keväällä 2022 kaksi erilaista liikuntaneuvontaryhmää. Ryhmät on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Ryhmien maksimikoko 8 henkilöä ja kesto 10 viikkoa. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikuntaneuvoja, sosionomi sekä kotitalousasiantuntija. Ryhmät alkavat joustavasti helmikuun 2022 alussa sitä mukaa, kun ryhmät täyttyvät. Ilmoittautuminen on auki 28.1.2022 asti. Ryhmät ovat ilmaisia eivätkä vaadi SYKETTÄ-tarraa.

Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti YTHS:n tai UEF:n opintopsykologien kautta, mutta ryhmiin voi hakea suoraan SYKKEEN kautta lähettämällä hakemuksen liikuntaneuvojalle. Mikäli haet suoraan, kerro hakemuksessa lyhyesti tilanteestasi, mihin ryhmään haet ja miksi haet. Lisätietoja ja hakemukset sähköpostilla osoitteeseen liikuntaneuvonta@isyy.fi.

Hyvinvointia arkeen -ryhmä

Hyvintointia arkeen -ryhmän tavoitteena on tukea kokonaisvaltaisesti hyvinvointia liikunnan, ravitsemuksen ja itsetuntemuksen avulla. Ryhmässä opetellaan kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja luodaan hyvinvointia tukevia rutiineja. Ryhmä sopii opiskelijoille, jotka haluavat saada työkaluja oman hyvinvoinnin tukemiseen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

Liikutaan yhdessä -ryhmä

Liikutaan yhdessä -ryhmän tavoitteena on yhteenkuuluvuuden ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääminen yhdessä liikkuen. Ryhmässä kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja ja nautitaan yhdessä olosta. Ryhmä sopii opiskelijoille, jotka kaipaavat ryhmään kuulumisen tunnetta tai kokevat yksinäisyyden tunnetta.