Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Liikuntaneuvonta


Mitä on liikuntaneuvonta?

SYKETTÄ liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, joka on aina asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Se on tarkoitettu erityisesti  terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville. Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä prosessi, joka sisältää tapaamisia liikuntaneuvojan ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakas edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

Liikuntaneuvonnan kohderyhmä

Kohderyhmään kuuluvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat Joensuun korkeakoulujen opiskelijat.

Ketkä pääsevät liikuntaneuvontaan?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) ohjaa kohderyhmään sopivat opiskelijat liikuntaneuvontaan. Liikuntaneuvontaan voi hakeutua myös olemalla suoraan yhteydessä liikuntaneuvojiin, liikuntaneuvonta@isyy.fi. Palvelu on maksutonta, eikä edellytä SYKETTÄ-tarraa. Vaikka palvelu on käyttäjille maksuton, se ei kuitenkaan ole ilmaista. Liikuntaneuvontaan ohjattavan asiakkaan tuleekin olla motivoitunut ja halukas muuttamaan liikuntakäyttäytymistään sekä olla valmis sitoutumaan liikuntaneuvontaprosessiin.

Näiden lisäksi hänen tulee täyttää vähintään yksi seuraavista kriteereistä:

– Asiakas liikkuu terveytensä kannalta liian vähän
– Asiakkaan fyysinen kunto on heikko
– Asiakkaan aiemmat liikuntakokemukset ovat vähäisiä tai huonoja

Kuinka liikuntaneuvontaa toteutetaan?

Liikuntaneuvonta toteutetaan SYKKEEN oman liikuntaneuvonnnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta sisältää maksimissaan viisi ohjattua tapaamista liikuntaneuvojan kanssa sekä itsenäisen liikuntajakson. Tapaamisia voi olla vähemmänkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tapaamiset voidaan pitää kerran tai kahdesti viikossa. Asiakas ja liikuntaneuvoja suunnittelevat tapaamiskertojen sisällöt yhdessä ja ne toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Aktiivinen arki -ryhmät

Osalle opiskelijoista ja henkilöstöstä ryhmässä tapahtuva liikuntaneuvonta voi olla yksilöohjausta parempi vaihtoehto. Aktiivinen arki -ryhmät ovat kerran tai kahdesti lukuvuodessa toteutettavia ryhmiä, jotka toteutetaan liikuntaneuvonnan palveluketjumallin mukaisesti. Liikuntaneuvonta ryhmässä sopii erityisesti ryhmätukea ja liikuntaseuraa kaipaaville sekä yksinäisyyden tunnetta kokeville yliopisto-opiskelijoille. Ryhmiin voi hakeutua YTHS:n tai opintopsykologien kautta tai olemalla suoraan yhteydessä liikuntaneuvojiin.

Hyvinvointia arkeen -ryhmä – ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

SYKETTÄ Joensuu järjestää keväällä 2023 yhden liikuntaneuvontaryhmän. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä ja kesto 12 viikkoa. Ryhmät ovat ilmaisia eivätkä vaadi SYKETTÄ-tarraa. Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti YTHS:n tai UEF:n opintopsykologien kautta, mutta ryhmään voi hakea myös suoraan SYKKEEN kautta lähettämällä hakemuksen liikuntaneuvojille. Mikäli haet suoraan, kerro hakemuksessa lyhyesti tilanteestasi ja miksi haluat ryhmään. Lisätietoja ja hakemukset sähköpostilla osoitteeseen liikuntaneuvonta@isyy.fi.

Hyvinvointia arkeen -ryhmä on pienryhmässä tapahtuvaa liikuntaneuvontaa, jonka tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia liikunnan, ravitsemuksen ja itsetuntemuksen avulla. Ryhmässä opetellaan rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja luodaan hyvinvointia tukevia rutiineja. Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jos olet yliopisto-opiskelija, haluat lisätä arkeesi liikuntaa ja kaipaat työkaluja oman hyvinvoinnin tukemiseen liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

Ryhmässä sinua ohjaavat liikuntaneuvoja Riina, sosionomi Aino ja kotitalousasiantuntija Tiia.

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen pidetään to 9.2.2023 klo 17-19. Tätä ennen tapaat liikuntaneuvojan yksilötapaamisessa, jonka ajankohdasta liikuntaneuvoja sopii kanssasi henkilökohtaisesti.