Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Kuntosalit


Kolme kuntosalia

SYKETTÄ-korkeakoululiikunnalla on käytössä kolme kuntosalia: Auroran kuntosali yliopistolla, Tikkarinteen kuntosali ammattikorkeakoululla sekä Joensuu Areenan kuntosali. Kuntosalien käyttö edellyttää voimassaolevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa, mutta kuntosalivuoroille ei tarvitse erikseen ilmoittautua liikuntakalenterin kautta. Lisäksi SYKETTÄ-käyttäjille on kerran viikossa vuorot Kuntokeskus Energyn Metropolin ja Rantakylän salilla (katso Muut tilat), joille tulee ilmoittatutua liikuntakalenterin kautta.

Auroran kuntosali

Sijainti

Auroran kuntosali sijaitsee Itä-Suomen yliopiston kampuksen Aurora-rakennuksessa osoitteessa Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu. Kuntosalille pääsee, kun kävelee Aurora-rakennusten välistä takapihalle, kääntyy vasemmalle ja jatkaa kävelyä suoraan takapihan päätyyn asti. Tien päässä on rakennuksen ulko-ovi, josta sisään tultaessa mennään oikeanpuoleisesta ovesta sisään. Samasta ovesta kuljetaan myös Auroran saunatilaan. Kuntosalin ovi sijaitsee vasemmalla olevan lyhyen käytävän päässä. Pukuhuoneet sijaitsevat kuntosalille sisään tultaessa käytävän päässä oikealla.

Perustiedot tilasta

Auroran kuntosalilta löytyy hyvä peruslaitteisto kuntosaliharjoitteluun. Laitteiden lisäksi salilta löytyy penkkipunnerruspenkki sekä kyykkyteline. Sali sopii hyvin treenaamiseen niin laitteilla kuin vapailla painoillakin. Tankoja on viisi: kaksi 20kg tankoa, yksi 15kg tanko sekä kaksi mutkatankoa. Salilta löytyy myös dippiteline ja boxi. Laitteisto on turvallinen ja helppokäyttöinen!

Muistettavaa:

– Mikäli kuulut UEF:n henkilökuntaan ja olet ostanut SYKETTÄ-tarran verkkokaupan kautta, lähetä sähköpostia jollekin SYKETTÄ-työntekijöistä, ja pyydä meitä aktivoimaan kulkutunnisteeseen oikeus Auroran kuntosalille. Ennen aktivointia salille ei pääse ovien ollessa kiinni.
– Kuntosalin aukioloaikoja tulee noudattaa
– Salissa saa käyttää vain sisäliikuntaan tarkoitettuja kenkiä
– Salin viimeisen iltakäyttäjän tulee sammuttaa valot lähtiessään, valokatkaisijat löytyvät kuntosalin oven vierestä
– Mikäli et ole varma, onko sinun jälkeesi tulossa muita käyttäjiä, on aina oikein sammuttaa valot

Aukioloajat

Opiskelijat:

– Ma klo 8.00-16.00 (ovet menevät lukkoon klo 15.30)
– Ti klo 8.00-16.00 (ovet menevät lukkoon klo 15.30)
– Ke klo 7.00-17.00
– To klo 8.00-16.00 (ovet menevät lukkoon klo 15.30)
– Pe klo 7.00-16.00 (ovet menevät lukkoon klo 15.30)
– La suljettu
– Su suljettu

Sali suljettu aina myös arkipyhisin (esim. vappupäivä, itsenäisyyspäivä, loppianen, joulu…)

Henkilökunta:

– Ma-su klo 7.00-22.00 (poislukien ohjattu ryhmä ti klo 16.30-18 ja ke klo 17-19)

Tikkarinteen kuntosali

Sijainti

Tikkarinteen kuntosali (myös Fysiotikan kuntosalina tunnettu) sijaitsee Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinne-kampuksen E-talon katutasossa (2. kerros) osoitteessa Tikkarinne 9, 80200 Joensuu. Kuntosalille pääsee, kun kävelee pääovesta sisään, suoraan käytävän päähän ja liukuoven jälkeen vasemmalle. Kuntosalille kuljetaan kulkutunnisteella (katso lunastusohjeet alempaa). Pukuhuoneet sijaitsevat Fysiotikan ovesta tultaessa oikealla.

Perustiedot tilasta

Tikkarinteen kuntosali on Karelia-ammattikorkeakoulun fysioterapeutti-opiskelijoiden käyttämä opetussali. Kuntosali on pieni ja viihtyisä laitepainotteinen sali, jossa on mukavan rauhallista treenailla niin kokeneemman kuin aloittelevankin kuntosaliharrastajan. Kuntosalilta löytyy mm. smith-laite, jalkaprässi, hack-kyykkylaite, HUR-paineilmalaitteet, Kinesis-laite sekä reilusti käsipainoja ja kahvakuulia.

Muistettavaa:

– Opiskelijat voivat lunastaa kulkutunnisteen ISYYn toimistolta tai POKAn Tikkarinteen toimistolta 20 euron panttia vastaan
– Karelia-amk:n henkilökunta voi pyytää Tikkarinteen vahtimestaria ohjelmoimaan omaan kulkutunnisteeseen kulkuoikeuden Tikkarinteen kuntosalille
– Tikkarinteeltä pitää poistua illalla viimeistään klo 21
– Sali on opetuskäytössä, joten kuntosalilaitteita tulee kohdella erityisen huolellisesti ja kuntosalin aukioloaikoja tulee noudattaa täsmällisesti
– Salissa saa käyttää vain sisäliikuntaan tarkoitettuja kenkiä
– Salin viimeisen iltakäyttäjän tulee sammuttaa valot lähtiessään, valokatkaisijat löytyvät kuntosalin oven vierestä
– Mikäli et ole varma, onko sinun jälkeesi tulossa muita käyttäjiä, on aina oikein sammuttaa valot

Aukioloajat

– Ma klo 7.00-8.30, 16.00-18.00 ja 19.00-21.00
– Ti klo 7.00-8.30 ja 17.00-21.00
– Ke klo 7.00-8.30 ja 16.00-21.00 (kuntosali varattu ohjatulle ryhmälle klo 18.30-19.30)
– To klo 7.00-8.30 ja 17.00-21.00
– Pe 7.00-8.30 ja 15.00-21.00
– La klo 7.00-21.00
– Su klo 7.00-21.00

Joensuu Areenan kuntosali

Sijainti

Joensuu Areenan kuntosali sijaitsee osoitteessa Mehtimäenaukio 2, 80110 Joensuu. Liikuntatiloihin kulku tapahtuu sisääntuloaulan oikealla puolella olevan pitkän käytävän päässä olevan alikulkutunnelin kautta. Käytävällä sijaitsevat myös miesten ja naisten pukuhuoneet. Kuntosalille pääsee, kun alikulkutunnelista nousee portaat ylös ja kävelee kenttien taakse Areenan takaosaan. Kuntosali sijaitsee kiipeilyseinän vieressä. Kuntosalilaitteet ovat omassa tilassaan ja juoksuratojen vieressä on myös tilaa kuntosaliharjoittelulle.

Perustiedot tilasta

Kuntosali sopii erinomaisesti vapailla painoilla treenaaville, mutta salilta löytyy myös kaikki peruslaitteet. Kuntopyörät ovat kierreportaiden päässä parvella. Kuntosalin välittömästä läheisyydestä löytyy myös kahvakuulia, tasapainolautoja ja kuntopalloja, jotka ovat vapaasti käytettävissä monipuolisiin treeneihin. Areenan kuntosalilla treenaavat useat paikalliset yksilö- sekä joukkueurheilijat.

Liikuntakäyttö

Joensuu Areenan kuntosalia voi käyttää sen aukioloaikoina SYKETTÄ-tarralla aina, kun siellä ei ole etukäteen varattua vuoroa. Kuntosalin varaukset tulee aina tarkistaa ennakkoon Joensuun kaupungin omalta tilavaraussivustolta. Ajantasaisen varaustilanteen löydät Tilava Joensuu -varauskalenterista. Liikuntatiloissa noudatetaan Joensuun kaupungin liikuntatilojen käyttösääntöä.

Aukioloajat

Joensuu Areenan ajantasaiset aukioloajat löydät täältä.