Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Syvävenyttelyllä pirteyttä pimeisiin iltoihin!

Kirjoitettu: 11.11.2017 18:43


 

Paikka: Tikkarinteen Peilisali

Aika: Maanantaisin klo 19-20

Syvävenyttely ei todellakaan ole sellaista leppoista ”vähän tuonne ja vähän tänne suuntaan” –venyttelyä, niin kuin olin alun perin ajatellut. Hiki virtasi ja välillä joutui oikein irvistämään, että sai liikesarjan loppuun. Tehty työ tuntui lihaksissa myös seuraavana päivänä, mutta hyvällä tavalla.

Tunti alkoi verryttelyllä, jonka jälkeen pääsimme dynaamisempiin liikkeisiin. Venytyssarjat olivat lyhyitä, esimerkiksi kahdeksan toistoa ja sitten vaihdettiin jo eri asentoon. Tylsää tunnilla ei siis todellakaan ollut. Jokainen sai tehdä oman tasonsa mukaan. En itse päässyt muutamiin polvilla tehtäviin liikkeisiin, tai sellaisiin, joissa seisottiin yhdellä jalalla, mutta se ei haitannut. Tärkeintä on, että yrittää eikä anna periksi liian helpolla.

Taustamusiikki toi hyvän rytmin venyttelyyn ja tunnilla oli todella mukavaa olla. Ilmapiiri oli ihanan rento ja kannustava. Jokainen keskittyi omaan tekemiseensä, eikä turhia paineita tarvinnut ottaa.

Vaativuustasoltaan tunnit ovat keskivertoja, eli siellä pärjää hyvin, vaikka aktiivista liikuntataustaa ei olisikaan. Tunnille kannattaa ottaa pitkähihainen paita alkulämmittelyyn. Itse ainakin olisin jäätynyt pelkällä lyhythihaisella paidalla, sillä palelin jo pitkähihaisen kanssa. Vesipullo on myös hyvä ottaa mukaan, mutta ilmankin pärjää. Venyttelyalustat saa paikan päältä.

Tunti sopii kaikille, mutta suosittelen sitä erityisesti henkilöille, jotka istuvat valtaosan päivästä. Oli se sitten luennolla tai tietokoneen ääressä. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon. Syvävenyttelyssä keskitytään hyvin kokonaisvaltaisesti kehon eri lihaksiin aina jaloista selkään. Se rentouttaa ja jälkikäteen tulee hyvä ja pirteä mieli. Liikunta onkin parasta lääkettä, jos pimeys alkaa ahdistaa.

Tämän tunnin takia kannattaa vaeltaa Tikkarinteelle asti.

Terkuin, Karita