Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Rekisteröidy tästä!

Register here!

Portti54 kuntosalin säännöt


Saapumalla treenaamaan salillemme sitoudut noudattamaan oheisia sääntöjä. Säännöt ovat kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi ja ne tulee jokaisen salilla treenaavan lukea ja poikkeuksetta niitä myös noudattaa. Salilla on mukavaa ja turvallista käydä silloin, kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä.

Kaikilla treenaamaan saapuvilla tulee olla voimassa oleva SYKETTÄ-tarra!

1. Siivoa jälkesi ja kohtele välineistöä hyvin

Salilla saa ja kuuluukin hikoilla, mutta pyyhi kuitenkin laitteet ja käyttämäsi välineet aina käytön jälkeen. Vie myös painot ja muut välineet paikalleen, jotta seuraavakin ne löytävät, ja roskat luonnollisesti roskiin. Painoja ei saa jättää laitteisiin ja tankoihin. Levypainot tulee palauttaa paikoilleen AINA pareittain eli saman levypainoparin molemmat painot sijaitsevat samassa paikassa. On todella turhauttavaa metsästää levypainon toista paria ympäri salia.

Laitteita ja välineitä tulee kohdella huolellisesti. Tahallisesta huolimattomuudesta johtuvat rikkoutumiset laskutetaan vahingon aiheuttajalta. Ns. tiputtelu ei ole sallittua laitteissa eikä vapailla painoilla. Mikäli sinulla on tarve tiputella vapaita painoja, sitä varten salilta löytyy paksut patjat. Lattialle tiputtelu ilman em. patjoja on EHDOTTOMASTI kielletty.

Mikäli laite tai väline rikkoontuu, tulee siitä ilmoittaa välittömästi SYKKEEN henkilökunnalle. Rikkoutuneeseen laitteeseen on hyvä laittaa lappu muita varoittamaan ja rikkoutuneen välineen voi nostaa syrjään esim. eteiseen tai keittiöön.

2. Käytä sopivia varusteita

Ulkokengissä ei saa tulla salille, vaan ne riisutaan eteisessä ja jätetään kenkätelineisiin tai kannetaan mukana pukkariin tai säilytyslokeroihin. Suosittelemme kuntosalitreenaukseen tarkoitettujen sisäkenkien käyttöä.

3. Huomioi kanssatreenaajat

On kohteliasta tervehtiä. Jutella saa ja se on jopa suositeltavaa, kunhan muistetaan antaa treenirauha muille eikä keskeytetä toisten treeniä. Kuitenkin kovin kovaääninen keskustelu ja puhelimessa puhuminen olisi hyvä hoitaa muualla kuin salin puolella.

Älä aiheuta vaaratilanteita kulkemalla liian läheltä treeniään tekevää henkilöä, hän ei välttämättä huomaa sinua. Jos nyt joku sattuu tekemään maastavetoa sinun kulkureitilläsi, voit odottaa hetken tai kiertää toista kautta.

Musiikkilaitteiden äänenvoimakkuus tulee pitää maltillisena.

4. Älä varaa laitteita tai painoja

Sarjojen välillä on hyvä nousta laitteesta ja antaa muille mahdollisuus tehdä oma sarjansa palauttelutauolla. Pura levytanko, jos et käytä sitä hetkeen äläkä varaa painoja tai suorituspaikkoja itsellesi, jos et niitä heti käytä. Jos joku kysyy, että voiko tehdä välissä niin siihen on kohteliasta suostua.

5. Treenipaikka treenin mukaan

Älä vie treenipaikkaa turhaan sellaiseen asiaan, johon et sitä välttämättä tarvitse. Esim. venyttelyt tehdään venyttelyyn tarkoitetussa huoneessa, ei kyykkyräkin alla.  Huomioithan myös, että että tehdessäsi estä muiden kulkua esim. käsipainotelineille.

6. Magnesiumin käyttö

Magnesiumin käyttäminen on ikuinen keskustelun aihe kuntosaleilla, johon meilläkään ei ole yhtä ja ainoaa kantaa. Jauhemainen magnesium sotkee, eikä sitä tahdo saada millään irti kumimatosta. Jos kuitenkin sen käyttö on sinulle ehdoton edellytys, sitä tulee käyttää viisaasti siten, että ei sotketa laitteita, välineitä, lattioita, seiniä ja muiden vaatteita. Nestemäinen magnesium ei sotke niin helposti, mutta sitäkään ei ole luvallista kaadella lattioille. Mikäli magnesiumtahroja alkaa löytyä sieltä täältä, sen käyttö tullaan kokonaan kieltämään, joten voit itse asiaan omalla toiminnallasi vaikuttaa.

7. Syöminen ja juominen salilla

Salilta löytyy keittiö, jossa voi syödä ja keitellä kahvia. Treenipuolta ei ole tarkoitettu ruokailuun. Omat jäljet raivataan aina ja astiat tiskataan. Jos käytät treenin ohessa juomana muuta kuin vettä niin ethän roiskuttele juomaa ympäriinsä (toki ei vettäkään kannata roiskutella). Jos vahinko sattuu, tulee sotku siivota itse välittömästi ennen kuin se tahmaa joka paikan.