Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Mikä SYKETTÄ?


SYKETTÄ on hyvinvointia Kuopion korkeakouluyhteisölle

SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta on Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntapalvelukokonaisuus. Taideyliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijatkin Kuopiossa pääsevät hyödyntämään palveluja.

SYKETTÄ liikuttaa koko Itä-Suomen korkeakouluyhteisöä ja samalla liikuntamaksulla pääsee hyödyntämään myös SYKETTÄ Joensuun palveluja!

Aloitimme vuoden 2014 alussa Kuopiossa ja vuoden 2015 alussa Joensuussa. Olemme saaneet hankerahoitusta palvelujen käynnistämistä varten Opetus- ja kulttuuriministeriön aikuisväestön terveyttä edistävän liikunnan määrärahasta. Korkeakoulut tukevat yhteisönsä hyvinvointia liikuntapalveluihin suunnatun tuen kautta.

Kuopion korkeakoululiikunta tavoittaa yli 11 500 korkeakouluyhteisön jäsentä. Keväällä 2019 SYKETTÄ-palveluilla on n. 2 800 liikkujaa.


Tavoitteena on aktiivinen, sosiaalinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö

Liikuntapalvelujen järjestämisessä noudatetaan seuraavia periaatteita:


Ytimessä monipuolinen liikuntakalenteri

Ytimessä on monipuolinen, erilaiset liikkujat huomioiva liikuntakalenteri, jossa tarjolla on viikoittain yli 50 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, yli 25 avointa lajivuoroa, yli 30 vakiovuoroa opiskelija- ja henkilöstöryhmille sekä vapaasti varattavissa olevia vuoroa.

Liikuntapalvelut pyörivät pääasiassa korkekakoulujen omissa liikuntatiloissa, mutta tunteja tarjotaan myös yhteistyökumppaneiden tiloissa ympäri kaupunkia. Viikoittaisen liikuntakalenterin ohella SYKETTÄ tarjoaa liikuntakursseja ja lajikokeiluja.


Toimintaa ohjaa kampuskohtainen johtoryhmä

Korkeakoululiikunnan järjestämistä ohjaa ja valvoo kampuskohtaiset johtoryhmät. Johtoryhmän tehtäviin kuuluu:

Johtoryhmän jäsenet 2024


Johtoryhmän jäsenet 2023

YTHS kunniamaininta 2021

YTHS opiskeluyhteistyön kunniamaininnan sai Löydä liikuntakaveri -hanke. Ideana oli rakentaa Discord-sovelluksella paikka, jossa opiskelijat voivat etsiä itselleen liikkumiseen seuraa ja jossa liikuntapalvelut voivat myös jakaa tietoa liikuntatapahtumista. Opiskeluyhteisön osallisuus toteutui erinomaisesti, sillä hanke toteutettiin yhteistyössä paikallisen korkeakoululiikunnan ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAVOTTA) kanssa. Toimintamalli on helposti siirrettävissä myös muille paikkakunnille ja muihin opiskeluyhteisöihin.

SYKETTÄ Kuopion löydä liikuntakaveri sivulle pääset tästä.


YTHS kärkihanke 2018 kunniamaininta

YTHS Kuopion terveystyöryhmän luoma ja käynnistämä Kaverikahvila sai YTHS Kärkihanke 2018 kunniamaininnan.
Kaverikahvila on vapaamuotoinen matalan kynnyksen taukopaikka. Siellä on asiantuntijoiden alustuksia  teemailtoina ja keskusteluja opiskelijoille läheisistä teemoista. SYKETTÄ Kuopio on ollut mukana toiminnassa alusta lähtien.
Kaverikahvilan toiminta jatkuu edelleen. Lisätietoja


Kuopion kaupungin palvelupalkinto vuonna 2017

Kuopion kaupungin palvelupalkinto 2017 myönnettin
SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunnalle tunnustuksena opiskelijoille ja henkilöstölle
suunnatun liikuntapalvelukokonaisuuden korkealaatuisesta järjestämisestä!


OLL-MALJA 2014  

OLL-malja on YTHS:n lahjoittama kiertopalkinto ja se on vuosittain myönnettävä huomionosoitus.

Pokaalissa eli OLL-maljassa lukee:

”Liikkuen elämää vuosiin”

OLL-malja myönnetään liikuntatoiminnan saralla ansioituneelle OLL:n jäsenjärjestölle.
Maljaan kaiverretaan kunakin vuonna palkitun jäsenjärjestön lyhenne. OLL-maljaa on jaettu jo 1970-luvulla.

SYKETTÄ Savilahdella -hanke sai Opiskelijoiden Liikuntaliiton OLL-Maljan marraskuussa 2014.
SYKETTÄ Savilahdella – Hanke Kuopion korkeakoululiikunnan yhteensovittamiseksi. Hanke toteutettiin yhteistyössä Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Palkinnon vastaanottivat Kuopion korkeakoululiikunnan hankkeen projektisuunnittelija Saara Hanhela ja ISYYn edustaja Olli-Pekka Sartanen.