Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Mikä SYKETTÄ?


SYKETTÄ on hyvinvointia Kuopion korkeakouluyhteisölle


SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta on Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntapalvelukokonaisuus. Vuoden 2016 alusta saakka myös Taideyliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat Kuopiossa ovat päässeet hyödyntämään palveluja.

SYKETTÄ liikuttaa koko Itä-Suomen korkeakouluyhteisöä ja samalla liikuntamaksulla pääsee hyödyntämään myös SYKETTÄ Joensuun palveluja!

Aloitimme vuoden 2014 alussa Kuopiossa, vuoden 2015 alussa Joensuussa ja vuoden 2016 alussa Savonlinnassa. Savonlinnassa palvelut ovat loppuneet vuonna 2018. Olemme saaneet hankerahoitusta palvelujen käynnistämistä varten Opetus- ja kulttuuriministeriön aikuisväestön terveyttä edistävän liikunnan määrärahasta. Korkeakoulut tukevat yhteisönsä hyvinvointia liikuntapalveluihin suunnatun tuen kautta.

Kuopion korkeakoululiikunta tavoittaa yli 11 500 korkeakouluyhteisön jäsentä. Keväällä 2018 SYKETTÄ-palveluilla on yli 2 800 liikkujaa.


Tavoitteena on aktiivinen, sosiaalinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö


Liikuntapalvelujen järjestämisessä noudatetaan seuraavia periaatteita:


Ytimessä monipuolinen liikuntakalenteri


Ytimessä on monipuolinen, erilaiset liikkujat huomioiva liikuntakalenteri, jossa tarjolla on viikoittain yli 60 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, yli 25 avointa lajivuoroa, yli 30 vakiovuoroa opiskelija- ja henkilöstöryhmille sekä yli 100 vapaasti varattavissa olevaa vuoroa.

Liikuntapalvelut pyörivät pääasiassa korkekakoulujen omissa liikuntatiloissa Opistotiellä, Snellmanialla ja Studentialla. Käytössä on 2 liikuntasalia, pieni tatamitila ja 4 kuntosalia. Yksittäisiä erikoistunteja tarjotaan myös yhteistyökumppaneiden tiloissa ympäri kaupunkia. Viikoittaisen liikuntakalenterin ohella SYKETTÄ tarjoaa liikuntakursseja ja lajikokeiluja.

Käyttäjäksi pääsee rekisteröitymällä palveluun sekä maksamalla edullisen liikuntatarran. Liikuntatarralla saa käyttöoikeuden monipuolisiin SYKETTÄ-liikuntapalveluihin.


Toimintaa ohjaa kampuskohtainen johtoryhmä


Korkeakoululiikunnan järjestämistä ohjaa ja valvoo kampuskohtaiset johtoryhmät. Johtoryhmän tehtäviin kuuluu:

Johtoryhmän jäsenet kaudella 2019


Kuopion kaupungin palvelupalkinto vuonna 2017!


Kuopion kaupungin palvelupalkinto 2017 myönnettin  SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunnalle tunnustuksena opiskelijoille ja henkilöstölle suunnatun liikuntapalvelukokonaisuuden korkealaatuisesta järjestämisestä!