Kirjaudu:


Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Liikuntakurssit


SYKETTÄ Liikuntakurssit


SYKETTÄ – liikuntapalvelut tarjoavat edullisia liikuntakursseja, workshopeja ja lajikokeiluja ympäri vuoden. Kursseja tarjotaan yhteistyöyritysten, paikallisten liikuntaseurojen sekä omien ohjaajien ja tilojen puitteisssa.

Kursseista ilmoitetaan nettisivuilla sekä Facebook-sivulla.


Onko sinulla timanttisia ideoita SYKETTÄ-liikuntakursseiksi?


Lähetä tästä ideasi meille!


Kurssi-ilmoittautuminen


1 – Kursseille ilmoittaudutaan etusivun nettikalenterin kautta. (Etsi kalenterista kurssitapahtuma kurssin aloitusajankohdasta).
2 – Kun ilmoittaudut mukaan kurssin ensimmäiselle kerralle, ilmoittaudut mukaan koko kurssille.
3 – Kurssi-ilmoittautumisen voi perua kurssi-infossa annetuun päivämäärän saakka. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu suorittamaan kurssimaksun.


Tulevat kurssit


West Coast Swing minileiri  (7. – 8.10.2017)


MITÄ? West coast Swing on Suomessa vielä uudehko, hyvin monipuolinen paritanssi, jota voi tanssia hyvin monenlaiseen musiikkiin radion listahiteistä bluesiin. Westiessä korostuu parin välinen vuoropuhelu musiikin keinoin. Ulospäin tanssi näyttää sensuellilta ja pehmeältä, ja alkuun pääsee helposti. Tanssitaidon kehittyessä ja kasvaessa laji tarjoaa loputtomasti kehittymismahdollisuuksia tekniikan ja vartalonkäytön suhteen.
Tämä leiri aloitetaan alkeista ja edetään ryhmän tason ja kehittymisen mukaan. Eli aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita, vain rohkeutta tulla paikalle.

Katso lisätietoja West Coast Swing paritanssista täältä.

MISSÄ? Opistotien liikuntasalissa/lohko 1, Osoite: Opistotie 2.

MILLOIN? Viikonlopun minileiri 7. – 8.10.
– 7.10. lauantaina klo 14-17    (1 x 60 min, 30 min tauko välissä, 1 x 90 min)
– 8.10. sunnuntaina klo 12-15 (1 x 60 min, 30 min tauko välissä, 1 x 90 min)

RYHMÄKOKO? Max. 6 paria (yht.12  hlöä)

HINTA? 30€/hlö (sis. alv 10 %)/henkilö. Maksuohjeet tulevat sähköpostitse ilmoittautuneille. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua.

ILMOITTAUTUMINEN? Nettikalenterin kautta TÄSTÄ. llmoittautuminen päättyy 5.10.2017 klo 12.00, johon asti myös peruuttaminen on mahdollista. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun.


 Lavatanssien alkeiskurssi (29.10. – 19.11.2017)


MITÄ? Haluatko oppia tanssimaan paritansseja? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus tanssikoulu Hurman järjestämällä lavatanssien alkeiskurssilla. Lavatanssikursseilla opitaan tanssimaan juuri niitä paritansseja, joita suomalaisilla tanssilavoilla ja -ravintoloissa tanssitaan. Tule mukaan hurmaantumaan lavatansseista! 

MISSÄ? Snellmanin koulu, Maaherrankatu 13, Kuopio

MILLOIN? Kurssi sisältää 4 x 1.5h ohjausta sunnuntaisin. Kurssi alkaa 29.10. ja päättyy 19.11.

Sisältö: Tällä lavatanssien alkeiskurssilla opettelemme kahta suljetun otteen (Foksi, Valssi) ja kahta avoimen otteen (Fusku, Bugg) tanssilajia. Käymme läpi myös tanssietikettiä, eli miten tanssilattialla käyttäydytään tanssipaikalla. Mukaan päästäksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta etkä omaa paria. 

Ohjelma:
*su 29.10. klo 15.00-16.30 Foksi
*su 5.11. klo 15.00-16.30 Bugg
*su 12.11. klo 15.00-16.30 Valssi
*su 19.11. klo 15.00-16.30 Fusku

KUKA? Tanssikurssin ohjaajina toimivat tanssikoulu Hurman koulutetut opettajat, joilla on pitkä kokemus opettamisesta.

RYHMÄKOKO? Kurssille otetaan 50 henkilöä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on 10 henkilöä. Jos haluat ottaa tanssikurssille mukaan tanssipariksi hlön, jolla ei ole SYKETTÄ tarraa, niin SYKETTÄ tarrattomien hinta tälle kurssille on 45€ ja ilmoittautumiset näiden henkilöiden osalta info@tanssikouluhurma.fi.

HINTA? 30€/hlö (sis. alv 10 %). Maksuohjeet tulevat sähköpostitse ilmoittautuneille. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua. 

ILMOITTAUTUMINEN? Nettikalenterin kautta TÄSTÄ. Ilmoittautuminen päättyy 23.10.2017 klo 16.00, johon asti myös peruuttaminen on mahdollista. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun. 


Menneet kurssit


Kevään toinen juoksukoulu  (11.4. – 30.5.2017) – PERUTTU


Suuren suosion saanut juoksukoulu järjestetään toisen kerran. Aloitus yhteisellä Juoksijan ravitsemusluennolla tiistaina 11.4.2017.

MITÄ? Haluatko parantaa yleistä kestävyyskuntoasi? Suunnitteletko puolimaratonin tai maratonin juoksemista? Kaipaatko lisää lentoa juoksuun? Haluatko saada opastusta ja tsemppiä ylipäänsä juoksuharrastuksen aloittamiseen? Jos vastasit kyllä, SYKETTÄ Juoksukoulu on vastaus kysymyksiisi!

Kevät lähestyy, ja on hyvä aika suunnata ulos nauttimaan auringonpaisteesta! Juoksu on edullinen, helppo ja ajallise
sti tehokas liikuntamuoto. Juoksu kehittää kestävyyskuntoa ja hapenottokykyä sekä vahvistaa luustoa ja kiihdyttää aineenvaihdunnan toimintaa. 
Oikeaoppinen tekniikka lisää juoksun nautintoa sekä ehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

MISSÄ? Vaihtuva paikka. (Savilahti, Puijo, Niirala -alueella)

MILLOIN? Kurssi sisältää 8 x 1,5h kokoontumista pääosin tiistaisin ja torstaisin klo 16.30-18.00. Juoksukoulu alkaa 11.4. ja päättyy 30.5.

Sisältö:
* Sopivien varusteiden valinta
* Kestävyyskunnon osa-alueet ja niiden huomiointi harjoittelussa, viikko-ohjelmamallit kunnon kohottamiseen ja eri tavoitematkoille
* Juoksun perustekniikka
* Kokonaisvaltainen juoksuharjoittelu: lämmittely, verryttely, juoksijan lihaskunto ja -huolto, intervalli-, ylä- ja alamäkiharjoittelu
* Juoksijan ravitsemus -luento
* Yhteisen juoksulenkit
* 1 x ilmainen Varikko-käynti huhti- tai toukokuun 2017 aikana

Ohjelma:
* ti 11.4.  klo 17.30 -19.00 Juoksijan ravitsemus -luento Lukemalla (ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen)
* ke  3.5.  Teoriapainotteinen aloitustapaaminen kappelissa, Studentia 2.krs. Käydään läpi kurssin toteutusta, juoksuharrastuksen aloittamiseen sekä tavoitteelliseen harjoitteluun liittyviä asioita, sopivien varusteiden valintaa ja harjoittelun rytmitystä.
* to 11.5. Juoksutekniikkaa Savilahden alueella
* ti 16.5. ja to 18.5. Juoksijan Mäkiharjoittelu & lihaskunto- ja huolto , Savilahden, Niiralan & Puijon alueella
* ma 22.5. Juoksijan kuntosaliharjoittelu klo 17-18/ryhmä 1 ja klo 18-19/ryhmä 2 Studentialla (ohjaajana Olli-Pekka Sartanen)
* ti 23.5. Juoksijan intervalliharjoittelu, Savilahden alueella
* ti 30.5.  Juoksutekniikkaa ja yhteislenkki Savilahden, Niiralan & Puijon alueella

KUKA? Juoksukoulun ohjaajana toimii fysioterapeutti, SYKETTÄ-ohjaaja Aino-Kaisa Piironen.

RYHMÄKOKO? Kurssille otetaan 15 hlöä, kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on 10 hlöä.

HINTA? 50€ (sis. alv 10 %) /henkilö. Maksuohjeet tulee sähköpostitse ilmoittautuneille. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua.

ILMOITTAUTUMINEN? Nettikalenterin kautta TÄSTÄ. Ilmoittautuminen päättyy 10.4 2017 klo 12.00, johon asti myös peruuttaminen on mahdollista. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun.


Luontoliikuntakurssi (25.4. – 7.5.2017)


MITÄ? Oletko vailla retkikaveria ja tietoa Kuopion lähialueiden luontokohteista? Haluaisitko saada vinkkejä herkullisten ja helppojen retkieväiden valmistamiseen ja villiyrttien hyödyntämiseen ja nautiskella niitä retkinuotion ääressä. SYKETTÄ tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden reippailuun ja rentoutumiseen huhti- ja toukokuun aikana luontoliikuntakurssin muodossa! Tämä kurssi toteutetaan vain suomen kielellä.

MISSÄ? Vaihtuva paikka. Teoriakerrat järjestetään Studentian tiloissa ja retkillä suuntaamme Yliopiston kampusalueen lähimaastoon sekä Seinävuoren rotkolaaksoon Tuusniemelle.

MILLOIN? Kurssi sisältää neljä tapaamista, joista kaksi on teoriakertoja (kesto 2 x 1,5 h) ja kaksi retkikertaa (lähiluontoretki+päiväretki). Lähiluontoretken kesto on 3 tuntia, päiväretki tehdään sunnuntaina ja sen kesto on 10 tuntia.

Sisältö:
*Tietoa luontoliikunnasta ja sen hyödyistä.
*Luonnossa liikkuminen, retkeilijän jokamiehenoikeudet ja retkeilyn turvallisuus.
*Kuopion lähiluontoliikuntapaikkojen ja Pohjois-Savon alueen retkikohteiden esittely.
*Retken suunnittelu ja varustautuminen.
*Retkieväät, villiyrtit ja ravitsemustietoa luonnosta saatavasta ravinnosta.

Ohjelma:

*Ti 25.4. klo 17-18.30, paikkana Studentian Kappeli, (Yliopistonranta 3, 2. krs.), ensimmäinen tapaaminen. Käydään läpi kurssin toteutusta ja luontoliikunnan hyötyjä. Teoriaosuudessa käsittelemme myös jokamiehenoikeuksia, turvallista luonnossa liikkumista sekä käymme läpi Kuopion alueen luontoliikuntapaikkoja.
*To 27.4. klo 17-18.30, Lukema, (Studentia, Yliopistonranta 3), toinen tapaaminen. Perehdymme retkiruuan ja eväiden suunnitteluun sekä luonnosta keväällä ja kesällä saatavan ravinnon hyödyntämiseen. Ravitsemusinfossa kuulet mm. villiyrttien tunnistamisesta, keräämisestä ja käytöstä. Teemme myös suunnitelmat tulevia retkiä varten ja käymme läpi retkikohteet ja tarvittavat varusteet.
*Ke 3.5 klo 16.30-19.30. Retki lähiluontoon. Teemana lähiluonto ja arjen luontoliikunta. Retki tehdään Neulamäen näköalatornille ja Vuorilammen nuotiopaikalle. SYKETTÄ tarjoaa nuotioeväinä tikkupullaa vadelmahillolla. Ota lisäksi juomista omaan termariin/pulloon mukaan!
*Su 7.5. klo 9-19. Päiväretki Tuusniemen rotkolaaksoon. Teemana keväinen luonto ja retkiruoka villiyrttejä hyödyntämällä. Lähtö Lukemalta kimppakyydeillä klo 9. SYKETTÄ tarjoaa lämpimän kasvisruoan, joka tehdään trangialla sekä villiyrttisalaattia (kerätään yhdessä) sitruunaöljyllä. Ota mukaan myös omia eväitä sekä juomista! Ks. kartta http://www.tuusniemi.fi/Tiedostot/vapaaaika/rotkolaakso.pdf

VARUSTEET? Päiväreppu retkille, maastoon soveltuvat jalkineet (mielellään vedenpitävät). Omat ruokailuvälineet ja halutessasi oma termari.

KUKA? Luontoliikuntakurssin ohjaajana toimii aktiivinen luontoliikkuja ja luonnosta nauttiva ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen sekä aktiivinen luontoharrastaja ja Kuopion retkipaikkojen tuntija Heidi Sippola.

RYHMÄKOKO? Kurssille otetaan 18 henkilöä. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on 13 henkilöä.

HINTA? SYKETTÄ-tarralla 44 € (sis. 10 % alv), ilman SYKETTÄ-tarraa 55 € (sis. 10 % alv) + bensakulut jaetaan osallistujien kesken. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua. Maksuohjeet tulee sähköpostitse ilmoittautuneille.

ILMOITTAUTUMINEN?  Nettikalenterin kautta TÄSTÄ. Ilmoittautuminen päättyy 18.4.2017 klo 12.00, johon asti myös peruuttaminen on mahdollista. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun. Ilmoittautuminen ilman tarraa sähköpostitse Hilla Martikaiselle (hilla.martikainen@gmail.com).

HUOM! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kimppakyytien suunnittelemiseksi onko sinulla autoa käytettävissä sunnuntaina 7.5. ja kuinka monta siihen mahtuu kyytiin. Lähetä viesti tästä Hillalle (hilla.martikainen@gmail.com).


Juoksukoulu (14.3. – 16.5.2017)


MITÄ? Haluatko parantaa yleistä kestävyyskuntoasi? Suunnitteletko puolimaratonin tai maratonin juoksemista? Kaipaatko lisää lentoa juoksuun? Haluatko saada opastusta ja tsemppiä ylipäänsä juoksuharrastuksen aloittamiseen? Jos vastasit kyllä, SYKETTÄ Juoksukoulu on vastaus kysymyksiisi!

Kevät lähestyy, ja on hyvä aika suunnata ulos nauttimaan auringonpaisteesta! Juoksu on edullinen, helppo ja ajallise
sti tehokas liikuntamuoto. Juoksu kehittää kestävyyskuntoa ja hapenottokykyä sekä vahvistaa luustoa ja kiihdyttää aineenvaihdunnan toimintaa. 
Oikeaoppinen tekniikka lisää juoksun nautintoa sekä ehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

MISSÄ? Vaihtuva paikka. (Savilahti, Puijo, Niirala -alueella)

MILLOIN? Kurssi sisältää 8 x 1,5h kokoontumista tiistaisin klo 17.30-19.00. Juoksukoulu alkaa 14.3. ja päättyy 16.5. (Pääsiäisenä 18.4.ei kokoontumista.)

Sisältö:
* Sopivien varusteiden valinta
* Kestävyyskunnon osa-alueet ja niiden huomiointi harjoittelussa, viikko-ohjelmamallit kunnon kohottamiseen ja eri tavoitematkoille
* Juoksun perustekniikka
* Kokonaisvaltainen juoksuharjoittelu: lämmittely, verryttely, juoksijan lihaskunto ja -huolto, intervalli-, ylä- ja alamäkiharjoittelu
* Juoksijan ravitsemus -luento
* Yhteisen juoksulenkit
* 1 x ilmainen Varikko-käynti

Ohjelma:
* 14.3. Lukemalla teoriapainotteinen aloitustapaaminen. Käydään läpi kurssin toteutusta, juoksuharrastuksen aloittamiseen sekä tavoitteelliseen harjoitteluun liittyviä asioita, sopivien varusteiden valintaa ja harjoittelun rytmitystä.
* 21.3. & 28.3. Juoksutekniikkaa Savilahden, Niiralan & Puijon alueella
* 4.4. Juoksijan lihaskuntoharjoituksia Studentian liikuntasalissa
* 11.4. Juoksijan ravitsemus -luento Lukemalla (ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen)
* 25.4. – 9.5. Juoksutekniikkaa ja yhteislenkkejä Savilahden, Niiralan & Puijon alueella
* 16.5. Juoksijan kuntosaliharjoittelu klo 17-18/ryhmä 1 ja klo 18-19/ryhmä 2 Studentialla (ohjaajana Olli-Pekka Sartanen)

KUKA? Juoksukoulun ohjaajana toimii fysioterapeutti, SYKETTÄ-ohjaaja Aino-Kaisa Piironen.

RYHMÄKOKO? Kurssille otetaan 15 hlöä, kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on 10 hlöä.

HINTA? 50€ (sis. alv 10 %) /henkilö. Maksuohjeet tulee sähköpostitse ilmoittautuneille. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua.

ILMOITTAUTUMINEN? Nettikalenterin kautta TÄSTÄ. Ilmoittautuminen päättyy 10.3 2017 klo 12.00, johon asti myös peruuttaminen on mahdollista. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun.


Löydä oma tanssilajisi! (10.1.-7.2.2017)


MITÄ? Oletko haaveillut tanssiharrastuksesta, mutta et ole uskaltautunut aloittamaan? Etkö ole löytänyt itsellesi sopivaa tanssilajia, koska vaihtoehtoja on niin paljon? Aloittajan tanssikurssi tarjoaa mahdollisuuden kokeilla eri tanssilajeja turvallisessa ympäristössä ja aloittajan tarpeet huomioiden. Kurssilla edetään lempeästi ja haetaan onnistumisen kokemuksia erilaisten tanssilajien kautta, jolloin kynnys kokeilla tanssitunteja ”itsenäisesti” madaltuu. Jos et ole koskaan aikaisemmin uskaltautunut tanssitunnille, on tässä oiva mahdollisuus!

Kurssi toteutetaan yhteistyössä SalsaStudion kanssa, joten puitteet on kohdillaan ja upeiden opettajien kanssa on helppo laittaa tanssijalka liikkeelle!

MISSÄ? Tanssikoulu SalsaStudio, Puistokatu 14-16, 70100 Kuopio
MILLOIN? Kokoontuminen 8 x  55 min pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin 5 viikon aikana. Tunnit pidetään klo 16-16.55 alla olevan ohjelman mukaisesti.

Tiistai 10.1. Kuubalainen salsa/Ranses
Keskiviikko 11.1. Latin mix/ Marika
Tiistai 17.1. Movimiento urbano/Ranses
Keskiviikko 18.1. Bachata/Soca
Tiistai 24.1. Twerk/Monse
Keskiviikko 25.1. Afrosalsa/Soca
Tiistai 31.1. Reggaeton/Marika
Tiistai 7.2. Dancehall/Ranses

KUKA? Ohjaajina SalsaStudion tanssiohjaajat
RYHMÄKOKO?
Kurssille otetaan max 35 hlöä ja kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 20 hlöä.
HINTA? 40€ (sis. alv 10 %) /henkilö, VAIN 5€/kerta! Maksuohjeet tulee sähköpostitse ilmoittautuneille. Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua. Saat kurssimaksun (40€) verran hyvitystä osallistuessasi SalsaStudion muille tunneille. Alennus hyvitetään SalsaStudion soolotunneista (ei parikursseista).
ILMOITTAUTUMINEN? Nettikalenterin kautta, aukeaa 16.12.2016. ja päättyy 9.1.2017 klo 12.00. Peruuttaminen on mahdollista 9.1.2017 klo 12.00 mennessä, tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautunut on velvoitettu maksamaan kurssimaksun.