Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Kuopion lähiliikuntapaikat tutuksi


Kiviniemenrannan lähiliikuntapaikka

Oletko etsinyt aluetta, jossa voisit kävellä opastettua luontopolkua, ihastella maisemia, tehdä lihaskuntoliikkeitä, pelata pallopelejä, treenata parkouria, luistella tekojäillä tai mennä piknikille?

Valitsimme kuusi erilaista lähiliikuntapaikkaa Kuopiosta:
kaksi luontoliikuntakohdetta ja neljä puisto- tai lähiliikunta-aluetta. Kerromme alueiden sijannit, kulkuyhteydet, mitä alueella voi tehdä ja videoiden avulla näet millainen alue on kyseessä.

Kuopion lähiliikuntapaikat tutuksi -hankkeen toteutuksesta vastasi SYKETTÄ Kuopion korkeakoululiikunta
Kuvaus ja editointi: Jimi Viita-aho – https://jim.bo

Kuopion lähiliikuntapaikat tutuksi -videot on toteutettu Kuopion ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) hankerahalla vuonna 2021.

Vuorilammen luontopolku

Luontokohteet:


Vuorilampi


Vuorilampi sijaitsee Kolmisoppi-Neulamäki luonnonsuojelualueella ja soveltuu loistavasti esimerkiksi pyöräilyyn tai vaikkapa päiväkävelylle. Vuorilammen pohjoispäästä löytyy kaunis nuotiopaikka, polttopuita ja puucee. Talvella Vuorilammen alueella on hiihtolaudut.

Vuorilammelle vie useampia reittejä. Yleisimmin saavutaan Neulamäen tenniskenttien suunnasta, jolloin reitille osuu monipuolisesti erilaista nähtävää.

Vuorilampi
Vuorilammen nuotiopaikka
Videoesittely

Neulamäen näkötorni

Neulamäen näkötorni


Neulamäen näkötorni sijaitsee Neulamäen korkeimmalla kohdalla. Tornista aukeavat hienot maisemat Kallavedelle, Puijolle ja Kuopion keskustaan. Tornille pääsee kiipeämään Neulamäen lenkkipolun varrelta. Neulamäen polkuja pitkin pääsee Neulamäen keskustaan tai syvemmälle metsään, esimerkiksi Tervaruukkiin tai Neulaniemeen asti. Talvisin isoimmat polut ovat hiihtolatuina. Neulamäen näkötornille pääsee myös autolla.

Osoite: Taapelitie 16, 70150 Kuopio
Sijainti kartalla
Videoesittely


Liikunnalliset puistot:


Pikku Kakkosen puisto

Pikku Kakkosen puisto


Pikku Kakkosen puisto tunnetaan myös nimellä Brahenpuisto. Puisto sijaitsee Brahenkadun ja Kuopionlahden välissä aivan Kallaveden rannan tuntumassa.

Puistossa on laaja nurmikenttä, joka on mainio paikka viettää kesäpäivää ja talvisin loivassa alamäessä saa huimat vauhdit pulkkamäkeen. Puistossa on myös leikkimökki, labyrintti, kiipeilytelineitä, keinuja sekä oma parkour -kenttä.

Osoite: Brahenkatu 3, 70100 Kuopio
Sijainti kartalla
Videoesittely


Painija Eino Leinon lähiliikuntapaikka


Painija Eino Leinon lähiliikuntapaikka sijaitsee Lehtoniemessä. Tämä lähiliikuntapaikka on iso ja antaa mahdollisuuden moniin eri liikkumismuotoihin. Alueella on leikkikenttä, pienpelialue, juoksurata, koripalloteline, tennis- ja pituushyppypaikka, lihaskuntolaitteita ja talvisin luistelualue sekä luistinrata.

Keskustasta Painija eino Leinon puistoon pääsee esimerkiksi bussilla tai pyöräilemällä kaunista Saaristokatua pitkin,

Osoite: Matkusniemenkatu 42, 70840 Kuopio
Sijainti kartalla
Videoesittely


Kiviniemenranta Julkulassa


Kiviniemenrannan lähiliikuntapaikka

Julkulan asuinalueella sijaitseva Kiviniemenrannan lähiliikuntapaikalla on mahdollisuus liikkua monipuolisesti eri liikuntavälineitä ja -kenttiä hyödyntäen. Alue soveltuu kaikenikäisille. Alueella on Ässäareena, jossa voi pelata koripalloa ja jalkapalloa. Lisäksi alueelta löytyy köysikiipeilyrata, lihaskuntolaitteita, kuntoiluportaikko sekä beach volley -kenttä ja sählypelikenttä, joka jäädytetään talvella luistelukentäksi. Alueella on myös esteetön keinu.

Lähiliikuntapaikka sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten kuumana kesäpäivänä kannattaa napata uimakamppeet mukaan.

Osoite: Kiviniemenranta, Julkula, 70260 Kuopio
Sijainti kartalla
Videoesittely


Hapelähteen puisto


Hapelähteen puisto sijaitsee keskustan lähistöllä. Alueen halki mutkittelee puro, jonka pientareilla kasvaa mm. erilaisia perennoja ja koristeheiniä. Puron ylittävällä kaarisillalla on tunnelmallinen katos. Alueella on monitoimiareena, hiekkatekonurmikenttä, luistelukenttä, petanque- ja mölkkykenttä sekä leikki- ja toimintavälineitä.

Osoite: Hapelähteenkatu 2, 70100 Kuopio
Sijainti kartalla
Videoesittely


Muut lähiliikuntapaikat ja puistot Kuopiossa

Kuopion kaupungilla on monia muitakin lähiliikuntapaikkoja ympäri kaupunkia. Tutustu ja ihastu!
Lisätietoa: Kuopion lähiliikuntapaikoista
Karttalinkki Kuopion puistoihin/lähiliikuntapaikkoihin